Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > Şeftali Tatlısı (9 adet - 410,635 defa bakıldı)

Şeftali Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şeftali Tatlısı

Döner
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86
Şehir: Haymana
Kısa URL: https://ml.md/lc6206
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2006
2,959 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. şeftali
1,5 su bardağı toz şeker
100 gr. fındık yada badem
1-1,5 su bardağı su

Şeftalileri ortadan kesip çekirdek yataklarını çıkartın. Fırın kabına dizip, şeftalilerin üzerine toz şekeri serpin. Şeftali oyuklarına fındık yada badem yerleştirin, tekrar şeker serpiştirin. Ardından suyu fırın kabına döküp, fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında şeftaliler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra şeftalileri sosuyla birlikte buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.


ML® Gizemli Şeftali için tıklayın



Şeftali Tatlısı

Tufan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.06.2006
Mesajlar: 40
Kısa URL: https://ml.md/lc5947
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006
2,871 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet şeftali
1/4 su bardağı portakal suyu
Yarım paket kakaolu bisküvi
Yarım paket sade bisküvi
1/4 çorba kaşığı tarçın
Yarım çorba kaşığı toz zencefil
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı eritilmiş margarin

İç için grekli olan malzemeleri bir kapta karıştırın. Meyveleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kesik yüzleri yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirelim. Portakal suyunu meyvelerin üzerine dökelim. Hazırladığımız içi meyvelerin boşluklarına yerleştirelim. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Üzerindeki bisküviler biyaz koyulaşsın ancak şeftaliler diri kalsın. Bisküvi kırıklarının çıtır çıtır olması için bir süre fırının ızgarasını açalın, daha sonra ılık olarak servis yapalım.


ML® Şeftali Buzda için tıklayın



Şeftali Tatlısı

urfalım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa'lı
Kısa URL: https://ml.md/lc56345
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
2,561 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

1 kg. şeftali
1 su bardağı şeker
50 gr. ceviz
50 gr. badem veya fındık

Şeftalileri yandan keserek çekirdek yataklarını çıkaralım ve oyuk kısmı üste gelecek şekilde fırın kabına dizelim. Şeftalilerin oyuklarına şeker dolduralım. Fırın kabına 1 su bardağı, su gezdirip şeftalilerin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 200° ısılı fırında şeftalileri, diriliğini kaybedene dek pişirerek fırından alalım. Şeftalilerin oyuklarına iri kıyılmış ceviz ve badem doldurup tekrar üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ikinci kez fırında, şeftaliler yumuşayana dek pişirelim. Şeftalileri soğutarak sosuyla birlikte servis yapalım.


Şeftali tatlısı

Pembe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc17125
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007
2,478 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet şeftali,
3 buçuk su bardağı su,
3 çorba kaşığı tozşeker,
1 paket krem şanti,
80 gram bitter çikolata,
80 gram çikolata,
vanilyalı dondurma,
süslemek için:
meyve ve bisküvi

Şeftalilerin kabuklarını soyun. Tencereye 3 su bardağı suyu koyup, kaynatın. Şekeri ekleyin. Şeftalileri küçük küçük doğrayıp, tencereye atın.
Birkaç dakika haşlayın. Daha sonra, şeftalileri sulu şekilde tencereden alın. Tabağa koyun. Kaşıkla iyice ezin. Kup bardağının dibine şeftalileri iyice yayın.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ekleyin. Çikolata sosunu şeftalilerin üzerine dökün. Vanilyalı dondurmayı da sosun üzerine koyun. En üste krem şantiyi ilave edin. Bisküvi ve meyvelerle süsleyip, buzdolabına koyun. İyice soğuyunca servis yapın.


ML® Fırında Şeftali için tıklayın


Şeftali Tatlısı

elvan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc17501
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
2,449 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik Gerekli malzeme:
6 şeftali,
1 yumurta akı
1 paket acıbadem kurabiyesi
2 çorba kaşığı şeftali kompostosu suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı

Bir şeftalinin kabuğunu soyup çekirdeğini çıkarın. Acıbadem kurabiyeleri ile birlikte robotta çekin. Yumurta akı, tereyağı ve iki kaşık komposto suyunu karışıma ekleyip ezerek püre haline getirin.
Şeftalileri soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisine dizip ortalarına hazırladığınız püreden birer çorba kaşığı ekleyin. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirip soğuyunca servis yapın.


Şeftali Tatlısı

Eşref Saati
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2011
Mesajlar: 37
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc65379
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
2,273 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy şeftali
4 top vanilyalı dondurma
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet haline getirin. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde beş dakika bekletin. Çıkartıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve ortasına dondurmayı koyarak servis yapın.


Şeftali Tatlısı

"o"
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc71060
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011
2,130 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet şeftali
2 çay fincanı toz şeker
2 çay fincanı su
Süslemek için:
Dondurma
Kıyılmış badem

Öncelikle şeftalileri yıkayıp, ortadan ikiye bölelim, fırın tepsisine dizelim. Üzerine tozşekeri serpelim tepsinin dibine suyu dökelim, tepsiyi alüminyum folyo ile kapatalım.170 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.Soğuyan şeftalileri servis tabağına alalım buzdolabında alalım. Servise sunacağımız zaman üzerine top dondurma koyalım kıyılmış badem serpelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.


Şeftali Tatlısı

uydu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc152386
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2020
504 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet şeftali
12 tatlı kaşığı toz şeker
Servis için:
Dondurma, kaymak ya da krem şanti

Şeftalileri soymadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz şeftalilerin üzerine birer kaşık şeker serpin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp şeftalileri fırına verin.
Şeftaliler sularını salıp karamelize oluncaya kadar 40-45 dakika civarı pişirin.
Fırından aldığınız tatlıları dilerseniz ılık dilerseniz soğuk servis edebilirsiniz.
Servis sırasında üzerine dondurma, kaymak ya da krem şanti eklerseniz ya da dövülmüş ceviz serperseniz lezzeti katlanacaktır.



Şeftali Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163893
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 fincan sıvı yağ
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı kadar şeftali suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Taze nane
Kremasını yapmak için:
Yarım litre süt
60 gr margarin
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker

Geniş bir yoğurma kabına 2 adet yumurta kırılır, üzerine 1 paket margarin, 1 su bardağı toz şeker, yarım paket kabartma tozu, 1 fincan sıvıyağ eklenir ve karıştırılır.
Hamurdan cevize benzer büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
190-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kreması için 60 gram margarin eritilir, üzerine yarım litre süt, 7’şer yemek kaşığı un ve toz şeker ilave edilir, sürekli karıştırılarak pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyelerin içleri herhangi bir şeyle oyulur.
İki kurabiye, aralarına krema doldurularak üst üste yapıştırılır.
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası, 1 çay bardağı şeftali suyuyla karıştırılır.
Kurabiyeler kırmızı gıda boyasıyla boyanır, toz şekere bulanır.







Şeftali Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(9 adet Şeftali Tatlısı 410,635 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort