|
Sebzeli Mercimek Çorbası |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3079
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı pirinç
1 bardak kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı margarin
1 büyük patates
1 orta boy havuç
3 dilim ekmek
4 yeşil biber
3 küçük soğan
10 bardak su
Tuz
Karabiber
Ayıklanmış, yıkanmış mercimeği, yağı ve kabukları soyulmuş bütün soğanları, kaynamakta olan et suyuna katıp, karıştırın.
Bu arada havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın, yeşil biberi ince ince kıyın ve mercimek biraz pişene kadar bekleyin. Kesinlikle tencerenin kapağını kapatmayın ve arada bir biriken köpükleri alın. Tuzunu, kırmızı biberini ekleyip, önce havucu, daha sonra patatesi, pirinci ve yeşil biberleri katın. Ezilip dağılmamaları için özen gösterin. Çorbanız piştiğinde, arzu ederseniz yağda kızarmış küçük ekmeklerle süsleyebilirsiniz.
ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın
|
SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI |
|
feryal arıklı
Aşçı
Kayıt: 26.02.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22222
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008
2,803 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 havuç
2 patates
1 soğan
8 su bardağı su
2 çorba kaşiğı margarin
1'er çay kaşığı nane, kekik, pulbiber Tuz
Süslemek için:
Maydanoz
Yeşil ve kırmızı mercimekleri ayıklayıp yıkayın. Yeşil mercimeği haşlayıp süzün. Havuçları temizleyin, patatesleri ve soğanı soyun. Hepsini küçük küçük doğrayın.
8 bardak suyu tencereye alıp kaynatın. Kırmızı ve yeşil mercimek, havuç, patates ve soğanı ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı blenderden veya süzgeçten geçirin.
Margarini tavada eritip nane, tuz, kekik ve pulbiber ilave edin. Ateşten alın ve çorbanın üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.
|
Sebzeli Mercimek Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131716
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
2,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
Sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı salça
Tuz
Kırmızı pul biber
Doğranmış soğan ve sarımsak düdüklü tencereye alınır, sıvı yağ eklenerek kavrulur.
Havuç ve patates doğranır, düdüklü tencereye eklenir, kavrulur.
Kırmızı mercimek yıkanarak tencereye eklenir.
Salça, tuz ve kırmızı biber de eklenir.
Üzerine 2 litre su konarak düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Pim çıktıktan sonra 12 dakika pişirilir. Ateş kapatılır.
Düdüklü tencerenin kapağını açtıktan sonra, içindekiler blenderden geçirilir. Üzerine kuru nane serpilerek karıştırılır.
Gerekirse biraz daha kaynar su eklenerek yoğunluğu ayarlanır.
Sıcak olarak servise sunulur.
|
Sebzeli Mercimek Çorbası |
|
sarı fatma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133235
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018
1,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı (istenirse sıvı yağ)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Nane
Kırmızı pulbiber
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyup doğradığınız kuru soğanı hafif kavurun, ardından soyup kabaca doğradığınız havuç,kabak ve patates ile yıkanmış kırmızı mercimekleri tencereye koyup 8-9 su bardağı içme suyu ilave edin. İçine iki diş sarımsak ve tuzunu da koyarak pişirmeye devam edin. Mercimekler ve sebzeler yeteri kadar haşlanınca tencerenin içinde blendır ile hepsini parçalayarak sıvı hale getirin. Aynı işlemi rondo ile de yapabilirsiniz. Daha pürüzsüz bir çorba isteniyorsa ayrıca bir süzgeçten de geçirilebilir. Ateşte bir taşım daha kaynatılır çok koyu olduysa biraz daha sıcak su ilave edilir. Ayrı bir küçük tavada, üzeri için tereyağını eritip içine az salça, nane ve kırmızı pulbiber koyup az su ile sos yapın. Bu sosun hepsini tencereye de döküp kullanabilirsiniz ama dekoratif görünmesi için servis yaparken çorbayı koyduğunuz kabağın üstüne bir tatlı kaşığı sos gezdirirseniz daha iyi olur. Beraberinde limon ve minik küp küp kesilerek kızartılmış ekmek ile servis yapabilirsiniz.
|
Sebzeli Mercimek Çorbası |
|
Oya Ovalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137771
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2018
962 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
2 adet tavuk but
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
1adet limon suyu
1 çorba kaşığı nane
1çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı biberiye
8 su bardağı su
Tavuğunuzu 8 su bardağı suda haşlayın, pişince et ve kemiklerini ayırın, suyunu kullanmak üzere ayırın. Kırmızı biberi, soğanı, küp doğranmış havucu tereyağında kavurun. Tencerenize mercimekleri, küp doğranmış patatesi ve tavuk suyunu ilave edin. Sebzeler ve mercimek pişince baharatları, tavuk elerini ve limon suyunu ekleyin. Maydanoz serperek servis yapın.
|
|