|
|
SİYAH PASTA |
|
patrona
Aşçı
Kayıt: 13.05.2008
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc23832
Gönderme Tarihi: 14.May.2008
2,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 yumurta
1 su bardağı un
1 yumurta
1 kilo süt
100 gr tereyağı
6 fincan şeker
6 fincan un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 paket kakao
Çikolata salçası için:
100 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
50 gr sütsüz çikolata
1 su bardağı pişirmiş olduğunuz krema
Yapılışı:
6 yumurta ile 6 fincan şekeri mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Un ve 1 paket kakao ilave edip karıştırın. Hamuru ikiye ayırıp tepsiye döküp sırayla pişirin.
Kremanın yapılışı: Un, şeker kakao, yumurta, süt karıştırın. Muhallebi kıvamında pişirin.
Kekin üstüne kakaolu kremanın yarısını sürün. Üstüne diğer keki kapatın. Artan kremayı üstüne sürün. Onun üstüne hazırladığınız çikolata salçasını sürün.
Çikolata salçasının yapılışı: Tereyağı ile çikolata küçük bir tavaya konur. Sıcak su konmuş başka bir kabın içine konarak eritin. Eridikten sonra şeker ve ayırdığımız kremadan ilave edilip iyice çırpın.
|
KARA PASTA |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64549
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
3,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
240 gr (16 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
250 gr sütsüz (bitter) çikolata
2-4 çorba kaşığı su
240 gr (1 su bardağı) şeker
5 yumurtanın akı
5 yumurtanın sarısı
120 gr (2/3 su bardağı) badem (dövülmüş)
150 gr (2+1/2 su bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış)
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Kaplaması:
250 gr sütsüz (bitter) çikolata
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalar halinde)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip, ısıtınız.
22,5 X 12,5 cm boyutlarında bir pasta kalıbını, bir tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, dibini yağlı kağıt ile kaplayarak bir kenara bırakınız. Küçük bir tencerece çikolata ile 2 çorba kaşığı su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, çikolatayı eritiniz. Çikolata eriyince tencereyi ateşten alıp, çikolata krema kıvamına gelene kadar kalan sudan ekleyerek, tencereyi bir kenara bırakınız. Orta boy bir kasede kalan 16 çorba kaşığı yağı, tahta bir kaşıkla ezerek yumuşatınız. Şekeri ekleyip, krema kıvamına gelene kadar karıştırınız. Yumurta sarılarını tek tek ekleyiniz. Bir kaşık dövülmüş badem ekleyip, tenceredeki kremamsı çikolatayı, ufalanmış ekmek içini, vanilya esansını ve kalan bademleri koyup, karıştırınız.
Orta boy bir kasede yumurta aklarını, kar haline gelene kadar yumurta teliyle çırpınız. Madeni bir kaşıkla, kar haline gelen yumurta akını, öteki kasedeki çikolatalı karışıma ekleyerek, yavaş yavaş karıştırınız. Karışımı, hazırladığınız pasta kalıbına döküp, kalıbı fırının orta katında 1 saat 15 dakika pişiriniz. (Pişirme süresinin 50. dakikasından sonra, pastanın üstünü çok kızarmaması için alüminyum kağıtla kapatınız.) Kalıbı fırından alıp, 5 dakika bir kenarda beklettikten sonra, pastayı içinden çıkarıp bir kenarda soğumaya bırakınız. Pasta soğuduktan sonra, servis etmenize yakın, üstünün kaplamasını hazırlamak için küçük bir tencereye çikolatayı koyunuz, üstünü 4 çorba kaşığı su koyunuz. Tencereyi orta ateşe oturtup, çikolatayı karıştırarak eritiniz. Çikolata iyice eriyip, koyu bir krema haline gelince, tencereyi ateşten alınız. Sıcakken içine ufak parçalar halinde yağı (bir parça yağ eriyip iyice karışınca ikinci parçayı ekleyiniz) katınız.
Pastayı bir servis tabağına yerleştirip, üstüne hazırladığınız kaplamayı dökerek, çabuk çabuk, kaplama soğumadan bütün pastayı kaplayınız. Bir kenarda soğuttuktan sonra, pastanızı servis ediniz.
|
|
SİYAH PASTA Tarifleri Portakallı Pasta Tarifleri
|
|