Somon balığını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da dörde bölün. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Somonlar çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pişerken tavanın üzerine kapak konulması gereklidir ki buharıyla güzel koksun. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc141175
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019
652 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet somon fileto
2 adet iri kuru soğan
2 adet limon
1 bardak su
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Yarım limonun suyu
Tencerenin dibine limon dilimlerini, onların da üzerine soğan dilimlerini yerleştirin. En üste somonları koyun. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tekrar bir kat soğan ve bir limon dilimi somonların üzerine yerleştirin. Defne yaprağını ilave ederek kapağını kapatın. Piştikten sonra tabaklara alıp yanında garnitürleri ile servis yapın.
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Havuç 3 Adet
Patates 1 Adet
Sarımsak 1 Diş
Somon 300 Gram
Kuru Soğan 1 Adet
Taze Kekik 2 Dal
Öncelikle havucu ve patatesleri ince ince dilimleyin. Soğanı ikiye bölerek yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları da ezmeden halka halka doğrayın ve COOK Buzdolabı Poşeti’nin içine yerleştirin.
Somonlara biraz tuz ve karabiber ilave ederek sebzelerle birlikte buzdolabı poşetinin içine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Somonları presleme şeklinde pişireceğiniz için ağzını kapattığınız buzdolabı poşetini kaynayan suya atın.
25 dakika pişirdikten sonra tencereden çıkarın. Poşetin ağzını bıçak yardımı ile açıp servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.