Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şişberek (Kilis)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şişberek (Kilis)

gazo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2014
Mesajlar: 60
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc139415
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2018
2,249 defa indirildi / yazdırıldı




Mantısı için:
6 su bardağı un
300 gr yağsız kıyma
1.5 kg koyun yoğurdu
2 kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı nane
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz biri hamura

Yemek yapmaya başlamadan önce yoğurda 3 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz konarak karıştırılır. Bez torbaya boşaltılarak suyu süzülür.
Kıyma 3 çorba kaşığı sıvı yağ ile bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir. Soğanlar sararınca ateşten alınır.
Bir çay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenerek soğutulur. 5 su bardağı un yeterince su ve tuz ile yumuşak bir hamur yapılır. İyice özdeşleştirilir. Üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
Portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze oklava ile 2 mm incelikte açılır. 2 parmak genişliğinde karelere kesilir. Her karenin ortasına 1 çay kaşığı kıymalı iç konur. Dört köşesi üstte birbirine birleştirilir.
Temiz bir bezin üzerine serilerek güneşte en az 2 saat kurutulur.
Süzülmüş yoğurt çelik bir tencereye alınır. Bir tatlı kaşığı tuz eklenir. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Yoğurdun üzerine 5 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca şişberekler ilave edilir. Şişberekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine nane serpilerek sıcakken servis yapılır.



Şişbörek (Kilis)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177149
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2024
56 defa indirildi / yazdırıldı




[img] Nimet Türk[/img]

Dövme tarhana sıcak suda ıslatılır. Yoğrulur, kazana alınır, su eklenip sıkılır, suyu süzdürülür.
Çıkan tife yeniden su eklenir, sıkılır, suyu süzdürülür.
Sular biriktirilerek bu işlem 3 kez yinelenir, kalan tilf atılır.
Tarhananın biriken suyuna haşlanmış nohut atılıp kaynatılır.
Diğer yanda et, et kütüğünde dövülerek parçalanır va da makinede çekilir; zeytinyağında kavrulur.
Doğranmış soğan, karabiber ve pul kırmızıbiber de eklenir, kavrulur; soğumaya bırakılır.
Un. tuz ve su ile berk hamur yoğrulur. Büyük yumaklar kesilip yufka açılır.
İçine etli harç döşenip oktava ile genişçe sarılır.
Oklava çekilip hamur elle bastırarak yassılaştırılır. Üzerine un serpilerek küp şeker iriliğinde dilimlenir.
Soğuyan nohutlu sosa su eklenir kaynatılır.
Börekler aktarılır. 2-3 dakika kaynayınca yüze dilimler yüzeye çıkar.
Nane serpilir. Sıcak servis edilir.

Not: Tilfın alınma nedeni, tarhananın toz vb.nden kurtulup özünü, yararlı maddelerini suya geçirmesini sağlamaktır. Hamur kaynarken, pişerken şişiyor ya, herhalde onun için şişbörek deniyor.






Şişberek (Kilis) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Şişberek (Kilis) 4,414 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort