Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekmek Tatlısı Tarifleri > Şekerpare (114 adet - 7,046,985 defa bakıldı)

Şekerpare


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şekerpare

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157247
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2021
230 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un (2,5 çay fincanı)
50 gr. pudra şekeri (1 kahve fincanı)
125 gr. tereyağı (3 çorba kaşığı tepelem dolu)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 bütün yumurta
1 yumurtanın sarısı
Az vanilya
Az rende limon
Şurubu için:
750 gr. toz şekeri (3 su bardağı)
1 kg. su (4 bardak)
1/2 limon suyu

Un, yağ, vanilya, karbonat ve limon kabuğu rendesi bir kaba konur. Avuç içi ile ovalayarak ufalanır. Sonra ortasına şeker, yumurta ilave edilir. Elle önce pudra şekeri ile yumurta karıştırılarak hamur gibi yapılır sonra hepsi karıştırılır. Bu hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp yuvarlanır, altı hafif yağlanmış bir tepsiye ikişer santim ara ile dizilir. Üzerlerine kabuğu ile dikine birer badem saplanabilir. Ortadan ısılı fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023


Şekerpare

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156334
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
7 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Üzeri için:
1 kase fındık içi

Yumurta ile pudra şekerini çırpın, oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyin. İrmik kabartma tozu ve eleyerek unu da ekleyip yoğurun. Hamurunuzu dinlenmeye bırakıp şerbeti hazırlayın. Şu, şeker ve limonu derin bir tencerede kaynatın. Limonu kaynamaya yakın sıcak bilirsiniz. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Şerbeti ılık kullanacağımız için soğumaya bırakın. Ardından Ardından ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve elinizle şekil vererek yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin orta kısımlarına fındık içlerinden birer tane koyun. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Aslında şekerpare hamurunun rengine göre pişirme süresini ayarlamak en doğrusu olacaktır. Fırından şekerpareleri alın ve sıcakken oda sıcaklığında soğumaya bıraktığınız şerbeti üzerine gezdirin. Tüm şerbeti çekene dek dinlendirin.



Şekerpare

kefalet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc155806
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2021
378 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon

Şekerpare yapımı için ilk olarak yumurtalardan birinin sarısını ayırın.
Beyazını diğer yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin.
Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalın tersiyle çizik atın.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Üstü kızaran şekerparelerinizi fırından çıkarın.
Bu esnada su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı. Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmadan çekmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.



Şekerpare

çevrim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc154671
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
278 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

150 gr. tereyağı
3 adet yumurta
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 parça limon

Şerbet malzemelerini tencereye alıp 20 dakika kaynatıp ılıtalım. Karıştırma kabına yumuşamış tereyağı, yumurta, Hindistan cevizi ve kabartma tozunu alıp karıştıralım. Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz kadar parça kopartıp yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Fırından çıkan tatlıya ılık şerbeti dökelim.


Şekerpare

tijen kurtoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc153166
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
392 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı un
Üzeri için:
20 adet fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana kadar kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz.
Hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kasesine 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı irmik ve azar azar unu koyup güzelce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisin üzerine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
Fındıkları şekerparelerin tam ortasına bastırarak yerleştiriyoruz.
Şekerpareleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Kurabiyeler sıcak şerbeti de soğukken şerbetini döküyoruz. Şerbeti de döktükten sonra iyice çekmesi için bekliyoruz ve servis ediyoruz.



Şekerpare

boylam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc152965
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
601 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

250 gr. un
60 gr. pudra şekeri 4 yemek kaşığı
125 gr. tereyağı
25 gr. irmik 2,5 yemek kaşığı
1 paket kabartma tozu
25 gr. toz badem 2 dolu yemek kaşığı
2 adet yumurta
1 avuç fındık süslemek için
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu

Bir tencereye su ve şekeri ekleyin ve kaynatın. Ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edin.
Un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın, ortasını havuz olacak şekilde açın, tereyağı ve pudra şekerini ekleyin ve yoğurun.
Yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayın, bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirip, bastırın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün ve çekmesini sağlayın.
Soğuduktan sonra fazla şerbeti dökün ve servis edin.



