|
Soğanlı Kebap (Şanlıurfa) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39121
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg ceviz büyüklüğünde soğan
1 kg Orta yağlı kıyma
1 kg odun kömürü
1 tatlı kaşığı tuz
Kömür mangala konup yakılır kayılmaya bırakılır.
Soğanların en üst kabukları soyulur ve soğanların iki başı kesilir.
Et bir kaba alınır, tuz konarak iyice yoğrulur.
Kebap şişi alınır soğanlardan biri çevrilerek şişe saplanır ceviz büyüklüğünde etten bir parça alınıp avuç ortasında yuvarlanarak soğanın yanına ortasından saplanır.
Şiş tamamlanıncaya kadar işleme devam edilir bütün şişlere aynı işlem uygulanır.
Sıcakken şişlerden çekilerek çıkarılır. Sırasının bozulmamasına dikkat edilmelidir.
Sıcakken ikram edilmelidir,
Soğanlı kebap, nar pekmezli bostana, ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan karışımı ile ikram edilir.
Not: Soğanlar şişe saplanırken çevrilmelidir, aksi takdirde çatlar ve pişerken şişten düşerler. Urfa'da bütün kebap çeşitleri açık ekmekle veya bazlama ile dürüm yapılarak yenir.
|
Soğanlı Kebap (Şanlıurfa) |
|
fahriye ersen
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc126739
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017
1,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Az yağlı zırhla çekilmiş kıyma et - 120 gr.
Ceviz büyüklüğünde soğan - 120gr.
Nar pekmezi - 10 cl.
Arpacık soğanlar kabuğu ayıklanmadan, bir et bir soğan gelecek şekilde şişe saplanır. Hafif ateşte pişirilir. Daha ziyade sonbaharda ve kışın yapılan bu kebap dürüm yapılarak yenir. Lavaş ekmeğiyle dürüm yapılırken arasına nar pekmezi sürülür. Nar pekmezi, közlenmiş isot ve ayran eşliğinde servis edilir.
|
Soğanlı Kebap (Şanlıurfa) |
|
sultan hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130182
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2017
908 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg az yağlı zırhla çekilmiş kıyma et
3 kg ceviz büyüklüğünde soğan
Nar pekmezi
Kuru soğanlar kabuğuyla, bir et bir soğan şeklinde saplanır, diğer kebaplar gibi pişirilir. Yenilirken soğanların kabukları soyulur. Dürüm yapılırken arasına yarım çay kaşığı nar pekmezi (ekşisi) sürülerek, közlenmiş isot ve ayran eşliğinde yenilir. Patlıcan ve domates piyasadan çekildikten sonra, daha ziyade sonbahar ve kışın yenilir.
|
|