Kısa URL: https://ml.md/lc31589
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
11,069 defa indirildi / yazdırıldı
Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Taze yufka (yuha) ekmeği rulo haline getirilip 3 cm eninde parçalar haline getirilerek bir tepsiye dizilir. Tepsiye dizilen ekmeklerin kesik tarafı tepsiye dik gelecek şekilde ve sıkıca dizilmesine dikkat edilmelidir.Üzerine daha önce hazırlanmış bolca sarımsaklı yoğurt dökülür ve eritilmiş tereyağı eklenerek hazırlanır.
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı Maya
Su
2 kg yoğurt
6 diş sarımsak
250 gr Tereyağı
Karıştırma kabına Un, maya ve tuz konulur. Alabildiği kadar su azar azar eklenerek iyice yoğrulur. İyice yoğrularak hazırlanan hamur, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezelerden orta büyüklükte yufkalar açılarak kızgın saç üzerinde pişirilir. Pişirilen yufkalar rulo şeklinde düzgün katlanarak 2 cm eşit büyüklükte kesilir, tepsi veya tabak içerisine dik olarak özenle dizilir. Önce yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı serpilir. Sonra yoğurt ile dövülmüş sarımsak karıştırılır ve hazırlanan yağlı yufkaların üzerine dökülür. Daha sonra bir tava içerisinde eritilerek kızaran tereyağı üzerine dökülerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc167526
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2022
676 defa indirildi / yazdırıldı
Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg un
1,5 kg yoğurt
250 gr tereyağı
4-5 diş sarımsak
2 bardak su
Tuz
Bir yoğurma kabına un elenir.
Elenmiş una, su ve tuz karıştırılarak ekmek hamuru yapılır.
Hazırlanan hamurdan ince yufkalar açılarak ekmek sacı üzerinde pişirilir.
Pişirilen yufkalar ortadan ikiye bölünerek düzgün ve rulo şeklinde yuvarlanır.
Rulo haline gelen yufkalar 3-4 cm uzunluğunda dilim dilim kesilir.
Bir tepsi içerisine dilimlenen yufkalar dik olacak şekilde yan yana dizilir.
Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarımsak birlikte karıştırılır.
Tepsideki yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurt yavaş yavaş yedirilerek dökülür.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servis edilir.