Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmelat Tarifleri > Şeftali Marmeladı (14 adet - 1,116,122 defa bakıldı)

Şeftali Marmeladı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şeftali Marmeladı

Cansu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc3185
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,412 defa indirildi / yazdırıldı




5 kg Şeftali
3.5 kg toz şeker

Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde on, oniki saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafif ezerek karıştırarak bir süre pişirin. Şeftaliler iyice ezildiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirip, süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın. Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın. Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya terk edin. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerdede muhafaza edin.


ML® Şeftali Marmeladı için tıklayın


Şeftali Marmeladı

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11483
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007
3,189 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo şeftali ezmesi
850 gram toz şekeri
1 limonun suyu

Olgun şeftaliler bol suda iyice yıkanır. İkiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır. Çok olgun olan şeftaliler doğrudan doğruya süzgece konur ve ezme haline getirilir, (Biraz sert olanlarını bir kilo şeftaliyi yarım bardak suyla hafifçe kaynattıktan sonra süzgeçten geçirmeli). Ezme tartılır bir kiloya 850 gram şeker hesabiyle şekeri hazırlanır. Sonra önce ezme bir kapla ateşe oturtulur. Isınan ezmeye azar azar şekeri .karıştırılır ve tahta kaşıkla karıştırılarak tatlı, marmelât koyuluğuna gelinceye kadar kaynatılır. Marmelât, kıvamını bulunca limonun suyu dökülür ve bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilecek tatlı, kuru ve temiz kavanozlara boşaltılır. Kahvaltıda, tart ve turta yapımında' kullanılır. Bu marmelâdı uzun süre saklamak İsteyenler ise marmelât konservesi bahsinde anlatılan işlemleri yaptıktan sonra soğuk kavanozları kuru ve serin bir yere kaldırırlar.


Şeftali Marmeladı

Sıdıka Şendil
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.10.2007
Mesajlar: 19
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc18455
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2007
3,866 defa indirildi / yazdırıldı




Olgun şeftalilerin tüylerini temizleyip yıkayın, çekirdeklerini çıkarın. Yumuşayıncaya kadar kaynattıktan sonra kevgirden geçirerek ezin. Bu şekilde hazırlanmış bir kilo ezmeyi bir tencerede, ateş üzerinde karıştırmaya başlayın. bir yandan da ağır ağır 750-900 gram şeker katın. Ateşten almadan 1-2 dakika önce 1 limonun suyunu ilâve edin.


Şeftali Marmeladı

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc21352
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008
3,202 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. şeftali
3,5- 4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

Şeftaliler yıkanıp çekirdekleri ayıklanır, dörde bölünür. Kevgirden geçirilip şeker konur. Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir. Limon suyu veya limon tuzu konur. Soğuyunca kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılır.


Şeftali Marmeladı

elmasiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Karatay/Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc22320
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2008
3,074 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. olgun şeftali
5 su bardağı toz şeker
1 limon

Şeftalileri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartınız. Ezerek süzgeçten geçiriniz. Şekerini katarak önce orta, sonra hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak koyu kıvama getiriniz.
Limon suyu ilave edip birkaç taşım kaynatarak sıcakken kavanozlara boşaltınız. Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerde bekletiniz.


Şeftali Marmeladı

aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc23203
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2008
3,277 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. olgun şeftali
1 kg. toz şeker
1 limonun suyu

Şeftalileri yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın ve kevgirden geçirin. Şeftalileri bir tencereye koyup, ağır ateşte karıştırarak yavaş yavaş şekeri ilave edin. Sık sık karıştırın ve dibini tutmamasını sağlayın. Bir damlasını bir tabak üzerinde soğutun. Eğer yuvarlak şekli bozulmadan duruyorsa marmelat kıvamında demektir. Ocaktan almadan önce limon suyunu katın, bir ya da iki dakika daha pişirin ve kavanozlara dökün. Soğuyunca kapaklarını iyice kapatın.


Şeftali Marmeladı

halime koldaş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc24006
Gönderme Tarihi: 22.May.2008
3,063 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg şeftali
1 limon
1 kg şeker

Olgun şeftaliyi yıkayıp çekirdeklerini çıkarınız. Az miktarda su ile ateşe koyup yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Elek veya kevgirden geçiriniz. Şekerini ilave edip orta hararetli ateşte kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamına yakın 1 limon sıkıp 3-4 taşım daha kaynatış ateşten indiriniz.