Şekerpare

Pastacıı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Hakkari
Kısa URL: https://ml.md/lc152070
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 bardak pudra şekeri
2,5 kaşık irmik
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bardak un
Şerbet için:
3,5 bardak şeker
4 bardak su
2-3 damla limon suyu
Üzerine tane fındık

Yağ, irmik, pudra şekeri ve yumurtayı elinizle iyice ezerek karıştırın.
Vanilya - kabartma tozunu ekleyin ve çok sert olmayacak şekilde bir hamur yoğurun.
Hamura yumuşak şekil verip üzerine fındık bastırıp pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine şurubu kaynatıp soğuttuktan sonra dökün ve dinlendirin.



Şekerpare

fikir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc151989
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2020
483 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
20 adet fındık içi
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün. Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Not: Tatlının şerbeti oda sıcaklığında bekletilmiş, şekerpareler ise sıcak olmalı ve azar azar eklenmelidir. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlamalısınız, kullanacağınız un miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.



Şekerpare

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151455
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı




4 bardak un
5 kaşık irmik
250 gr tereyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 bardak toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4 bardak su
4 bardak şeker

Öncelikle bir tencerenin içinde şerbet için gerekli malzemeleri karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
Ardından şekerparenin hamuru için geniş bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağını, unu, irmiği, yumurtayı, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu koyun ve iyice yoğurun.
Tüm malzemeler karışıp yumuşak bir kıvam aldıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine küçük parçalar alıp şekillendirdiğiniz hamurları koyun. Üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün ve çatalla çizik atarak şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten sonra çıkarıp soğumuş olan şerbetini dökün ve dinlenmeye alın.
Hemen hemen 2 saat dinlendirdikten sonra hindistancevizi ya da kıyılmış fıstıkla servis edebilirsiniz.



Şekerpare

sencay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc150620
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
479 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

250 gr margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Üzeri için:
Fındık
Şerbet için:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, irmik, vanilya, şeker, bir yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını geniş bir kasede karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin ve ortalarına birer fındık batırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.



Şekerpare

plato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc149985
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
744 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı(Margarin kullananlar için 1 paket yeterli)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbetin soğuk tatlının sıcak olması gerekiyor. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.
Ardından şekerparenin hamurunu hazırlayın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz. 200 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa hindistancevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.



Şekerpare

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc148722
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2020
488 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta ( bir yumurta sarısı üzeri için)
3 su bardağı un
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Şeker ve yumurtayı iyice çırpın, ardından sıvı yağ, tereyağı ve limon kabuklarını ekleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını elinizde ezin ve karışımla özdeşleştirin.
Ardından irmiği ekleyin, elekten geçirilen un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma yavaşça ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar malzemeleri iyice yoğurun.
Hamuru biraz dinlendirdikten sonra şekil verin, hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın arka kısmıyla şeritler çizin. Dilerseniz yuvarladığınız şekerpare tarifi hamurunuzu ortasına fındık koyarak da pişirebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-356 dakika pişirin.
Şekerparenin ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz ve şerbeti çekmesi için tatlıyı bekletiyoruz.
Şekerpare şerbetini çektikten sonra antep fıstığı tozuyla ya da hindistan ceviziyle servis edin.



Şekerpare

hacı geldi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc145876
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019
609 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

2 yumurta (Yumurtanın bir tanesinin sarısı hamurun üzerine sürülecek.)
2 çay bardağı pudra şekeri
250 gram margarin
½ çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı irmik
4 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Bir dilim limon

Margarin oda sıcaklığında bekletilir.
Bütün malzemeler eklenerek yoğrulur.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde şekiller yapılır.
Avuç ayasında yassılaştırarak, üstüne fındık veya fıstık konulup pişirilir.
4 su bardağı şeker ile 4 su bardağı sudan oluşan şerbet kaynatılır.
Halka kesilmiş bir limon içine konur ve ocağın altı kapatılır.
Soğuk tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. Tatlı soğuk, şerbeti ılık olacak.
Servis edilir.



Şekerpare

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145251
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2019
533 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon

Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Beyazını diğer yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın. Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin. Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalın tersiyle çizik atın.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Üstü kızaran şekerparelerinizi fırından çıkarın.
Bu esnada su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı. Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmadan çekmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.



