|
|
Sebzeli Tavuk Göğsü |
 |
Ramazan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8672
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2006
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. patates
1 adet soğan
20 ml. zeytinyağı
600 ml. sebze suyu
250 gr. havuç
250 gr. brokoli
300 gr. tavuk göğsü
10 gr. limon kabuğu rendesi
1/2 demet maydanoz
Tuz
Biber
Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün. Soğanı küp doğrayın, zeytinyağında şeffaf oluncaya kadar kavurun. Patatesleri ve sebze suyunu ilave edin. Üstü kapalı bir taşım kaynatın, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Havucu soyun, uzunlamasına ikiye kesin ve 1/2 cm. kalınlığında verev doğrayın. Brokoli çiçeklerini sapından eşit büyüklükte kesin. Kalın sapını soyup, küp doğrayın. Etleri kurulayın, her taraflarına limon rendesi, tuz, biber ekin. Havuçları, patatese ekleyin, bir taşım kaynatın. Etleri sebzelerin arasına yerleştirin, orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Etleri ters çevirin, brokoliyi ekleyin ve 6-7 dakika daha pişirin. Maydanoz yapraklarını ince kıyın. Tavuk göğüslerini tencereden çıkartın, dilimlere kesin. Sebzelere tuz, biber ekin, kıyılmış maydanozla karıştırıp, tavuk dilimleriyle servis yapın.

|
Sebzeli Tavuk Göğsü |
 |
keramet sağtürk
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc102972
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2014
1,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
6 adet sivri biber
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet patates
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Tencereye margarini koyun. Sırasıyla doğranmış soğanı, patatesi ve havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları da ilave edin. Doğranmış sivri biberleri ekleyin. Tavuklar iyice pişince küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak beş-altı dakika pişirin.

|
|
Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|