MALZEMELER
½ kg dolmalik biber,
350 gr orta yagli kiyma,
2 kahve fincani arpa sehriye,
2 adet kuru soğan,
1 yemek kasigi salça,
½ demet maydanoz,
2 adet domates,
3 yemek kasigi margarin,
½ çay kasigi karabiber,
½ çay kasigi yenibahar
YAPILIŞ TARİFİ
Dolma biberlerin sap kisimlarini biçakla kisaltip, üst kisimlarini dolma
biberlere kapak olacak sekilde komple ayirin. Çekirdeklerini temizleyip
yikadiginiz biberlerin içlerini tuzlayin. Büyük bir kapta kiyma, ince
dogranmis soğan, salça, kiyilmis maydanoz, rendelenmis domates,
margarin ve arpa sehriyeyi karistirin. Karabiber ve yeni bahari da kattiktan
sonra harmanlayarak yogurun. Dolma biberlerin içlerini bu harçla fazla siki
olmayacak sekilde doldurun. Üzerlerine birer domates halkasi ve kestiginiz
biber saplarini yerlestirip agzini kapatin. Yayvan bir tencereye yerlestirin.
1 su bardagi kaynar su ilave edip, agir ateste 20-25 dakika pisirin. Sicak
olarak servis yapin.
|