|
Şeker Hamurlu Kurabiye |
|
gül den
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2014
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99959
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2014
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yeteri kadar un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Oda ısısında olan yumurta ve tereyağını, pudra şekerini derin bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine tarçın ve unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru streçe sarıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. 1 saat sonra buzdolabından çıkarıp üzerine un serperek merdane yardımıyla açıyoruz. Sonra şekil kalıplarıyla kesiyoruz. Daha önce 180 derecede ısıtılmış fırına koyup 15 dakika pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri isteğe bağlı olarak şeker hamurlarıyla süsleyebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine şeker hamuru eklemek için öncelikle şeker hamurunu nişasta serperek merdane ile açıyoruz. Sonra şekerhamurunu şekil kalıplarıyla kesiyoruz. Pişen kurabiyelerin üzerine ballı su karışımı sürüyoruz ve üzerine şeker hamurlarını yapıştırıyoruz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
|
Şeker Hamurlu Kurabiyeler |
|
torpil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2011
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66291
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
2,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
250 gr margarin
230 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı Bal
3 top Şeker Hamurları
Öncelikle yumuşak olan yağ ve şeker bir kapta mikserle çırpılır. Bütünleşince yumurtalar ve vanilya eklenir. Önceden elenmiş olan un, kabartma tozu ve tarçın da eklenerek çırpmaya devam edilir. (4 su bardağı un ile başlayabilirsiniz.) Daha sonra hamur masaya alınır ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyerek yoğurulur. Hamuru oklava ile açılıp kalıplar ile kesilir. (Hamuru ince kesmeyin altı yanabilir. Biraz kalın olsun çok fazla kabarmadığı için kabarma payı bırakmayın.) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir.
Fırından çıkınca hemen kurabiyeleri yerinden oynatılır ve başka bir yere dizilir. (Fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır bu sizi korkutmasın sonradan sertleşiyor.)
Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine şeker hamurunu tutması için bal sürülür.
Şeker hamurları masaya nişasta serpilerek açılır ve arabalı kurabiye kalıpları ile kesilerek yapıştırılır. ballı kurabiyelerin üzerine kaşı gözü ağzı içinde istediğiniz renklerde şeker hamurlarından kullanarak yapabilirsiniz.
|
Renkli Şeker Hamurlu Kurabiye |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc73532
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
1,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
200 gr pudra şekeri
1 kaşık sıvı vanilya (farklı bir tatlar için portakal kabuğu, tarçın vs. gibi baharatlar eklenebilir.)
1 yumurta (oda sıcaklığında)
400 gr un
Tereyağını, pudra şekerini miksere koyup krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta ve sıvı vanilyayı ayrı bir yerde çırpıp bu karışıma ekleyin. Daha sonra unu ilave edin. Hamur toparladığında buzdolabı poşetine koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Sonra unladığınız yüzeyde hamuru açıp kurabiye kalıpları ile hoşunuza giden şekillerde kesin ve yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine yerleştirin. Eğer mutfak sıcaksa tepsiyi buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Ardından önceden ısıtılmış fırında kenarları altın rengini alana kadar pişirin. Kurabiye kalıbı ile keseceğiniz şeker hamurunu su, bal ya da yenilebilir yapıştırıcı ile kurabiyeye yapıştırın. Şeker hamuru ile süslenmiş kurabiyeleriniz hazır.
|
Şeker Hamurlu Kurabiye |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc144917
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019
616 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
250 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
İsteğe göre tarçın
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Renkli şeker hamurları
Şeker hamuru kalıpları
Tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı mikserle iyice çırpın.
Tarçın ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışıma azar azar un ilave ederek elinize ve yoğuma kabına yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. (Hamuru parçalara ayırıp artanı buzlukta saklayabilirsiniz.)
Tezgaha un serpip hamuru oklava ya da merdaneyle yarım santimetre kalınlığında açın.
Hamuru kalıplarla keserek tepsiye dizin.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
Kurabiyeler pembeleşene kadar 12-15 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp iyice soğumalarını bekleyin.
Tezgahın üzerine nişasta serpin ve dilediğiniz renkteki şeker hamurunu oklava ya da merdaneyle açın.
Kurabiyelerle aynı kalıpları kullanarak şeker hamurlarını kesin.
Kurabiyenin üzerine fırçayla su sürüp hamuru yapıştırın.
Kurabiyelerinizi tepsiye dizin. Şeker hamurlarının kurumaması için tepsinin üstünü streç filmle kapatın.
|
Şeker Hamurlu Kurabiye |
|
akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156187
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
405 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane oda sıcaklığında yumurta
250 gram pudra şekeri
250 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
5 silme su bardağı elenmiş un
Tüm malzemeleri sırayla koyduktan sonra kıvamını tutturana kadar yoğurun.
İlk başlarda hamur da dökülmeler olabilir ama siz yoğurmaya devam edin.
Hatta mutfak tezgahınızın üzerine alıp yoğurma işlemini yaparsanız, çok daha çabuk kıvam elde edersiniz.
Hamurunuz tutmadı diye un ilave etmeyin.
Yoksa hamurunuz bozulabilir.
İyice yoğurduktan sonra hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldırın ve en az 1-2 saat bekletin.
Ne kadar çok bekletirseniz o kadar iyi olacaktır.
Pişirmeye gelince; kurabiyelerinizi tepsiye düzgün yerleştirin.
Fırını önceden ısıtmadan, 175 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Kurabiyeleri çıkardığınızda üzeri hafif yumuşak olacaktır.
Şeker hamurunu yapıştırmaya sıra geldiğinde 1 bardak suya 1 çay kaşığı bal ekleyerek hamurunuzu kurabiye ye kolaylıkla yapıştırabilirsiniz.
Üzerine şeker hamuru yapıştırırken su kullanın.
Hamurunuzu açarken nişasta da kullanabilirsiniz.
Not: Kurabiyelerinizi şeker hamuruyla süslemek için, 8 saat dinlenmesini bekleyin. Kabartma tozu kullanmayın. Kurabiyelerinizin üzeri dümdüz olsun. Fırında çok kalmamasına dikkat edin, hemen kızarıyorlar.
|
Şeker Hamurlu Kurabiyeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169149
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2022
149 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
60 g oda sıcaklığında tereyağı
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağı, un, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü bir kaba alıp kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. Çiçek, kalp, yıldız, düz yuvarlak ve tırtıklı yuvarlak şekillerdeki kurabiye kalıpları ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Şeker hamurunu poşetinden çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve şeker hamurunu merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurundan aynı sayıda şekiller çıkarın. Soğuyan kurabiyelerin üzerini fırça ile az miktarda su ile ıslatın ve üzerlerine şeker hamurlarını yerleştirin. Farklı şekillerdeki küçük kalıpları önce jel renklendiriciye batırıp şeker hamurlarının üzerinde bastırarak izler çıkarın.
|
|