Kısa URL: https://ml.md/lc86623
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2013
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
½ kg pırasa
Yarım çay bardağı sirke
3-4 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Pırasalar ayıklanır ve yıkanır. Beyaz kısımları 5cm uzunluğunda kesilir ve haşlanır. Yumuşak kıvama gelince süzülür. Soğuması için bekletilir. Sonra una bulanarak kızartılır. Kızartılan pırasalar ayrı bir tavaya alınır. Yoğurt, sirke ve sarımsak karıştırılır. Hazırlanan bu sos üzerine dökülür ve biraz daha pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
3 sap pırasa
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Şeker
Pırasaları yıkayıp temizledikten sonra küçük küçük doğrayın. Tencerenize bir çay bardağı kadar zeytinyağı koyup doğradığınız pırasaları ekleyin. Üzerine küp küp doğradığınız soğanları ekleyip yaklaşık 10-15 dakika kadar kavurun. Kavrulan pırasanın üzerine iki su bardağı sıcak su ilave edin. Tuzunu ve şekerini de ilave ettikten sonra kapağını kapatıp 30 dakika iyice pişirin. Yemek pişerken bir adet yumurtanın üzerine sirke ve limon suyu ekleyip çırpın. Pişen pırasaların suyundan biraz alıp yumurtanın kesilmemesi için yumurtanın üzerine dökün. Yumurta ılındıktan sonra yavaşça yemeğin içine akıtın. Beş dakika da bu şekilde pişirip yemeğinizi ocaktan alın. Soğuduktan sonra yemek servise hazırdır.