|
Somon Buğulama |
 |
do-re-mi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27844
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2008
8,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet somon balığı
1/5 paket tereyağı
Somon balığını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da dörde bölün. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Somonlar çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pişerken tavanın üzerine kapak konulması gereklidir ki buharıyla güzel koksun. Sıcak servis yapılır.
|
Somon Buğulama |
 |
irmik
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2014
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141175
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019
737 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet somon fileto
2 adet iri kuru soğan
2 adet limon
1 bardak su
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Yarım limonun suyu
Tencerenin dibine limon dilimlerini, onların da üzerine soğan dilimlerini yerleştirin. En üste somonları koyun. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tekrar bir kat soğan ve bir limon dilimi somonların üzerine yerleştirin. Defne yaprağını ilave ederek kapağını kapatın. Piştikten sonra tabaklara alıp yanında garnitürleri ile servis yapın.

|
Somon Buğulama |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170537
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2023
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Havuç 3 Adet
Patates 1 Adet
Sarımsak 1 Diş
Somon 300 Gram
Kuru Soğan 1 Adet
Taze Kekik 2 Dal
Öncelikle havucu ve patatesleri ince ince dilimleyin. Soğanı ikiye bölerek yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları da ezmeden halka halka doğrayın ve COOK Buzdolabı Poşeti’nin içine yerleştirin.
Somonlara biraz tuz ve karabiber ilave ederek sebzelerle birlikte buzdolabı poşetinin içine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Somonları presleme şeklinde pişireceğiniz için ağzını kapattığınız buzdolabı poşetini kaynayan suya atın.
25 dakika pişirdikten sonra tencereden çıkarın. Poşetin ağzını bıçak yardımı ile açıp servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

|
Somon Buğulama |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2952 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185229
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim somon fileto
1 adet kuru soğan (yarım ay doğranmış)
1 adet havuç (ince dilimlenmiş)
1 adet patates (halka doğranmış)
1 adet domates (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon (yarısı suyu, yarısı dilimlenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 su bardağı sıcak su
Geniş bir tencerenin tabanına patates, havuç ve soğan dilimlerini yerleştirin.
Üzerine somon dilimlerini ekleyin.
Domates, sarımsak, defne yaprağı ve limon dilimlerini somonların üzerine serpiştirin.
Zeytinyağı, tereyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin.
Sıcak suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika buğulama yöntemiyle pişirin.
Balık ve sebzeler yumuşadığında ocaktan alın ve sıcak servis edin.

|
|