Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Şekerpare (114 adet - 7,047,005 defa bakıldı)

Şekerpare


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şekerpare

ince melahat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.06.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc126177
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2017
860 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 Su Bardağı Buğday Unu
2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1,5 Su Bardağı Pudra Şekeri
4 Yemek Kaşığı Margarin
1 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı İrmik
Çeyrek Çay Bardağı Toz Badem
2/3 Çay Bardağı Antep Fıstığı
Yarım adet Limon Kabuğunun Rendesi
4 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
Yarım adet Limonun Suyu
1 Su Bardağı Beyaz Krem Peynir
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp ısıtın.
Bir sos tenceresinde, tozşeker ve suyu 10 dakika kaynatın, ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
Bir karıştırma kabına un ve Kabartma Tozunu eleyerek aktarın. Toz badem, yarım bardak pudra şekeri, irmik ve margarini de ekleyerek parmak uçlarınızla ovuşturarak tamamen eritip karıştırın.
Kurabiye hamuru kıvamındaki hamuru 4-5 dakika yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
Ortalarına Antep fıstığı yerleştirip, önceden 190°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika pişirin.
Bir çırpma kabında kalan pudra şekerini, krem peyniri ve limon kabuğu rendesini düşük devirde çırpıp, soğuması için buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
Fırından çıkarınca 5 dakika bekletip, üzerine soğuk şurubu dökün.
Arada kaşıkla şurubu üzerlerine gezdirip, üzerinde krem peynirli krema ile soğuk servis edin.



Şekerpare

mahmut paşa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc123676
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
946 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Buğday unu 250 gr
Tereyağı 120 gr
Pudra şekeri 75 gr
Ceviz içi 60 gr
Yumurta 50 gr (1 adet)
İrmik 25 gr
Kabartma tozu 5 gr
Vanilya 3 gr
Şurup:
Şeker 200 gr
Limon 60 gr
Su 250 ml

Tereyağını eritin. Limonu ikiye kesin. Unu ayrı kaba koyun, içine yumurta kırın, pudra şekerini, eritilmiş tereyağı, irmiği, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin. Un ile karıştırın ve homojen hale getirin ve hamuru yoğurun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, şeker (205 g) ekleyin ve karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu SÜTLÜ TATLI/MAMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden geri sayım başladıktan sonra hazneye limon ekleyin ve karıştırın. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Sonra "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Hazır şurubu ayrı kaba dökün. Hamurdan 6 cm'lik büyüklüğünde topları yapın ve üstünü hafiften bastırın. Her topun üstüne ceviz içini koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin dibine mutfak kağıdını koyun ve üstüne hamurdan topları koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat 30 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır şekerparelerin üstüne şurup dökün ve 12 saat bekletin.



Şekerpare

İskender
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc117795
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
1,148 defa indirildi / yazdırıldı




Nihal Sarpdağ

250 gr tereyağı veya margarin
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
½ bardak irmik
½ bardak tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Üzeri için:
Hindistancevizi

Öncelikle tencereye şekeri ve suyu koyun. 10-15 dk kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkın 1-2 dk daha kaynatın. soğumaya bırakın. Bir kaba yumurta ve şekeri koyun (birinin sarısını üzeri için ayırın) iyice çırpın erimiş margarini irmiği koyun çırpın. Un kabartma tozu ve vanilyayı koyun ve yoğurun (yumuşak bir hamur olsun) yuvarlayın fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarana dek pişirin fırından çıkardığımız şekerparelerin Üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çekmesi için 2 saat bekletin. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin.



Şekerpare

Gün Aydın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.01.2016
Mesajlar: 28
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc114416
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2016
1,177 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
1 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiğin kadar un
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Bütün hamur malzemeleri tek tek ilave edip hamurumuzu elde ediyoruz. Fırın tepsimize dilediğimiz şekli verip diziyoruz 170 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Şekerparelerimiz kızarırken şerbetimizi hazırlıyoruz, şerbetimizi ılınması için bi kenara alırken. Şekerparelerimiz kızarınca hemen sıcakken şerbetimizi üzerine ilave edip şerbet içine çekene kadar bekletiyoruz. Şerbet içini çektikten sonra servis yapabilirsiniz.


