1 dilim çavdar ekmeği (rugbrød)
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim tütsülenmiş somon (ya da ringa balığı)
2 ince dilim haşlanmış yumurta
1 yemek kaşığı turşu salatası (remoulade sos da tercih edilebilir)
3-4 dilim salatalık
Birkaç dal taze dereotu
Tuz ve karabiber
Çavdar ekmeğini hafifçe kızartın.
Üzerine ince bir katman tereyağı sürün.
Somon dilimlerini dikkatlice yerleştirin.
Üzerine haşlanmış yumurta dilimlerini ekleyin.
Turşu salatası veya remoulade sosu ortasına koyun.
Salatalık dilimlerini ve dereotunu estetik bir şekilde yerleştirin.
Son olarak tuz ve karabiber serpin.
Not: Smørrebrød, "tereyağlı ekmek" anlamına geliyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc185187
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2025
12 defa indirildi / yazdırıldı
2 dilim çavdar ekmeği
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet haşlanmış yumurta (dilimlenmiş)
4-5 dilim füme somon veya uskumru
1 tutam taze dereotu
1-2 dilim salatalık
Tuz
Karabiber
Çavdar ekmeklerini ince dilimleyin, her birinin üzerine tereyağı sürün.
Bir dilimin üzerine somon dilimlerini, diğerine haşlanmış yumurta dilimlerini yerleştirin.
Salatalık ve dereotu ile süsleyin.
Tuz ve karabiber serpip açık şekilde servis edin.