|
Sebzeli Tavuk Haşlaması |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1447 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179759
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk
10 adet arpacık soğanı (100 gr)
2 adet Patates
3 adet Havuç
1 adet Kereviz
100 gr İç Bezelye
Yarım kahve fincanı Pirinç
10 sap Maydanoz
Su
Tuz
Karabiber
Kekik
Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur. Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır. 1 saat kadar bu şekilde pişirilir.
1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin.
Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır. Üstüne tenceredeki su ve sebzeler dökülür. En üste ince kıyılmış maydanoz eklenir.
Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir.
|
Sebzeli Tavuk Haşlama |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179273
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet küçük soğan veya arpacık soğan
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet tavuk incik
1 adet tavuk bulyon
Tuz
Sıvıyağ
Su
Patatesleri, havuçları soyup iri iri doğruyoruz. Soğan ve eti ilave edip suyunu, yağını, tuzunu, bulyonunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
|
Sebzeli Tavuk Haşlama |
|
gülcan yılmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131941
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2018
1,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün tavuk (doğranmış)
4 adet patates
3 adek havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Su
Etimizi yıkayalım ve tencereye yağ alıp etimizi kavuralım. O sırada patates, havuç ve soğanı sarımsağı doğrayalım. Ayrı bir tencerede onları da 5 dakika kavurup etimiz suyunu bırakıp çekince hepsini etimizin üzerine koyup tuzunu suyunu koyup pişirelim.
|
Sebzeli Tavuk Haşlama |
|
"x"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94154
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2013
2,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram tavuk göğüs eti
150 gram brokoli
3 diş sarımsak
1 havuç
1 kabak
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet defneyaprağı
Tavuk göğüs etini uzun şeritler halinde doğrayın. Sebzeleri de aynı incelikte uzun uzun doğrayın. Tencereye 1 su bardağı su dükün. Üzerine defneyaprağını, tavukları ve sebzeleri yerleştirip kapağını sıkıca kapatın. Az suda kendi buharında çok güzel pişiyor. Yaklaşık 30 dakikada kısık ateşte pişirin. Servis tabağına alıp sıcak sıcak ikram edin.
|
Sebzeli Tavuk Haşlama |
|
tzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2011
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65829
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk but
2 havuç
1 patates
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
8-9 adet arpacık soğan
2 kaşık sıvıyağ
Terbiyesi için:
2-3 kaşık limon suyu
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
Arpacak soğanları soyup 2 kaşık yağda bütün olarak sote edin. 2 diş kıyılmış sarımsağı ekleyin. Küp doğranmış havuçları ve patatesi ilave edip üzerine suyunu koyun. Tavuk butları ilave edin. Tuz ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Tavuk etleri ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Limonsuyu, un ve 2 diş ezilmiş sarımsağı çırpıp haşlama suyuna ekleyerek terbiyesini yapın. Bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
|
Sebzeli Tavuk Haşlaması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43176
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün piliç (parçalara ayrılmış)
8 -10 adet arpacık soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
1 adet domates
2 adet çarliston biber
Tencereye 3 kaşık mısır özü yağı koyarak piliçler hafifçe kızartılır.
Üzerine 2 bardak su konup kaynamaya başlayınca iri doğranmış sebzeleri katın.
Pişince maydanozla süsleyin.
|
Sebzeli Tavuk Haşlaması |
|
kılavuz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc34327
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2009
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk (1000 - 1200 gram)
14 bardak su
100 gram arpacık soğanı (10 adet)
200 gram havuç (3 orta)
300 gram sarı patates (2 adet)
100 gram kereviz kökü (1 küçük)
1 kahve fincanı konserve iç bezelye
1/2 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tuz
Bir tencereye, tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve ayakları gerisine çevrilmiş kart olmayan bir tavuk, 14 bardak su ile, bir silme çorba kaşığı da tuz koyarak, tencereyi ateşe oturtmalı; suyun ısınmasiyle birikmeye başlayan köpükleri, bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra, tencerenin kapağını kapatmalı ve tavuk pişmeye yüz tutar bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 1 saat haşlamaya bırakmalıdır.
Bir saat sonra, buna; soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, yine soyulmuş ve ceviz büyüklüğünde parçalara doğranmış 2 sarı patates ve bir küçük kereviz kökü, kazınmış ve meyilli olarak küçük doğranmış 3 qrta havuç ile ayıklanmış ve yıkanmış yarım kahve fincanı da pirinç katarak, tavuk ve sebzeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları tekrar 30 dakika daha haşlamalıdır.
Pişince; tavuğu tencereden çıkararak, kol, göğüs, but ve sırt olmak üzere parçalara bölmeli, sonra da parçalanmış tavuğu çorba kâsesine yerleştirdikten sonra üstüne bir kahve fincanı konserve iç bezelye ile kıyılmış yarım demet de maydanoz katmalı ve üstlerine de tenceredeki su ve sebzeleri kattıktan sonra servis yapmalıdır.
|
|