|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
betül71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc41460
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
3,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Çorba kasesi haşlanmış Buğday
2 Çorba kasesi yoğurt
1 Tutam dereotu
Yeteri kadar su
Tuz
Bir gece önce buğdayları ıslatıyoruz. Buğdaylar yıkandıktan sonra üzerine bolca su koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğdayları normalden biraz fazla haşlıyoruz. Buğdaylar haşlanırken suyunda koyulaşma meydana gelecek. Ayrı bir kap içerisinde yoğurdu ayran kıvamına getiriyoruz. Yalnız sulu bir ayran haline getirmiyoruz yoğurdun kıvamını açıyoruz (yumuşak ve akıcı). Yoğurdu ayarladıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz. Yoğurt harcını tenceremize yavaş yavaş döküyoruz. Daha sonra tekrar ocağa koyuyoruz. Kaynamadan ocaktan indirip, tuzunu ilave ediyoruz. Eğer koyuysa ılık suyla çorbamızı açabiliriz. Üzerine ince doğranmış dereotu serpiyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. Soğuk servis ediyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2022
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53959
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
4,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı dövme (keşkeklik)
1 su bardağı nohut
500 g yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kuru nane
Nohut ve dövme bir gün önceden ıslatılır. Ertesi gün bir tencerede haşlanarak soğumaya bırakılır. Derin bir kabın içine yoğurt konularak içine tuz eklendikten sonra çırpılır. Ayran kıvamına yaklaşınca dövme ve nohut eklenir. 15 dakika buzdolabında dinlendirildikten sonra kuru nane serpilerek soğuk olarak servis yapılır.
Fotoğraf "Pastacıı" tarafından gönderildi. 29.07.2020
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
subutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55059
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
3,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Yarma
3 su bardağı Yoğurt
1.5 su bardağı Su
1/2 bağ taze Nane
2 bağ Maydanoz
Tuz
Geceden ıslattığımız yarma ve nohudu ayrı ayrı haşlıyoruz. Yoğurdu suyla beraber çırparak, içine haşladığımız yarma ve nohudu koyup, karıştırıyoruz. Ardından içine ince kıyılmış taze nane ve maydanozu ilave ediyoruz. Son olarak tuzunu attıktan sonra soğuk olarak servis ediyoruz.
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110340
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2015
2,655 defa indirildi / yazdırıldı
|
THT Skylife
3 bardak haşlanmış buğday
1 kilo süzme yoğurt
2 bardak su
Yarım demet dereotu
1 demet semizotu
Yarım demet reyhan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
4 yaprak yaş nane
Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber çırpın. Dereotu, semizotu ve reyhanı ince ince kıyıp yoğurda ilave edin. Tuzu, kuru naneyi, haşlanmış nohutu ve buğdayı ilave edip hepsini karıştırın ve soğuk olarak servis edin. Dilerseniz servis ederken içine buz koyabilirsiniz.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
murat akbak
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc120859
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2016
1,623 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
1 su bardağı haşlanmış buğday
2 kase yoğurt
½ demet dereotu
1 çay kaşığı nane
Tuz
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün bol suda iyice haşlayın. Suyu koyulaşacaktır. Ayrı bir yerde yoğurda yarım bardak kadar su koyup yumuşatın. Haşlanan buğdayın altını kapatıp yoğurt ile karıştırın. Tuzunu ilave edin. Ilınınca buzdolabında bekletin, servise sunarken üzerine dereotu serpin. Servisini yapın.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
bahçe güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126680
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2017
1,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı nohut
4 su bardağı yoğurt
Tuz
Su
Nane yaprakları
Akşamdan ıslattığınız buğdayı ve nohudu haşlayın. Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan bir kepçe koyun. Kesilmemesi için yoğurdu tencereye yavaşça ekleyip karıştırın. Bu çorbayı ister sıcak ister soğuk içebilir, üzerini taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
baraka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2017
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc134045
Gönderme Tarihi: 13.May.2018
830 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1-2 avuç nohut
1 bardak buğday ya da dövme buğday
5 yemek kaşığı yoğurt
2 bardak su
1 dal taze nane
Tuz
Karabiber
Menekşe çiçeği
Frenk soğanı
Yenebilir filizler
Soğuk sıkım zeytinyağı
Bir gece önceden ıslattığınız nohudu ve buğdayı ertesi gün güzelce yıkayıp bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su doldurun. Su kaynama noktasına geldiğinde altını kısıp içindekiler yumuşayana kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. Nohut ve buğday soğurken tuz, karabiber ve yoğurdu karıştırın. (Ben koyu kıvamda yoğurt kullanmayı tercih ediyorum; siz elbette ki süzme yoğurtla da hazırlayabilir ve içine sonra birkaç tane buz da atabilirsiniz.) Kabarmış nohut ve buğdayı yoğurtla karıştırın. Çorbayı servis edeceğiniz çukur tabağa koyun.
Not: Pek çok markette bulabileceğiniz menekşe çiçeği, yenebilir filizler, taze nane ve Frenk soğanını çorbanın üzerine serpebilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine soğuk sıkım zeytinyağı gezdirmeyi de unutmayın
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141296
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
712 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
Aşurelik buğday
Nohut
Salatalık
Nane
Tuz
Yoğurt
Su
Öncelikle buğdayı ve nohutu haşlayın. Yoğurdu çok sulu olmayacak şekilde ayran yapın. Ayrana, pişirdiğiniz nohut ve buğdayı ekleyin, küçük küçük doğradığınız salatalıkları da ilave edin. Dolaba koyun, birkaç saat soğuması için bekletin. Soğuyan çorbanızı, kuru ya da taze nane ile süsleyip servise sunun.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141297
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
250 gram yoğurt
250 gram süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı dereotu
1 su bardağı soğuk su
Kaynayan suyun üzerine buğdayı alın ve buğday yumuşayana kadar pişirip, süzün.
Geniş bir kaba tüm yoğurdu alarak çırpın. Ardından haşlanmış nohudu, pişirdiğiniz buğdayı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını dilediğiniz şekilde ayarladıktan sonra dereotunuzu da ekleyin.
Güzelce piştikten sonra buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145051
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019
880 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yoğurt
Su
Tuz
Taze nane ve dereotu
Bir gece önceden ıslattığınız buğday ve nohutu haşlayın.
Bir tencereye alın ve üzerini geçene kadar su ekleyin.
Kaynayan su ile yoğurdu ılıştırıp tencereye ilave edin.
Sürekli karıştırarak kaynatın.
Baharat ve tuzunu ayarlayıp altını kapatın.
Soğuması için dinlendirin.
Dereotu ve nane yaprakları ile süsleyip soğuk servis edin.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146781
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2019
567 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı konserve nohut
1/2 su bardağı haşlanmış karabuğday
1.5 su bardağı süzme yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Nohudu süzüp sudan geçirin. Süzme yoğurt ve suyu karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. İçine nohut ve haşlanmış karabuğdayı ekleyin. En son üzerine kızdırılmış zeytinyağı ve naneyi gezdirip soğuk servis yapın.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146834
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2019
451 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
250 gram süzme yoğurt
250 gram yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı dereotu
1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.
Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.
Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın.
Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
Pastacıı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc152089
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2020
474 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
250 gram süzme yoğurt
250 gram yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı dereotu
1 su bardağı kaynayan suyun içerisine buğdayı ekleyin. Üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın. Pişen buğdayı ocaktan alın ve süzdürün. Büyük bir karıştırma kasesinin içerisine yoğurtları alıp çırpın.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin ve tuzu ekleyin. Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyin. Kıvam alana karıştırın. İçerisine dereotunu atıp çorbanızı bir saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156693
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı buğday
Sıcak su
1 su bardağı nohut
3 su bardağı yoğurt
Tuz
1 Tatlı kaşığı nane
1 tutam dereotu
4 su bardağı su
Bir gece önceden buğdayı ıslatalım.
Ertesi gün üzerini geçecek kadar sıcak su koyup pişmeye alalım.
Buğdayların pişmesine yakın önceden haşlamış olduğumuz nohutları içine atalım.
5 dakika kadar bu şekilde pişirmeye devam edelim.
Ocağı kapatıp yemeği soğumaya bırakalım.
Başka bir kap içinde tuz, nane, yoğurt ve dereotunu karıştıralım.
Haşladığımız nohut ve bulgur karışımının suyunu süzüp yoğurtlu karışımla birleştirelim.
Daha sonra buzdolabında bekletebilirsiniz.
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162888
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022
410 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze nane
2 bardak aşurelik buğday
2 kilogram yoğurt (çırpılmış)
1 büyük su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Öncelikle buğdayınızı güzelce yıkayın ve tencereye koyup üzerine sıcak su ve biraz tuz ekleyip kaynatın.
Kaynadıktan sonra altını ve kapağını kapatın 2 saat bekleyin. Şişen ve hazır olan buğdaylarınızın suyunu süzüp buzdolabına kaldırın.
Yoğurduğunuzu bir tencereye alıp güzelce çırpın ve üzerine ne çok cıvık ne de çok yoğun olacak şekilde soğuk su ekleyip tekrar karıştırın ve arzuya göre tuz ekleyin.
Son olarak nanelerinizi güzelce yıkayıp, doğrayın ve hazırladığınız yoğurdun içerisine dolaptaki buğday ve nanenizi ekleyin.