Not: Kıvamını anlamak için, sıçrayarak kaynıyorsa kıvamı olmuş demektir.


Şeftali Marmeladı

reyyan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2009
Mesajlar: 52
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40234
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2009
3,613 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg şeftali
1 adet limon
1 kg toz şeker

Şeftalilerin kabukları soyulu, yarılarak çekirdekleri çıkartılır ve doğranır. Şeftali dilimleri yarım bardak su ilâve edilerek kaynatılır. Suyunu tamamen çekince ateşten alınarak tel süzgeçten başka kaba geçirilir. İçine şeker katılarak koyulaşana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kavanozlara konularak serin bir yerde muhafaza edilir.


Şeftali Marmeladı

fem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.09.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc41076
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2009
3,028 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg olgun şeftali
4 su bardağı tozşeker
1 limonun suyu

Şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz şeftali püresini tencereye alıp üzerine biraz tozşeker serpin. Kalan tozşekeri ara sıra ekleyerek kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Marmelat kıvamına gelince limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Kavanozlara doldurun, soğuyunca kapaklarını kapatın.


Şeftali Marmeladı

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc58157
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
3,093 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

1 kg. şeftali (çekirdekleri çıkmış)
150 gr. su
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu (1 çay kaşığı)

Şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra 1 kg. net olarak reçeli pişireceğiniz tencereye koyup suyunu ilâve ediniz. Orta ateşte karıştırarak 3-4 dakika kaynatıp limon tuzunu ve şekeri ilâve ediniz. Karıştırarak kaynatınız kıvamına gelince ateşten alıp glikozunu ilâve ediniz. Ezme makinesinden veya süzgeçten tamamen geçirip yarı sıcaklığını kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.


Şeftali Marmelatı

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75890
Gönderme Tarihi: 20.May.2012
4,519 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

1 kg. yarma şeftali (olgun)
1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
1 adet limonun suyu ya da limontuzu

Şeftalileri yıkayıp, süzdürün. İkiye ayırarak çekirdeklerini alın. Dilimleyip robottan geçirerek püre haline getirin.
Şeftali püresini bir tencereye koyup, üzerine şekeri ekleyin. Karıştırarak bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, köpüğünü alarak marmelat kıvamını buluncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kaynatmayı sürdürün.
Limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın.


Şeftali Marmeladı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163941
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022
325 defa indirildi / yazdırıldı




5 kilo şeftali
750 gram toz şeker

Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün.
Tencereye toz şeker ve şeftalileri koyup 1 gece bekletin.
Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve tahta kaşıkla şeftalileri ezerek bir süre pişirin.
Şeftaliler yumuşayıp ezilince süzgeçten geçirin.
Ardından süzülmüş suyuyla birlikte tekrar tencereye alıp marmelat kıvamına gelene dek kaynatın.
Marmelat ılınınca temiz kavanozlara doldurup saklayın.



Şeftali Marmeladı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167425
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2022
400 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilogram şeker
1 kilogram şeftali
Yarım limonun suyu
1 adet çubuk tarçın

Şeftalileri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Ardından dörde bölüp tencereye alın.
Şeftalilerin üzerine şeker ve 1 kahve fincanı su ilave edip kısık ateşte kaynatın.
Şeftaliler yumuşayınca limon suyunu ve çubuk tarçını ilave edip 10 dakika daha kaynatın.
Kıvam alınca ocaktan alın.
Marmelatınızı blender'dan geçirip pürüzsüz hale getirin.
Şeftali marmelatınız hazır!



Şeftali Marmeladı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180562
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2024
32 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg şeftali ezmesi
750-900 gr şeker
1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu

Olgun şeftalilerden yapılır.
Marmelat yaparken önce şeftaliler yıkanır. İkiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır.
Çok olgun olanlar doğrudan doğruya kevgire konularak ezme su yapılır.
Biraz sert olan şeftalileri kevgirden ve ezme makinesinden kolay geçmesi için yumuşayıncaya kadar 1 kg. şeftaliye 0,5-1 bardak su ilave edilerek kaynatılır.
Sonra kevgirden geçirilerek ezmesi elde edilir.
Şeftali ezmesi pişirme tenceresine konur. Kuvvetli ateşle ısıtılırken şekeri parti parti ilave edilir.
Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek ateşten indirilir. Sıcakken temiz ve kuru kaplara doldurulur.






Şeftali Marmeladı Tarifleri Marmelat Tarifleri



(14 adet Şeftali Marmeladı 1,116,122 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort