|
Taze Soğanlı Mücver |
|
mışıl mışıl
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc134453
Gönderme Tarihi: 30.May.2018
8,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 dilim ekmek içi
100gr. beyaz peynir
3 yumurta
Karabiber
Tuz
Soğan ve maydanozları ayıklayıp incecik doğrayın, ekmek içi, beyaz peynir, yumurta, tuz ve karabiber ile karıştırıp teflon tavada önlü arkalı pişirin, sarımsaklı yoğurt veya domates soslarıyla servis yapabilirsiniz.
|
Soğanlı Mücver |
|
yıldız
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc13689
Gönderme Tarihi: 11.May.2007
4,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
10-12 adet ince taze soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı süt
Yarımşar tatlı kaşığı karabiber, pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kızartma yağı
Yapımı:
Yumurta, süt iyice karıştırıldıktan sonra üzerine ince kıyılmış taze soğan eklenir. Daha sonra baharatlar ve un katılır, karıştırılır. Teflon tavaya konur, ısınınca ıslatılmış kaşıkla mücverler dökülür. İki yüzü pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılır.
|
Soğanlı Mücver |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64820
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet taze soğan
1 demet tere
2 demet sarımsak
2 demet maydanoz
6 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Taze soğan, tere, sarımsak ve maydanozu temizleyip ince ince kıyın. Geniş bir kaba alıp üzerine tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları çırpıp yeşilliklerin üzerine ilave edin. Karışıma un ekleyin. Harçtan kaşık dolusu alarak sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
|
Soğan Mücver |
|
buzz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2016
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140223
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2019
599 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haliç Üniversitesi
Soğan 3
Panko 250 gram
Kaşar 250 gram
Yumurta 1
Kimyon 1 çay kaşığı
Un 3 cup
Karabiber 2 çay kaşığı
Tuz 1çay kaşığı
Ayçiçek yağı
Patatesleri suya koyup haşlayın.
Soğanlarınızı doğrayın bir tavaya koyup arada azar azar su ekleyerek karamelize soğan elde edin.
Haşlanan patateslerinizin kabuklarını soyup püre haline getirin.
Soğan un ve diğer malzemelerle hepsini bir araya getirin.
Tavaya yağınızı alın ve kızdırın.
Mücverlerinize şekil verince pankoya bulayın.
Yağa atıp kızartın ve daha sonra servis edin.
|
|