Not: Çorbanızı içeceğiniz zamana kadar ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Buğday ve nohut iyice soğutulmadan yoğurt içine katılırsa çorbanızın tadı ekşi olur + yoğurt kesilebilir, o nedenle buğday ve nohudu iyice soğutup yoğurda öyle eklemelisiniz. Çorbada kullanacağınız yoğurt için süzme ve normal yoğurt ( her ikisini de yarı yarıya karıştırarak) kullanırsanız çorbanız çok daha güzel olur. Bu çorba dolapta bekledikçe koyulaşabilir o nedenle dolaptan çıkartınca çorbayı bir karıştırın, gerek görüyorsanız ekstra soğuk su ekleyerek çorbayı istediğiniz kıvama getirin. Buğdayı ve nohudu ilk başta çok güzel yıkamalı öyle ıslatmalısınız buğday, nohut üstünde çokça ilaç barındıran bakliyatlardandır.
|
Soğuk Ayran Aşı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164032
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir büyük kase yoğurt
1 su bardağı haşlanmış buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Kuru nane
Taze nane
Tuz
Zeytinyağı
Su
Bir kase yoğurdu tuz ve su ile çırpıyoruz. Kıvamını nasıl tercih ediyorsanız suyunu az veya çok katabilirsiniz. Yani ayran yapıyoruz.
Daha sonra buğdayı ve nohudu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerini taze ve kuru nane ile süsleyip, biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Çorbamızı sunarken ise içine atılan bir parça buz da serinletmeye büyük katkı sağlayacaktır.
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168973
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2022
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırık yarma
9 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış (pişirilmiş) nohut
1, 5 su bardağı yoğurt
Üzerinin yağ sosu için,
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 tatlı kaşığı nane
Geniş bir tencereye iyice yıkanan yarma alınır.
Üzerine soğuk su ve nohut ilave edilerek ocak yakılıp tuzu ilave edilir, orta ateşte tencere kapağı kapatılmadan kaynayana dek pişirilir (Yaklaşık 20-25 dk.)
Yarma yumuşadıktan sonra ocak kapatılır ve çorba soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kapta yoğurt iyice çırpılır. Soğuyan çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
Diğer taraftan uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alınır ocak yakılır.
Yağlar eriyince üzerine 1 tatlı kaşığı nane dökülür.
Yağ biraz soğuduktan sonra çorbaya ilave edilir ve soğuk ayran aşı çorbası servise hazır.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173157
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2023
226 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
3 su bardağı Dost yoğurt
2 su bardağı su
Yarım su bardağı Saban pilavlık bulgur
2 su bardağı Saban nohut
1 çay kaşığı tuz
1 dolu tatlı kaşığı Destan kuru nane
1 silme tatlı kaşığı Destan pul biber
Taze Nane
Sırım natürel sızma zeytinyağı
2 su bardağı nohudu 1 gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün 20-25 dakika, bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yarım su bardağı bulgurun üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip 12 dakika kaynatın. 3 su bardağı yoğurdu geniş bir kaseye koyup çırpın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip çırpın.
Haşlanan bulgur ve nohudu süzüp soğutun. Yoğurda ekleyip karıştırın. 1çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuru nane serpip karıştırın. Servis etmeden önce buzdolabında soğutun. Hemen servis edecekseniz soğuması için birkaç parça buz ekleyip son kez karıştırın. Pul biber, taze nane yaprakları ve zeytinyağını üzerine gezdirince hazır.
|
Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173654
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2023
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 avuç nohut
1 bardak buğday veya dövme
3 bardak yoğurt
5 bardak su
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Bir gece önceden ıslatılmış buğday ve nohudu iyice haşlayın. Dilerseniz konserve nohut da kullanabilirsiniz.
Haşlanıp süzdükten sonra iyice soğumasını bekleyin.
Yoğurdu tuz ve su ile karıştırın ve ayran yapın.
Soğuyan buğday ve nohuta, yoğurt karışımını ekleyin ve karıştırın.
Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine kuru nane veya taze nane, dereotu ile servis edin.
Tercihen küçük küp doğranmış salatalık da ekleyebilirsiniz.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174182
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hasata.com.tr
1 su bardağı Hasata Manisa Aşurelik Buğday
1 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
1.5/ 2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı kuru nane
Yeteri kadar soğuk su
1 tatlı kaşığı kuru nane
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Hasata Manisa Aşurelik Buğday’ı tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte buğday pembeleşinceye kadar pişirin. Buğday pişince tencereyi ocaktan alıp soğutun.
Derin bir kaseye yoğurt, tuz ve kuru nane ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Üzerine haşlamış olduğunuz Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut ve soğumuş olan Hasata Manisa Aşurelik Buğday ekleyip karıştırın.
İstediğiniz kıvama göre soğuk su ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz soğuk ayran aşı çorbasını servis kasesine alın.
Üzerine kuru nane serpip sızma zeytinyağı gezdirin ve servise hazır.
|
|