Şekerpare

pembe domataes
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.09.2015
Mesajlar: 14
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc111748
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2015
1,062 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı tüm fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Şekerpare için öncelikle şerbetini yapıp soğumaya bırakın. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin ve fındıkları ortasına bir adet batırın. 200 derecede 30 dakika pişirin, fırından alarak şerbetini verin ve ikram edin.


Şekerpare

filihiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2015
Mesajlar: 30
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc105984
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2015
1,347 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
1 çay bardağı İrmik
1,5 çay bardağı Pudra şekeri
2 Yumurta (birinin sarısını ayır)
3,5 su bardağı Un
1,5 paket Kabartma tozu
3 su bardağı Şeker
3 su bardağı Un

Önce şerbeti hazırlayalım 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatalım daha sonra hamuru hazırlamak için 1 paket margarini erittip derin bir kaba boşaltalım üstüne diğer malzemeleri koyup yoğuralım bezelere ayırıp yuvarla tepsiye koy üstüne yumurta sarısı sür 170 derecelik fırında pişir.


Fotoğraf "patavat" tarafından gönderildi. 24.02.2020


Şekerpare

obur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.11.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc103338
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014
1,563 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 çay bardağı maden suyu
2 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
15-20 adet fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon

Derin bir kabın içinde irmik, tereyağı, yumurta ve diğer malzemeleri karıştırıp elinizle top şekli verin ve tepsiye dizin. Fırında 20 dakika kadar pişirip şerbetini hazırlayın ve fırından çıkan şekerparenin üzerine şerbeti döküp soğumasını bekleyin.



Şekerpare

akşam yıldızı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc99855
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014
1,571 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
15 adet badem
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Limon suyu

Hamur yoğurmadan önce şerbetini yapıp soğumaya bırakın. Daha sonra da hamuru için yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, irmik, un, tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içinde yoğurup elinizle yuvarlak şekiller verin. Fırın kabına dizip ortalarına bademleri dizin. 180 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Çıkınca şerbetini döküp soğutun ve ikram edin.


Şekerpare

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95629
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014
1,516 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007


250 g margarin veya tereyağı
125 g pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
500 g un
2 çay kaşığı kabartma tozu
50 g badem veya fındık içi
1 g tuz(yaklaşık yarım çay kaşığı)
Şurup İçin:
500 g toz şeker
600 ml su
¼ limonun suyu

Toz şeker ve su tencereye konur, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılarak 8–10 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır. Kıvamı kontrol edilip soğutularak şurup hazırlanır.
Yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve tuz 5 dakika yoğrulur. Yumurta sarıları ve un ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Hamur topak haline getirilip 15 dakika dinlendirilir.
Fırın ısıtılır. Fırın tepsisi yağlanır. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınarak iki avuç arasında yuvarlanır, tepsiye dizilir. Hafifçe üzerine bastırarak ortasına fındık veya badem içi yerleştirilir, orta ısıdaki fırında üzeri pembe renk alıncaya kadar pişirilir.


Şekerpare

pak bebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2013
Mesajlar: 40
Şehir: Maltepe-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc94362
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2013
1,430 defa indirildi / yazdırıldı




3 bardak un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 ader yumurta
5 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı antepfıstığı
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Suyla şekeri ateşe kovun bir taşım kaynatın şerbet hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın soğumaya bırakın 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, margarin ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun gerekirse azar azar un katabilirsiniz fırını 170 derecede ısıtın geniş bir fırın tepsisini yağlayın hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ortasına birer tane antepfıstığı katın arkadaşlar sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin


Şekerpare

güliz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2013
Mesajlar: 42
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc92391
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2013
1,907 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı su ve toz şeker

Karıştırma kabının içinde yumurta, tereyağı ve şekeri elinizle iyice yoğurun. Üzerine irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve unu ekleyip hamuru ele yapışmayacak kıvama getirin. İçine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elinizle yuvarlak şekiller verin. Tepsiye dizip ortalarına fındık, badem veya fıstık batırıp süsleyin. Fırında 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için şekeri suyu 5 dakika kaynatıp 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip hazırlayıp soğumaya bırakın. Tatlı sıcakken üzerine soğuk olarak şerbeti dökün.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 02.05.2015


