Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün.
Tencereye toz şeker ve şeftalileri koyup 1 gece bekletin.
Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve tahta kaşıkla şeftalileri ezerek bir süre pişirin.
Şeftaliler yumuşayıp ezilince süzgeçten geçirin.
Ardından süzülmüş suyuyla birlikte tekrar tencereye alıp marmelat kıvamına gelene dek kaynatın.
Marmelat ılınınca temiz kavanozlara doldurup saklayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc167425
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2022
401 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 kilogram şeker
1 kilogram şeftali
Yarım limonun suyu
1 adet çubuk tarçın
Şeftalileri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Ardından dörde bölüp tencereye alın.
Şeftalilerin üzerine şeker ve 1 kahve fincanı su ilave edip kısık ateşte kaynatın.
Şeftaliler yumuşayınca limon suyunu ve çubuk tarçını ilave edip 10 dakika daha kaynatın.
Kıvam alınca ocaktan alın.
Marmelatınızı blender'dan geçirip pürüzsüz hale getirin.
Şeftali marmelatınız hazır!