Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
1 paket vanilin
Çikolatalı sos için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su
Tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin ve kıvam aldığında vanilini ekleyerek ocaktan alın.
Süt, şeker, un, kakao ve yumurta sarısını bir tencereye alın.
Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Soğuk suyu ekleyip mikserle çırparak sosu pürüzsüz hale getirin.
Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
Üzerine çikolatalı sosu dökün.
Soğuması için buzdolabında dinlendirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

|