ŞEKERPARE

tahlil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc88538
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
1,551 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
2 fincan pudra şekeri
6 fincan un
1 tutam tuz
1 küçük paket yağ
1 çay kaşığı karbonat
ŞURUBU:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
6-7 damla limon

Pudra şekeriyle yumurta iyice çırpılır. Tuz, karbonat, ve yağ ilâve edilerek, hamur haline getirilir. (Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine bastırıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Orta hararetli fınna koyularak pişirilir. Pişip fınndan çıkınca hamur sıcakken şurup üzerine dökülür.


ŞEKERPARE

tahlil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc88536
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
1,459 defa indirildi / yazdırıldı




5 Su burdağı un,
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 bütün yumurta
2 büyük paket yağ
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
1 çay kaşığı karbonat (Kabartma tozu)

Un, yağ, karbonat, limon kabuğu rendesi ovalanarak avuç içi ile ufalanır. Ortası havuz gibi açılarak pudra şekeri, 2 yumurta ve 2 yumurta sarısı eklenir. Önce yumurtalar karıştırılır. Çevresinden un alınarak hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. İkişer santim ara ile yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine dik olarak kabuğu soyulmuş badem saplanır. Kızgın fınnda 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkarınca üstüne sıcak şurup dökülür ve ağır ateşte ağzı kapatılarak yarım saat şurubu çektirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
ŞURUBU: 3 su bardağı toz şeker ile 3,5 bardak su kaynatılır. Koyulaşınca yarım limon suyu eklenerek ateşten indirilir.


Şekerpare

laçin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2012
Mesajlar: 24
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc81741
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2012
1,690 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr margarin
20 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
4-4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şurubu için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı soğuk su
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı

Oda ısısında yumuşamış margarin ile tereyağını çukur bir kaba alın. Zeytinyağı ilave ederek krem haline gelene dek çırpın. Yumurtaları ve şekeri de ekleyip mikserde 5 dakika boyunca karıştırın. Unu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. En son kabartma tozu ile vanilyayı ilave edin. Tekrar yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde şekillendirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Şekeri kaynar suda eritin. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Şurubunuz hazırdır. Şurup ılıkken fırından çıkardığınız sıcak hamurların üzerine dökün. Yarım saat sonra servis yapın.


Fotoğraf "çarşamba" tarafından gönderildi. 27.07.2019


Şekerpare

Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76671
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
1,805 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

Karıştırma kabının içine yumurta, tereyağı ve şekeri iyice elinizle yoğurun. Üzerine irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve unu ekleyip hamur ele yapışmayacak kıvama getirin. İçine kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin, elinizle şekil verin. Tepsiye dizip fırında 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbetini de hazırlayıp tatlı sıcakken üzerine soğuk olarak dökün.


Şekerpare

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75455
Gönderme Tarihi: 03.May.2012
1,962 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

50 gr. badem
250 gr. margarin
125 gr. pudraşekeri (1 su bardağı)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
500 gr. un (4 su bardağı)
Şurubu için:
450 gr. tozşeker
500 ml. su (2 su bardağı)
1/2 adet limonun suyu

Bademleri kaynar suya atıp 1 dakika kaynatın. Süzdürüp, soğuk sudan geçirerek kabuklarını soyun. Yağı, pudraşekerini, kabartma tozunu ve tuzu genişçe bir kapta veya robotunuzun hamur yoğurma kısmında 4-5 dakika yoğurun.
Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmayı sürdürün. Hamuru topak haline getirip, temiz bir kaba koyun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Fırınınızı 180°C'ye ayarlayıp ısıtın.
Bir fırın tepsisini yağlayın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın. Avucunuzla hafifçe üstlerine bastırarak yassılaştırıp tepsiye dizin. Şekerparelerin ortalarına birer tane badem yerleştirin. Tepsiyi sıcak fırına sürerek şekerpareler kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Bu arada şurubunu hazırlamak için bir tencerede .şekeri, su ve limon suyu ile birlikte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, 4-5 dakika daha kaynatın, şurubu ateşten alarak ılınmaya bırakın.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılık şurubu döküp soğuyuncaya kadar tepsisinde dinlendirin. Soğuyunca tabaklara aktararak servis yapın.


