|
Sebzeli Tavuk Göğsü |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8672
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2006
2,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. patates
1 adet soğan
20 ml. zeytinyağı
600 ml. sebze suyu
250 gr. havuç
250 gr. brokoli
300 gr. tavuk göğsü
10 gr. limon kabuğu rendesi
1/2 demet maydanoz
Tuz
Biber
Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün. Soğanı küp doğrayın, zeytinyağında şeffaf oluncaya kadar kavurun. Patatesleri ve sebze suyunu ilave edin. Üstü kapalı bir taşım kaynatın, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Havucu soyun, uzunlamasına ikiye kesin ve 1/2 cm. kalınlığında verev doğrayın. Brokoli çiçeklerini sapından eşit büyüklükte kesin. Kalın sapını soyup, küp doğrayın. Etleri kurulayın, her taraflarına limon rendesi, tuz, biber ekin. Havuçları, patatese ekleyin, bir taşım kaynatın. Etleri sebzelerin arasına yerleştirin, orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Etleri ters çevirin, brokoliyi ekleyin ve 6-7 dakika daha pişirin. Maydanoz yapraklarını ince kıyın. Tavuk göğüslerini tencereden çıkartın, dilimlere kesin. Sebzelere tuz, biber ekin, kıyılmış maydanozla karıştırıp, tavuk dilimleriyle servis yapın.
|
Sebzeli Tavuk Göğsü |
|
hasret
Aşçı
Kayıt: 22.07.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc25618
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008
5,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet göğüs eti
5 adet patlıcan
4 adet patates
4 adet domates
4 adet biber
Tuz
Karabiber
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tavuk göğüslerini ikiye bölün ve yanyana tepsiye dizin. Patlıcanları, domatesleri, patatesi ve biberi doğrayıp tuzunu, yağını ve biberini katın ve tavukların üstüne dökün. Yanan fırına verin. Arada sırada karıştırarak pişirin ve sıcak servis yapın.
ML® Peynirli Tavuk Baget için tıklayın
|
SEBZELİ TAVUK GÖĞSÜ |
|
neriş
Aşçı
Kayıt: 28.08.2009
Mesajlar: 15 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc41977
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2009
2,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 tavuk göğsü
1 çorba kasesi haşlanmış taze fasülye
1 çorba kasesi havuç
bürüksel lahanası
taze kabak (o da haşlanmış olacak)
tuz
karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Tencereye yağı koyup biraz kızdırın. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp yağın içine ilave edin. Etler kızarınca fasülyeleri ilave edin birkaç dakika soteleyin. Havucu, lahanaları, kabağı da ilave edin ve tuzunu, karabiberini ekleyip 1 fincan kadar su koyun. 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
|
Sebzeli Tavuk Göğsü |
|
keramet sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc102972
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2014
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
6 adet sivri biber
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet patates
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Tencereye margarini koyun. Sırasıyla doğranmış soğanı, patatesi ve havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları da ilave edin. Doğranmış sivri biberleri ekleyin. Tavuklar iyice pişince küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak beş-altı dakika pişirin.
|
|