Kısa URL: https://ml.md/lc99959
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2014
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yeteri kadar un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Oda ısısında olan yumurta ve tereyağını, pudra şekerini derin bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine tarçın ve unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru streçe sarıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. 1 saat sonra buzdolabından çıkarıp üzerine un serperek merdane yardımıyla açıyoruz. Sonra şekil kalıplarıyla kesiyoruz. Daha önce 180 derecede ısıtılmış fırına koyup 15 dakika pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri isteğe bağlı olarak şeker hamurlarıyla süsleyebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine şeker hamuru eklemek için öncelikle şeker hamurunu nişasta serperek merdane ile açıyoruz. Sonra şekerhamurunu şekil kalıplarıyla kesiyoruz. Pişen kurabiyelerin üzerine ballı su karışımı sürüyoruz ve üzerine şeker hamurlarını yapıştırıyoruz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc144917
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019
616 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
250 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
İsteğe göre tarçın
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Renkli şeker hamurları
Şeker hamuru kalıpları
Tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı mikserle iyice çırpın.
Tarçın ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışıma azar azar un ilave ederek elinize ve yoğuma kabına yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. (Hamuru parçalara ayırıp artanı buzlukta saklayabilirsiniz.)
Tezgaha un serpip hamuru oklava ya da merdaneyle yarım santimetre kalınlığında açın.
Hamuru kalıplarla keserek tepsiye dizin.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
Kurabiyeler pembeleşene kadar 12-15 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp iyice soğumalarını bekleyin.
Tezgahın üzerine nişasta serpin ve dilediğiniz renkteki şeker hamurunu oklava ya da merdaneyle açın.
Kurabiyelerle aynı kalıpları kullanarak şeker hamurlarını kesin.
Kurabiyenin üzerine fırçayla su sürüp hamuru yapıştırın.
Kurabiyelerinizi tepsiye dizin. Şeker hamurlarının kurumaması için tepsinin üstünü streç filmle kapatın.
Kısa URL: https://ml.md/lc156187
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
405 defa indirildi / yazdırıldı
1 tane oda sıcaklığında yumurta
250 gram pudra şekeri
250 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
5 silme su bardağı elenmiş un
Tüm malzemeleri sırayla koyduktan sonra kıvamını tutturana kadar yoğurun.
İlk başlarda hamur da dökülmeler olabilir ama siz yoğurmaya devam edin.
Hatta mutfak tezgahınızın üzerine alıp yoğurma işlemini yaparsanız, çok daha çabuk kıvam elde edersiniz.
Hamurunuz tutmadı diye un ilave etmeyin.
Yoksa hamurunuz bozulabilir.
İyice yoğurduktan sonra hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldırın ve en az 1-2 saat bekletin.
Ne kadar çok bekletirseniz o kadar iyi olacaktır.
Pişirmeye gelince; kurabiyelerinizi tepsiye düzgün yerleştirin.
Fırını önceden ısıtmadan, 175 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Kurabiyeleri çıkardığınızda üzeri hafif yumuşak olacaktır.
Şeker hamurunu yapıştırmaya sıra geldiğinde 1 bardak suya 1 çay kaşığı bal ekleyerek hamurunuzu kurabiye ye kolaylıkla yapıştırabilirsiniz.
Üzerine şeker hamuru yapıştırırken su kullanın.
Hamurunuzu açarken nişasta da kullanabilirsiniz.
Not: Kurabiyelerinizi şeker hamuruyla süslemek için, 8 saat dinlenmesini bekleyin. Kabartma tozu kullanmayın. Kurabiyelerinizin üzeri dümdüz olsun. Fırında çok kalmamasına dikkat edin, hemen kızarıyorlar.