|
Soğan Sarması |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc33337
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet iri kuru soğan
İçi için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
# İlk işlem olarak soğanlar soyulur. Boyuna, yarısına kadar kesik atılır.
# Tencereye 3 su bardağı kadar su konur, az tuz eklenir. Kaynayınca soğanlar atılır. Yarım yumuşayana kadar haşlanır. ( Soğanlar 2 etapta haşlanabilir.)
# Bu arada soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır. Çukur bir kaba aktarılır.
# Üzerine yıkanmış pirinç, biber salçası, kıyma, kuru nane, karabiber, ayçiçek yağı, su ve tuz eklenir. Pirinçler kırılmayacak şekilde karıştırılır.
# Haşlanmış soğanlar kat kat ayrılır. Büyük olanlar ikiye bölünebilir.
# Soğan katının uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç konur. Bombesinden faydalanarak sarılır. Tencereye sıralanır. (3 sıra sarma üst üste konabilir.)
# Soğanın haşlandığı su 2 su bardağına tamamlanır. Üzerine salça, sıvıyağ ve tuz eklenir, karıştırılır. Sarmaların üzerine gezdirilir. Kapak kapatılır.
# Tencere önce orta ateşe yerleştirlir. Kaynayınca ateş kısılır. 20 dakika daha pişirilir.
# Sıcak olarak sevise sunulur.
Not: Soğanın sarılamayacak kadar orta küçük kısımları da sarmaların yanına konabilir ya da başka yemeklerin yapımında kullanılabilir.
ML® Soğan Sarması (görsel)
Sevgiler...
|
Soğan Sarması |
|
leylak
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36085
Gönderme Tarihi: 01.May.2009
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 adet iri soğan
1 su baradagi et suyu
3 çorba kasigi margarin
Içi Için:
300 gr. kiyma
2 çorba kasigi tereyağı
2 çorba kasigi un
1 adet yumurta
1 su bardagi süt
YAPILIŞI
Soganlarin kabuklarini soyun, az tuzlu suda 7-8 dakika haslayin. Soganlari tencereden çikarin, iyice süzerek sogumaya birakin. Soganin katlarini yirtmadan tek tek ayirin. Kiymayi yag ve unla birlikte yogurun. Yumurtayi çirpin, sütü ekleyip karistirin. Sütlü yumurtayi azar azar kiymaya ilave edin. Soganlarin içi doldurulamayacak kadar küçük yapraklarini da ezerek karisima ekleyin. Sogan yapraklarinin içine hazirladiginiz içten koyup, dikkatlice sarin. Birlesim yerleri alta gelecek sekilde veya kürdanla tutturarak isiya dayanikli bir kaba yerlestirin. 200 derecelik firinda yaklasik 30 dakika pisirerek yaninda haslanmis patatesle servis yapin.
|
Soğan Sarması |
|
banuçiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87216
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013
1,652 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri soğan
İç malzemesi için:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kıyma
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
İç malzeme için verilen malzemeleri güzelce yoğurun. Soğanları, üzerini ve altını çok az keserek soyun, bol suda içleri çıkana kadar haşlayın. Soğanın her yaprağına hazırladığınız içten koyup sarın. Tencereye dizip üzerine biraz sıvı yağ dökün. Üzerine çok çıkmayacak kadar su koyup düz bir tabak koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
|
Soğan Sarması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96346
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
1,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo iri kuru soğan
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Soğanlar soyulur, yıkanır ortadan ikiye kesilerek suda az haşlanır sonra katmanlarına ayrılır.
Yumuşamış soğanlar hazırlanan içle sarılır, tencereye dizilir. Et suyu ve tuzu eklenir.
Sarmaların üzerine önce bir tabak kapatılır sonra tencerenin kapağı kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
|
|