|
Şeker Hamuru |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174881
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2023
109 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt tozu
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı mısır şurubu
Gıda boyası
Büyük bir karıştırma kabına pudra şekerini ve süt tozunu ekleyin. İyice karıştırın.
Ayrı bir küçük kapta suyu ve mısır şurubunu karıştırın.
Su ve mısır şurubunu pudra şekeri karışımına yavaşça ekleyin. Karıştırma kabının içinde bir delik açın ve sıvı karışımı içine yavaşça dökün.
Hamuru yoğurun. Eğer hamur çok kuru görünüyorsa, birkaç damla su ekleyebilirsiniz. Hamurunuzu yoğururken gıda boyası ekleyebilirsiniz.
Şeker hamurunu biraz unlanmış tezgah üzerinde merdane kullanarak açın. İstediğiniz şekli kesin ve pasta veya kurabiyelerinize süs olarak kullanabilirsiniz.
Evde şeker hamuru hazırladığınızda pastalarınızı ve tatlılarınızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Şeker hamurunu hazırladıktan sonra streç filmle sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Not: Şeker hamuru pastaları ve tatlıları süslemek için kullanılan bir tür şeker bazlı hamurdur. Şeker hamuru pudra şekeri, su veya sıvı glikoz, jelatin, gıda boyası ve bazen vanilya özütü gibi malzemelerle yapılır. Bu malzemeler öncelikle karıştırıcıda karıştırılır. Elde edilen hamur merdane ile açılır ve pastaların üstüne veya yanlarına yayılarak şekillendirilir. Şeker hamuru pastaları ve tatlıları daha çekici ve gösterişli hale getirmek için kullanılır. Şeker hamuru kullanarak pastalara renkli ve desenli kaplamalar yapılabilir, çiçekler, figürler, harfler veya sayılar gibi değişik şekiller yapılabilir. Şeker hamuru farklı tat ve dokularla da yapılabilir. Örneğin limon, portakal veya çilek gibi meyvelerle aromalandırılabilir ya da Hindistan cevizi veya badem gibi malzemelerle zenginleştirilebilir.
|
Şeker Hamuru |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156571
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2021
505 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sade mısır şurubu
1 su bardağı margarin veya tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
1 kg pudra şeker
İsteğe göre değişik renklerde gıda boyası
Derin bir kapta mısır şurubu ve pudra şekeri karıştırılır.
Eritilmiş ılık tereyağı, tuz ve vanilya bu karışıma eklenir ve yoğurulur.
Kıvam tutturulana kadar devam edilir ilave pudra şekeri katılabilir.
Elde edilen şeker hamurunun bir kısmı ayrı ayrı gıda boyasıyla renklendirilir ve hazırlanır.
Sonra kullanılmak istenirse streçe sarılarak buzdolabına kaldırılabilir.
3 ay saklanma özelliği vardır.
Hazırlanan şeker hamurları bir merdaneyle açılarak kalıplar ile kesilip şekillendirilir.
Pudra şekeri fazla olursa dağılır ya da ısınınca erime yapabilir.
Bu durumda soğutmalı ve pudra şekeri kıvamında olmalıdır.
Artık pastalarda, kurabiyelerde kullanılabilir.
|
Şeker Hamuru |
|
ufuk05
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc74530
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012
2,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo pudra şekeri
50 gram jelatin
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Renkli gıda boyaları
Öncelikle bir kabın içinde şekeri ve suyu 15 dakika kadar kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada soğuk suda jelatini eritip içine ekleyip karıştırın. Bu karışım soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyip hamur yoğurur gibi sürekli yoğurun. Hamur haline gelinde nişasta serpilmiş zeminde renklendirilmiş ya da beyaz hamuru açıp şekiller verebilirsiniz. Renklendirme işlemi sırasında çok az miktarda sıvı gıda boyası kullanın. Tezgah hep temiz ve mermer olmalı soğuk zeminde çalışmak gerekiyor şeker hamuru için. Farklı aletler kullanarak güller yapraklar yapılabiliyor. Hayvan figürleri yaparken çocuklarınızın oyuncaklarına bakarak yapmanız işinizi kolaylaştırır. Şeker hamurunun bir özelliği uzun süre oda ısısında yaptığınız figürler durabilir. Pasta halinde değil. Pasta halinde buzdolabı önerilir.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 09.03.2021
|
MARZİPAN (pasta için) |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62793
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2011
2,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr (2+2/3 su bardağı) çekilmiş badem
360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
2-3 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı badem esansı
Bademlerle pudra ve toz şekeri geniş bir kaba koyup karıştırınız. İki yumurtanın sarısını ve badem esansını katıp, bir spatula ile karıştırınız. (Karışım çok kuru olursa 1 yumurta sarısı daha ekleyiniz.)
Bir tezgahın üstüne biraz pudra ya da nişasta serpiniz. Marzipanı şekerli ya da nişastalı tezgaha çıkarıp avucunuzun içiyle 5 dakika, karışım iyice yumuşayana kadar yoğurunuz.
Marzipanınız kullanılmaya hazırdır.
Not: Marzipan, meyveli keklerin kaplamasında kullanılır. Yumurta miktarı bademlerin kuruluğuna göre değişir. (Ama, çok yumurta kullanmamaya dikkat edilmelidir; çünkü, bu durumda, marzipanın işlenmesi oldukça zorlaşır.) Verilen marzipan miktarı 22,5-25 cm'lik yuvarlak keklerin kaplaması için yeterlidir.
|
Şeker Hamuru (Marzipan) |
|
Gültaze
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc61794
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2011
3,326 defa indirildi / yazdırıldı
|
70 gr sıcak su
15 gr toz jelatin
80 gr glikoz
1 kg pudra şekeri
Mikserin kasesine sıcak su bırakılır. Üzerine toz jelatin serperek konur. Sonra glikoz ve pudra şekeri eklenir. Mikserin düşük ayarıyla hamur olana kadar karıştırılır. Arzu edilen renkte gıda boyası katılarak pastalar kaplanır ve süslenir.
|
|