|
Soğan Böreği |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57699
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2010
3,559 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
80 gr tereyağı
Tuz Harç için;
500 gr soğan
50 gr tereyağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı anason
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Susam
Çörekotu
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırın. Yumurta, tuz ve toz şekeri ilave edip, pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp, üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Soğanları doğrayın. Tencereye alıp kaynar suda haşlayıp süzün.
50 gr tereyağı tavada eritin. Anasonu ekleyip karıştırın. Soğanı ilave edip kısık ateşte 15 dakika soteleyin.
Yumurtaları çırpın. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sirkeyi soğanlı karışımın üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın.
Hamur bezelerini un serpilmiş zeminde hazır yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız 2 yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek yağlanmış fırın tepsisine üst üste yerleştirin. Üzerine iç malzemeyi yayıp tarçın serpiştirin. Kalan bezeleri de açıp hazırlayarak tepsiye yerleştirin. Dışa taşan kenarları içe doğru kıvırıp, kalan yağı tekrar ısıtın ve hamurun üzerine sürün. Çörekotu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.
|
Soğan Böreği |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75287
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2012
1,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 su bardağ ıun
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı tuz
Su
Üzeri için:
Erimiş tereyağı
İçi için:
3 demet soğan
200 gram beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta
Derin bir kabın içinde unu, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Üzerine suyu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 6 bezeye ayırıp üzerini örtün, 15 dakika dinlendirin. Bu arada taze soğanların sadece sap kısımlarını yani yeşil yerlerini kıyıpüzerine tuz serpin. Ovalayarak suyunu sıkın. Üzerine peyniri, yumurtayı, yağı ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları unlanmış tezgâhta açıp üzerine tereyağını sürün. Üç tanesini üst üste koyup katlayın ve tekrar açın. Bu işlem hamurun katmerli olmasını sağlayacaktır. Diğer üç yufkaya da aynı işlemi yapın. Yağlanmış fırın tepsisine üçünü birlikte açtığınız ilk yufkayı yerleştirip, üzerine soğanlı içi yayın. Üzerine diğer yufkayı koyun ve kenarlarını kapatın. Fırında 200 derecede 35 dakika pişirin. Çıkartınca dilimleyip servis yapın.
|
Soğan Böreği |
|
Karadağ'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2013
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89770
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
1,521 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için :
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3- 4 su bardağı un
İçi için:
3 adet kuru soğan
1 bağ teze soğan
200 gram beyaz peynir
1 çay bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle derin bir kabın içinde yaş mayayı sütle birlikte ezin. 5 dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İçi için de kuru ve taze soğanları ince bir şekilde kıyıp, suyunu sıkıp, bir kabın içine alın ve peynirleri ilave edin. Kıyılmış cevizi fıstığı baharatları ekleyip harmanlayın. Hamuru oldukça ince bir şekilde açıp üzerine zeytinyağını gezdirin ve her tarafına yayın. Hamuru bir ucundan rulo yapın ve bütün olarak tepsiye alın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
|
Soğan Böreği |
|
gülbin tuna
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94339
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013
2,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane soğan
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 kg un
2 bardak ılık su
1 bardak yağ (eritilmiş)
1 cay kaşığı kabartma tozu
2 tepsi malzeme
Önce un, su, tuz kabartma tozu ile hamuru tutulur.15 dakika bekletilir diğer tarafta soğan yağ ve salça ile kavrulur ve soğutulur 20 beze küçük hamur acılır üzerleri yağlanır tepsiye göre açılır soğan hamurun üstüne konur tekrar yirmi beze yapılır yine yağlanarak üzerine konulur. Kenarları kıvrılır üzerine yağ sürülerek fırına verilir. Kızarınca tepsi fırından cıkarılır.
|
Soğan Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158687
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
Üzeri için:
150 gram margarin
İçi için:
5 adet soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı kuş üzümü
150 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Un sıvı yağ, ılık su ve 1 adet yumurtayı bir kapta yoğurarak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Sonrasında hamuru 5 eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine eritilmiş margarini sürün. Bezelere, ayrı ayrı 3'e katlayıp kare şekli verin ve tekrar yağlayın. 1 saat buzdolabında bekletin. Bu arada içi için, robottan geçirilmiş soğanları toz şekerle birlikte sıvı yağda, rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıyma, kuş üzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. 5 dakika sonra peynir ve kıyılmış maydanozu ilave edin. 1-2 dakika kavurup ocaktan indirin. Dinlenmiş bezeleri, 1 çay kaşığı sıvı yağ ile yağlanmış tezgahın üzerinde 30x40 cm boyutunda tek tek açın. Üzerlerine iç malzemeyi pay edin ve sararak rulo yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ruloları dizin. Kalan 1 adet yumurtayı çırpıp ruloların üzerine sürün. 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Servis yapın.
|
|