Şekerpare

sevdiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Çankaya Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144582
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
494 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram tuzsuz tereyağı
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 paketin yarısı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak pudra şekeri
3 su bardağı un
Şerbeti için:
4 bardak şeker
4 bardak su
2-3 damla limon suyu

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın.
Kaynamaya başladıktan 6-7 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin.
Kısa bir süre daha ocakta tutun ve altını kapatın.
Tereyağını yoğurma kabına alın.
Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Diğerlerini tereyağına ilave edin.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve önceden yağladığınız tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların üzerine dizip çatalla çizgi yapın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp tatlıları üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp kısa bir süre dinlendirdiğiniz tatlıların üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün.



Şekerpare

mel tem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143225
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Hamuru için:
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine kullanılacak)
250 gr. tereyağı
4 yemek kaşığı irmik
150 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek için:
Fındık
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker

Şeker suya katılır ve tencerede 10-15 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek beş dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Hamuru için hafif yumuşatılan tereyağına pudra şekeri, vanilya ve yumurtalar, sonra da irmik ilave edilir. Karışıma un ile birlikte kabartma tozu ilave edilir; yumuşak bir hamur hazırlanır. Top top koparılan hamura şekil verilir; hafif yağlı fırına dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ortalarına fındık bastırılır. 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir. şekerpareler sıcakken üzerlerine soğuk şerbet dökülür. Soğuk servis edilir.



Şekerpare

meryem hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140292
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
690 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

250 gram un
1 kabartma tozu
60 gram irmik
25 gram sıvı yağ
2 adet yumurta
75 gram pudra şekeri
100 gram katı yağ
Şerbeti için:
500 gram şeker
500 gram su

Un, kabartma tozu, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, ve katı yağ olmak suretiyle hepsini karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Yoğurmuş olduğumuz şekerpare hamurunu 30 gramlık parçalara ayırıp yuvarlıyoruz. Daha sonra üzerini fındık ile süsleyip fırına veriyoruz. 180 derece sıcaklıkta 30 dakikada hazır olan şekerparemizi sıcak şerbet ile şerbetleyip dinlenmeye bırakıyoruz. Hazır olan tatlımızı 3 adet 1 porsiyon olacak şekilde üzerini toz fıstık ile servis yapıyoruz.



Şekerpare

Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130226
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
829 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

Hamuru için:
5 su bardağı un
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kalığı kabartma tozu
2 adet yumurta
125 gram margarin
125 gram tereyağı
100 gram irmik
1/2 su bardağı antepfıstığı
Şurup için:
5 su bardağı su
1 kg şeker
1/4 limonun suyu

Un, kabartma tozu ve pudra şekerini birlikte eleyin.
Üzerine irmiği ekleyip karıştırın.
Unun ortasına bir havuz oluşturup yumurtaları karışımın üstüne kırın.
Oda sıcaklığındaki treyağı ve margarini elle yumuşatıp havuza ekleyin.
Bütün malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp ceviz büyüklüğünde şekil verilen hamur parçalarını yerleştirin.
Hamurların ortalarına antepfıstıklarını koyup önceden 160 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
Bu arada su, şeker ve limon suyunu koyup, orta koyulukta bir kıvam elde edene kadar kaynatın.
Sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti döküp soğumasını bekleyin.



Şekerpare

mehmet kahyaoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.09.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc128295
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2017
960 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

250 gr margarin
1 su bardağı pudraşeker
5 çorba kaşığı irmik
2 yumurta 4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 kase bütün fındık içi
Şurup için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Hindistancevizi
Antepfıstığı içi

Hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudraşeker, irmik, bir tutam tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurtaları ekleyin. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
Şerbet için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbetin çekmesi için soğumaya bırakın. Servis yapın.



Şekerpare

olsen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc128221
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2017
765 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Hamur icçin:
5 su bardağı un
2 çorba kasşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
2 yumurta akı
250 gr tereyağı
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Üzeri için:
3 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 yumurta sarısı

Su ve şekeri tencerede şerbet kıvamında pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Oda ısısında yumusşatılmış tereyağını küçük doğrayın. Şeker, 2 yumurta akı ve 1 yumurta sarısını çukur bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Tereyağı, vanilya, kabartma tozu ve irmiği ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru tezgahın üzerinde pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Bademi serpiştirip 15 dakika bekletin. Servis yapın.







Şekerpare Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(114 adet Şekerpare 7,046,985 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort