|
Şeftalili Pay |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3992
Gönderme Tarihi: 22.May.2006
2,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 seftali
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardagi un
YAPILIŞI
Seftalilerin kabuklarini soyup dilimleyin. Yumurta, un, vanilya, kabartma tozu ve sekeri karistirarak kek hamurunu hazirlayin. Kek kalibini yaglayip seftali dilimlerini dizin. Kek hamurunu üzerine döküp önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 40 dakika pisirin. Servis tabagina alip dilimeyerek servis yapin.
|
Şeftalili Pay |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22173
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008
2,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şeftali kompostosu (suyu süzüldükten sonra yarım kilo)
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
1 küçük margarin (125 gr.)
1 çorba kaşığı süt
Bir fiske tuz
Üstü için:
4 yumurta akı
4 çorba kaşığı şeker
Kreması için:
4 yumurta sarısı
3/4 su bardağı şeker
2,5 çorba kaşığı un
2 bardak şeftali kompostosu suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 paket vanilya
Un ve yağı bir kaba koyup yağı una yediriniz. Süt ve tuz katıp hamur yapınız. Orta boy çember kalıbı yağlayınız. Hamuru kalıptan 3 parmak büyük açıp, kenarları yükseklik yapacak şekilde kalıba yerleştiriniz. Kabarmaması için bir kaç yerinden bıçakla delip orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz.
Hamur pişerken kreması için yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırınız. Yavaş yavaş 2 su bardağı komposto suyu yediriniz. Orta hararetü ısıda pişirip limon kabuğu rendesi ve vanilya katınız. Soğutulmuş pastanın üzerine muntazam yayınız. Şeftali dilimlerini yanyana diziniz.
Diğer bir kapta yumurta akını şekerle birlikte çarparak katı kar haline getirip, şeftali dilimlerinin üzerine dökünüz. Islak bıçak ucu ile çizerek şekillendiriniz. Aklar hafif sertleşinceye kadar fırında bekletiniz.
Soğuyunca çemberi açıp pastayı servis tabağına alınız.
ML® Şeftalili Tart için tıklayın
|
Şeftalili Pay |
|
Oya'nın tarifi
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2009
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc35160
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2009
2,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
2 adet şeftali
Margarin kıyılır. Unun ortası havuz gibi açılır. Kıyılmış margarin, şeker, tuz, yumurta konur ve yoğrulur. Hamur buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Sonra tart kalıbı çapında açılır. Kenarları da kalıba çıkacak şekilde yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Üzerine ağırlık koyarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra sütle çırpılmış krem şanti yayılırr. Üzerin e soyulmuş, dilimlenmiş şeftali dizilir. Biraz şeker de sepilebilir. Biraz bekleyecekse şeftalinin kararmaması için şeftalili jöle gezdirilebilir.
ML® Fırında Şeftali için tıklayın
|
Şeftalili Pay |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162380
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2022
308 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet şeftali
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz şeker
150 gram tereyağı
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Krema için:
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeftali suyu
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı damla çikolata
Hamur için un, toz şeker, tereyağı, yumurta ve bir tutam tuzu iyice yoğurun. Hamuru tart kalıbı ebadında açıp, kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 2 Krema için un, nişasta, süt, şeftali suyu, vanilya ve toz şekeri karıştırarak pişirin.
Ilınması için ocaktan alıp, çırpın. Kremayı tartın üzerine döküp, çekirdek yatakları çıkarılmış yarım şeftalileri dizin. Damla çikolata serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
|