ŞEKERPARE

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc73290
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2012
3,625 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

Hamuru için:
1/2 kg un
150 gr pudra şekeri
100 gr irmik (irmik yerine aynı miktarda toz fındık kullanılabilir)
15 gr (1 paket) kabartma tozu
5 gr (1 paket) vanilya
2 adet yumurta
1/2 paket margarin
125 ml sıvıyağ
50 gr badem
Şurubu için
1,5 kg tozşeker
1 litre su
1/4 adet limon suyu

İlk iş olarak tozşekerle, suyu bir tencerede kaynatıp, çeyrek limon suyunu ilave ettikten sonra, şurubun birazcık kıvama gelmesini sağlayalım. Şurup kıvama gelince ocaktan indirip, soğutalım.
Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım. Üzerine nemli bir bez örttüğümüz hamuru, 15 dakika dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde iyice yuvarladıktan sonra, yuvarlak yassı şekiller verip, yağladığımız fırın tepsisine aralıkiı olarak dizelim (isteyenler, yuvarlak yerine oval şekilde şekillendirip, bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizerek de değişik bir şekil elde edebilirler).
Yuvarlak şekerparelerin tam ortalarına birer adet badem batıralım.
Önceden 175 °C derecede ısıttığımız fırında, pişene kadar bekletelim.
Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, soğuk şurubu şekerparelerin üzerine bir kepçeyle yavaş yavaş boşaltalım.
Şekerpareler şurubu çekip de soğuyunca, kaymak ya da hindistancevizi ile süsleyerek, servis yapalım.


Şekerpare

bahar07
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2007
Mesajlar: 47
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc73062
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2012
1,929 defa indirildi / yazdırıldı




4 un
5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı margarin (oda sıcaklığında)
1 paket irmik
4 yemek kaşığı hindistancevizi
2 yemek kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket yumurta
Şerbeti İçin;
4.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 su bardağı limon
1/2 adet fındık (süslemek için)

Hamurunun hazırlanması: un hariç diğer hamur malzemeleri güzelce yoğurulur. Daha sonra unu yavas yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edilir. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır ve hafifçe üzerine bastırıp yassılaştırılır. Ortalarına birer adet fındık batırılır.ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Diğer taraftan şerbet malzemeleri 5 dk kadar kaynatılır. Yarım limon suyu eklenip çok kısa daha kaynatlır ve ılımaya bırakılır. Fırından çıkan şekerpareler 2-3 dk dinlendilir ve ılık şerbet üzerine dökülür. tepsinin üzeri kapatılır.


Şekerpare

Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc72999
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
1,932 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
4 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 limon
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Yoğurma kabının içinde irmik ve unu karıştırın. Üzerine yumuşak tereyağını, pudra şekerini, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamurdan oval şeklinde şekerpareler yapın. Tepsiyse dizin fırında 35 dakika pişirin. Bu arada şeker ve su ile şerbet yapın. Fırından aldığınız tatlının şerbetini verip soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis edin.


Şekerpare

sahra gülü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc72210
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012
2,143 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
Yarım bardak irmik
Yarım su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
1 çay bardağı fındık (üzeri için)

Tatlının şerbetini hazırlamak için; şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika kadar sonra yarım limonun suyunu ekleyip 8-10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Şekerpareleri hazırlamak için; Oda sıcaklığında tereyağı ve diğer malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alıp elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. Unu ilave ettikden sonra hamur yoğururken elinize yapışıyorsa azar azar yoğururken kontrol ederek un ilave edebilirsiniz. Hamuru hazırladıkdan sonra cevizden biraz büyük bezeler alıp elinizde yuvarlayın. Üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürüp(ben yumurta sarısını ayırdığım halde unuttum, yumurtasız hali daha çok hoşuma gitti.:))) ortalarına birer tane fındık bastıın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün. Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis yapı






Şekerpare Tarifleri Güllaç Tarifleri



(114 adet Şekerpare 7,047,005 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort