Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Halka Tatlısı Tarifleri > Şekerpare (65 adet - 7,033,033 defa bakıldı)

Şekerpare


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şekerpare

plato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc149985
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
736 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı(Margarin kullananlar için 1 paket yeterli)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbetin soğuk tatlının sıcak olması gerekiyor. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.
Ardından şekerparenin hamurunu hazırlayın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz. 200 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa hindistancevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.



Şekerpare

sencay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc150620
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
471 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

250 gr margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Üzeri için:
Fındık
Şerbet için:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, irmik, vanilya, şeker, bir yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını geniş bir kasede karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin ve ortalarına birer fındık batırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.



Şekerpare

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151455
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
424 defa indirildi / yazdırıldı




4 bardak un
5 kaşık irmik
250 gr tereyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 bardak toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4 bardak su
4 bardak şeker

Öncelikle bir tencerenin içinde şerbet için gerekli malzemeleri karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
Ardından şekerparenin hamuru için geniş bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağını, unu, irmiği, yumurtayı, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu koyun ve iyice yoğurun.
Tüm malzemeler karışıp yumuşak bir kıvam aldıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine küçük parçalar alıp şekillendirdiğiniz hamurları koyun. Üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün ve çatalla çizik atarak şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten sonra çıkarıp soğumuş olan şerbetini dökün ve dinlenmeye alın.
Hemen hemen 2 saat dinlendirdikten sonra hindistancevizi ya da kıyılmış fıstıkla servis edebilirsiniz.



Şekerpare

fikir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc151989
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2020
472 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
20 adet fındık içi
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün. Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Not: Tatlının şerbeti oda sıcaklığında bekletilmiş, şekerpareler ise sıcak olmalı ve azar azar eklenmelidir. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlamalısınız, kullanacağınız un miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.



Şekerpare

Pastacıı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Hakkari
Kısa URL: https://ml.md/lc152070
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020
395 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 bardak pudra şekeri
2,5 kaşık irmik
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bardak un
Şerbet için:
3,5 bardak şeker
4 bardak su
2-3 damla limon suyu
Üzerine tane fındık

Yağ, irmik, pudra şekeri ve yumurtayı elinizle iyice ezerek karıştırın.
Vanilya - kabartma tozunu ekleyin ve çok sert olmayacak şekilde bir hamur yoğurun.
Hamura yumuşak şekil verip üzerine fındık bastırıp pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine şurubu kaynatıp soğuttuktan sonra dökün ve dinlendirin.



Şekerpare

boylam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc152965
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
589 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

250 gr. un
60 gr. pudra şekeri 4 yemek kaşığı
125 gr. tereyağı
25 gr. irmik 2,5 yemek kaşığı
1 paket kabartma tozu
25 gr. toz badem 2 dolu yemek kaşığı
2 adet yumurta
1 avuç fındık süslemek için
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu

Bir tencereye su ve şekeri ekleyin ve kaynatın. Ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edin.
Un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın, ortasını havuz olacak şekilde açın, tereyağı ve pudra şekerini ekleyin ve yoğurun.
Yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayın, bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirip, bastırın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün ve çekmesini sağlayın.
Soğuduktan sonra fazla şerbeti dökün ve servis edin.



Şekerpare

tijen kurtoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc153166
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
383 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı un
Üzeri için:
20 adet fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana kadar kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz.
Hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kasesine 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı irmik ve azar azar unu koyup güzelce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisin üzerine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
Fındıkları şekerparelerin tam ortasına bastırarak yerleştiriyoruz.
Şekerpareleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Kurabiyeler sıcak şerbeti de soğukken şerbetini döküyoruz. Şerbeti de döktükten sonra iyice çekmesi için bekliyoruz ve servis ediyoruz.



Şekerpare

kefalet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc155806
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2021
369 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon

Şekerpare yapımı için ilk olarak yumurtalardan birinin sarısını ayırın.
Beyazını diğer yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin.
Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalın tersiyle çizik atın.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Üstü kızaran şekerparelerinizi fırından çıkarın.
Bu esnada su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı. Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmadan çekmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.



Şekerpare

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156334
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
7 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Üzeri için:
1 kase fındık içi

Yumurta ile pudra şekerini çırpın, oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyin. İrmik kabartma tozu ve eleyerek unu da ekleyip yoğurun. Hamurunuzu dinlenmeye bırakıp şerbeti hazırlayın. Şu, şeker ve limonu derin bir tencerede kaynatın. Limonu kaynamaya yakın sıcak bilirsiniz. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Şerbeti ılık kullanacağımız için soğumaya bırakın. Ardından Ardından ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve elinizle şekil vererek yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin orta kısımlarına fındık içlerinden birer tane koyun. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Aslında şekerpare hamurunun rengine göre pişirme süresini ayarlamak en doğrusu olacaktır. Fırından şekerpareleri alın ve sıcakken oda sıcaklığında soğumaya bıraktığınız şerbeti üzerine gezdirin. Tüm şerbeti çekene dek dinlendirin.



Şekerpare

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157247
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2021
215 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un (2,5 çay fincanı)
50 gr. pudra şekeri (1 kahve fincanı)
125 gr. tereyağı (3 çorba kaşığı tepelem dolu)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 bütün yumurta
1 yumurtanın sarısı
Az vanilya
Az rende limon
Şurubu için:
750 gr. toz şekeri (3 su bardağı)
1 kg. su (4 bardak)
1/2 limon suyu

Un, yağ, vanilya, karbonat ve limon kabuğu rendesi bir kaba konur. Avuç içi ile ovalayarak ufalanır. Sonra ortasına şeker, yumurta ilave edilir. Elle önce pudra şekeri ile yumurta karıştırılarak hamur gibi yapılır sonra hepsi karıştırılır. Bu hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp yuvarlanır, altı hafif yağlanmış bir tepsiye ikişer santim ara ile dizilir. Üzerlerine kabuğu ile dikine birer badem saplanabilir. Ortadan ısılı fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023


Şekerpare

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157559
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
286 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

1 paket oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
Yaklaşık 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini bir kaba koyun ve üzerine yumurtayı kırın.
İrmik, şeker, hindistancevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Sonra yavaş yavaş unu ilave edip karıştırmaya devam edin.
Hamur kıvamını alana kadar karıştırdıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
-Fırın tepsisini yağlayın. Şekerpareleri tepsiye dizin ve üzerlerine birer tane fındık yerleştirin.
Şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın, sonra içine limonu ekleyip biraz daha kaynatın ve altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Şekerpareleri 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 1-2 dakika bekleyin.
Ilık şerbeti tepsinin üzerinde gezdirin. Tüm şekerparelerin iyice ıslanmasını sağlayın.
Daha sonra tepsinin üzerini başka bir tepsiyle örtün ve şerbetini çekmeye bırakın.



Şekerpare

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164214
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022
260 defa indirildi / yazdırıldı




Tülay Özseyhan

1 Yumurta
1/2 paket tereyağ1 (125gr.)
7 fincan un
Az limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 fincan pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
İstenirse üzeri için fındık
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Biraz limon suyu (6,7 damla)

Önce şerbet hazırlanır, kaynatılır ve ılınmaya bırakılır. Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağ, 1 yumurta ve pudra şekeri ile karıştırılır.
Limon kabuğu rendelenir, vanilya, un ve kabartma tozu katılarak yoğurulur.
İstenilen şekil verilerek 170 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir. Üzeri pembeleşince çıkartılır.
Daha önceden hazırlanan ılınmış şerbet sıcak şekerparelerin üzerine dökülür.



Şekerpare

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166747
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022
267 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Karıştırma kabına yağı ve pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz. İrmik, kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz. Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için derin tencereye su ve şeker koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz. Ardından limon suyu ekliyoruz, 2-3 dakika daha pişiriyoruz. Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz. Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletiyoruz. Üzerine kepçe yardımı ile ılık şerbeti gezdiriyoruz.



Şekerpare

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167079
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (hamurumuzun elimize yapışmayacak yumuşaklıkta olması yeterli)
Fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker (ben bütün tatlılarımı hafif sevdiğim için az koyuyorum şekeri)
Yarım limon

Un hariç hamurumuz için gerekli olan malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz, unumuzu azar azar ilave ediyoruz ve hamurumuzu elimize yapışmayacak yumuşaklığa gelene kadar yoğuruyoruz. Fırın tepsimizi yağlıyoruz, hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlıyoruz, avucumuzun içiyle yassı yapıp tepsiye diziyoruz. Şekerparelerimizi tepsiye dizdikten sonra fındıklarımızı ortalarına yerleştiriyoruz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Sıra şerbetimizi hazırlamada. Şerbeti tepsiyi fırına atınca hazırlamalıyız ki biraz ılık olsun. Su ve şekeri kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra limonumuzu ilave ederek 2 dakika daha kaynatıyoruz, altını kapatarak ılımasını bekliyoruz. Fırındaki şekerparemizi hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişince çıkartıp 3 dakika kadar soğumasını bekliyoruz. Ardından ılık olan şerbetimizi tatlımızın üzerine gezdiriyoruz. Buradaki püf nokta, şerbetimizin ılık tatlımızın fırından yeni çıkmış olması.



Şekerpare

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167637
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
212 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Geniş bir kaseye pudra şekeri ve tereyağını alıp karıştırın.
Ardından yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
Daha sonra vanilya, irmik, kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Diğer taraftan da tatlınızın şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
Ocaktan almaya yakın birkaç damla limon suyu ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin.
Ardından şerbeti ocaktan alıp, ılınması için kenara koyun.
Tatlılarınız da fırından çıkınca birkaç dakika bekletin ve üzeri ılık şerbeti gezdirin.



Şekerpare

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170129
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2023
324 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Şurup:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Revani
1 yumurta
250 g yumuşak margarin
1,5 - 2 su bardağı un
Üzeri için:
50 g badem-bütün

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
Hamur için yumurta, margarin ve revani karışımını karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Ortalarına sivri kısmı aşağıya gelecek şekilde birer badem batırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün. Bekletme sırasında bir kaşık yardımı ile tepsiden 2-3 kez şurup alıp şekerparelerin üzerine gezdirin.
Soğutup servis yapın.



Şekerpare

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170130
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2023
116 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Şurup:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
200 g yumuşak margarin
2 yumurta
Üzeri için:
25 adet badem-bütün

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta teşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kabın içine eleyin. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Margarin ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Ortalarına bademleri yatay olarak hafifçe bastırarak batırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkartıp 3 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup servis yapın.



Şekerpare

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172151
Gönderme Tarihi: 19.May.2023
142 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.
İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.



Şekerpare

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174491
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru İçin;
250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Şerbeti İçin;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su (800 ml)
Birkaç damla limon suyu

Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.



Şekerpare

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175699
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

3 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5-2 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için fıstık veya fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Şekerpare tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şekerparenin püf noktası şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.
Sıra şekerparenin hamuruna geldi. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin.
Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz.
180 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa Hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çay yanına şekerpare tarifi hazır.







Şekerpare Tarifleri Halka Tatlısı Tarifleri



(65 adet Şekerpare 7,033,033 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort