|
Şeftalili Parfe |
|
ragıp bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152678
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet şeftali
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
2 su bardağı süt
1 kutu krem şanti
Şeftalileri küp küp doğrayın ve bir kaba koyun.
Geniş bir kaba kremşantiyi ve sütü koyup çırpın.
Yumuşak bir kıvam alacak.
Kremşantinin içine dondurmayı da koyup çırpma işlemine devam edilir
Koyuluğuna göre biraz daha süt koyabilirsiniz.
Daha sonra kremşantinin içine diğer malzemeleri (şeftali, parçalanmış petibör bisküvi, damla çikolata) koyup spatula yardımı ile karıştırılır.
İstediğiniz bir kabı streçleyin.
Streçlediğiniz kabın içine karışımı koyup iyice bastırın. (Arada boşluk kalmaması için)
3-4 saat derin dondurucuda bekletin ve istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
|
Şeftalili Parfe |
|
piano
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc152493
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 şeftali
8 yumurta sarısı
3 su bardağı şeftali püresi
200 g toz şeker
60 ml limon suyu
425 ml krema
Şeftalileri küp doğrayıp bir kaseye alın. İki su bardağı kadarını ayırın. Yumurta sarılarını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şeftalileri orta boy bir tencereye alın. Toz şeker ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kaynatın. Şerbeti azar azar yumurta sarılarına ekleyin ve 4-5 dakika çırpın. Şeftali püresini ekleyip karıştırın.Bisküvileri rondodan geçirin ve yumurtalı karışıma ekleyin. Kremayı bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Kremayı yavaş yavaş ekleyerek karışıma yedirin. Doğrayıp ayırdığınız şeftalileri ekleyin ve karışımı bir servis kabına aktarın. Üzerini streç film ile sarıp bir gece boyunca dondurucuda bekletin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Şeftalili Parfe |
|
iksir
Aşçı
Kayıt: 21.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23967
Gönderme Tarihi: 21.May.2008
3,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük paket bebe bisküvisi
Yarım paket margarin
1,5 su bardağı soğuk süt
2 poşet toz krem şanti
2 adet orta boy şeftali
2 adet yumurta
Şeftaliler soyulur, küçük doğranır, suyunun akması için bir süzgece çıkarılır. Bisküviler blenderden geçirilerek un haline getirilir. Margarin eritilir, soğumaya bırakılır. Süt ve krem şanti mikserle köpürtülür. Yumurtalar bir kapta çırpılır. Hazırlana tüm malzeme bir araya getirilir ve karıştırılır. Daha sonra streç film kaplanmış uzun kek kalıbına yerleştirilir. Buzluğa konur, tercihen 1 gece bekletilir. Ertesi günü streçten çıkarılır, dilimleyerek servise sunulur.
|
Şeftalili Parfe |
|
H.Özerol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc18757
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2007
3,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeftali suyu
1 adet şeftali
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Süt şeker ve nişasta tencereye konur. Orta ateşte biraz kıvam alana dek karıştırarak pişirilir. Soğuyunca üzerine şeftali suyu ve krem şanti eklenir. Mikserle katılaşana kadar çırpılır. Üzerine küçük doğranmış şeftali katılır. Kaşıkla karıştırılır. Parfe streç filmle kaplanmış kaba dökülür, düzeltilir. Kenardan sarkan streç film üzerine kapatılır. Buzlukta en az 2 saat dondurulur.
ML® Gizemli Şeftali için tıklayın
|
|