Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaburga Dolması Tarifleri > Soğan Sarması (4 adet - 104,830 defa bakıldı)

Soğan Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soğan Sarması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96346
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
1,532 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo iri kuru soğan
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz

Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Soğanlar soyulur, yıkanır ortadan ikiye kesilerek suda az haşlanır sonra katmanlarına ayrılır.
Yumuşamış soğanlar hazırlanan içle sarılır, tencereye dizilir. Et suyu ve tuzu eklenir.
Sarmaların üzerine önce bir tabak kapatılır sonra tencerenin kapağı kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.


Soğan Sarması

banuçiçek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2013
Mesajlar: 31
Şehir: Altındağ-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc87216
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013
1,640 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet iri soğan
İç malzemesi için:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kıyma
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

İç malzeme için verilen malzemeleri güzelce yoğurun. Soğanları, üzerini ve altını çok az keserek soyun, bol suda içleri çıkana kadar haşlayın. Soğanın her yaprağına hazırladığınız içten koyup sarın. Tencereye dizip üzerine biraz sıvı yağ dökün. Üzerine çok çıkmayacak kadar su koyup düz bir tabak koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.


Soğan Sarması

leylak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.05.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc36085
Gönderme Tarihi: 01.May.2009
2,104 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
3 adet iri soğan
1 su baradagi et suyu
3 çorba kasigi margarin
Içi Için:
300 gr. kiyma
2 çorba kasigi tereyağı
2 çorba kasigi un
1 adet yumurta
1 su bardagi süt

YAPILIŞI
Soganlarin kabuklarini soyun, az tuzlu suda 7-8 dakika haslayin. Soganlari tencereden çikarin, iyice süzerek sogumaya birakin. Soganin katlarini yirtmadan tek tek ayirin. Kiymayi yag ve unla birlikte yogurun. Yumurtayi çirpin, sütü ekleyip karistirin. Sütlü yumurtayi azar azar kiymaya ilave edin. Soganlarin içi doldurulamayacak kadar küçük yapraklarini da ezerek karisima ekleyin. Sogan yapraklarinin içine hazirladiginiz içten koyup, dikkatlice sarin. Birlesim yerleri alta gelecek sekilde veya kürdanla tutturarak isiya dayanikli bir kaba yerlestirin. 200 derecelik firinda yaklasik 30 dakika pisirerek yaninda haslanmis patatesle servis yapin.


Soğan Sarması

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc33337
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,603 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet iri kuru soğan
İçi için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz

# İlk işlem olarak soğanlar soyulur. Boyuna, yarısına kadar kesik atılır.
# Tencereye 3 su bardağı kadar su konur, az tuz eklenir. Kaynayınca soğanlar atılır. Yarım yumuşayana kadar haşlanır. ( Soğanlar 2 etapta haşlanabilir.)
# Bu arada soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır. Çukur bir kaba aktarılır.
# Üzerine yıkanmış pirinç, biber salçası, kıyma, kuru nane, karabiber, ayçiçek yağı, su ve tuz eklenir. Pirinçler kırılmayacak şekilde karıştırılır.
# Haşlanmış soğanlar kat kat ayrılır. Büyük olanlar ikiye bölünebilir.
# Soğan katının uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç konur. Bombesinden faydalanarak sarılır. Tencereye sıralanır. (3 sıra sarma üst üste konabilir.)
# Soğanın haşlandığı su 2 su bardağına tamamlanır. Üzerine salça, sıvıyağ ve tuz eklenir, karıştırılır. Sarmaların üzerine gezdirilir. Kapak kapatılır.
# Tencere önce orta ateşe yerleştirlir. Kaynayınca ateş kısılır. 20 dakika daha pişirilir.
# Sıcak olarak sevise sunulur.

Not: Soğanın sarılamayacak kadar orta küçük kısımları da sarmaların yanına konabilir ya da başka yemeklerin yapımında kullanılabilir.


ML® Soğan Sarması (görsel)


Sevgiler...






Soğan Sarması Tarifleri Kaburga Dolması Tarifleri



(4 adet Soğan Sarması 104,830 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort