|
Siron (Artvin) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167803
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
2 adet yufka
1 adet tavuk budu
500 gr yoğurt
3 diş sarımsak
Sosu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Siron için bir adet tavuk budunu haşlamak için üstünü geçecek şekilde su ve tuz ile ocağa alın. İyice haşlanan tavuk budunu didin.
Yufkaları iki taraftan rulo şeklinde yuvarlayarak ortada birleştirin. Birleştirilen yufkaları ortadan kesip 2 adet rulo yufka elde edin. Yufkaları 2 parmak genişliğinde kesin. Pişirme kabının içine yufkaları dik şekilde dizin. Yufkaları 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Sarımsakları rendeleyerek içine yarım kilo yoğurdu ve tuzu ekleyip çırpın. Fırından çıkardığımız yufkaları haşladığımız tavuğun suyu ile ıslatın. Ardından sarımsaklı yoğurdu yufkaların üzerine dökün. Diğer yandan sıvıyağda kızdırılan pul biber ve karabiberi sironun üzerine dökerek servis edin.
Not: Siron için sarımsaklı yoğurt üzerine karnıyarık içi hazırlayıp servis edebilirsiniz. 3 yemek kaşığı zeytinyağına yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edin. 350 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin. Pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. 2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.
|
Siron (Artvin) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164694
Gönderme Tarihi: 07.May.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. süzme yoğurt
1 bardak su
4-5 diş sarımsak
200 gr. tereyağı
Tuz
1 paket hazır siron
Hazır satılan sironlardan alabilir ya da yufkayla kendiniz yapabilirsiniz. Süzme yoğurdu çırpma teliyle çırpın, üzerine ezilmiş sarımsakları ekleyin. Sironları cam fırın kabına dizin ve üstüne sıcak su ilave edin. Fırına koyup suyunu çekmesini bekleyin. Sonra yoğurtlu karışımı üzerine döküp, beş dakika daha fırında tutun. Çıkardıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı, pul biber ve nane dökerek servis yapın.
|
Siron (Artvin) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53672
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
2,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pişirilip rulo yapılan yufkanın dilim dilim lokma büyüklüğünde kesilerek kurutulması ile hazırlanan kışlık yiyecek ve bunun tepsiye dizilip üzerine eritilmiş tereyağı ile yoğurt dökülmesi ile yapılan yemek. silor, siron. Tok tuttuğu için genellikle Ramazan aylarında yapılıp yenir. Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyeceğidir. Gürcüce siluri.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.05.2024
|
Siron (Artvin) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51556
Gönderme Tarihi: 13.May.2010
2,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 g / 1 tatlı kaşığı kuru maya ya da 20 g yaş maya
1 çay kaşığı silme tozşeker
Maya için yarım küçük çay bardağı ılık su
1 kg / 10 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için 1,5 su bardağı su
Üzeri için:
Bir çaydanlık kaynamış su
3-4 diş sarımsak
500 g yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Mayanızın üstüne yarım çay bardağı ılık su ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
Mayanın kabarması için karışımı 10-15 dakika bekletin.
Mutfak tezgâhında ya da büyükçe bir kabın içinde un ve tuzu harmanlayın ve mayalı sıvı karışımınızı una ekleyin.
1,5 su bardağı suyu yavaş yavaş yedirerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Eğer tarifte belirtilen su miktarı yeterli gelmezse istenen kıvamı elde etmek için hamura azar azar su ekleyin.
Hamurunuzu nemli bir bezle örterek soğuk olmayan bir alanda kabarması için dinlenmeye bırakın (hamurunuz kendi büyüklüğünün 2 katına ulaşmışsa yeterince kabarmış demektir. Ortamın sıcaklığına göre 15-30 dakika yeterli olacaktır).
Hamurunuz kabardıktan sonra tezgahta kısa bir süre yoğurup hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın ve bezeleri yufka halinde açın.
Açtığınız yufkaları sac üzerinde her iki yüzünü çevirerek pişirin. Eğer sacınız yoksa aynı işlemi genişçe bir tavada yapın.
Yufkalar sıcakken yufkayı bir tarafından başlayarak sıkıca sarın.
Sardığınız yufkaları enine, bir parmak ara ile kesin.
Bu küçük parçaları sırayla bir tepsi içine tepsi dolana kadar dizin.
Üstüne kaynar su dökün ve demlenmeye bırakmak için üstünü kapatın.
Demleme işlemi ardından üstüne sarımsaklı yoğurt dökün ve eritilmiş tereyağını da yoğurdun üstünde gezdirin.
Servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.05.2023
|
|