Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Su Böreği (Giresun) (2 adet - 3,936 defa bakıldı)

Su Böreği (Giresun)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Su Böreği (Giresun)

ege egemen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.01.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc148054
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2020
642 defa indirildi / yazdırıldı




Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız

Sıvıyağ, yumurta, süt ve un ile hamur yoğurulur.
Yufka niteliğinde açılarak temiz bir bez üzerine serilir.
Bir tencerede su kaynatılır. Tuz ilave edilir.
Ayrı bir kaba soğuk su konur. Yine tuz ilave edilir.
Yufkalar teker teker önce kaynamakta olan sıcak suya, sonrada soğuk suya atılır.
Suyu süzüldükten sonra yağlanmış tepsiye sıra ile 3 adet yufka, önceden hazırlanmış peynir ve maydanoz karışımı konulur.
Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı veya arzuya göre zeytinyağı dökülür.
Yufka ve iç malzeme koyma işlemine bu şekilde devam edilir. Kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.


Su Böreği (Giresun)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178471
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2024
89 defa indirildi / yazdırıldı




Hatice Demirkıran

4 adet yumurta
Yarım bardak su
1 kaşık ev yapımı yoğurt
1 tatlı kaşığından az tuz
Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un
Harcı için (isteğe göre):
Peynir, kıyma, maydanoz, karabiber

Hamur yoğrulduktan sonra bir saat dinlendirilir.
Dinlendirilen hamur, 14 beze olacak şekilde yumurta büyüklüğünde yuvarlanır.
Her beze, baklava hamurundan kalın olmak suretiyle çok inceltilmeden açılır. Bu kısım, açılan hamurların kaynayan suya bırakıldığında dağılmaması ve yırtılmaması için önemlidir.
Hamurların tamamı açıldıktan sonra ocakta çok derin olmayan bir tencereye su koyularak kaynatılır ve çokça tuz atılır.
Diğer tarafta yuvarlak bir alüminyum tepsi, kenarları dahil olmak üzere eritilmiş tereyağıyla yağlanır.
İlk yufka kuru olarak tabana serilir ve üzeri yağlanır.
Ocaktaki su kaynamaya başladığında, açılan hamur dikine olacak şekilde suya bırakılır, kevgirle batırılır ve su tekrar kaynamaya geçinceye kadar tencerede tutulur.
Çok geçirmeden tahta kaşık yardımıyla ortasından alınır ve direkt başka bir kapta bulunan soğuk suyun içine bırakılır.
Buradan, iyice süzülerek tepsiye, ilk yufkanın üzerine serilir. Bu işlem 7. yufkaya kadar her iki tarafı da olmak üzere tereyağıyla bolca yağlanarak tekrarlanır.
Yedinci yufkada iç harcı ilave edilir ve 13. yufkaya kadar kaynatma ve ekleme işlemi devam eder.
Son (14.) yufka ıslatılmaz, altı ve üzeri bolca yağlanarak en üste koyulur, böylece işlem tamamlanır. Çatal yardımıyla muhtelif delikler açılır ve ister fırında ister gazlı ocakta çevirerek kızartılır.

Not: Su böreği, Anadolu’nun tüm mutfaklarında yer almakla birlikte yapılışı yöreden yöreye değişiklik gösterir. Ben sizinle Doğu Karadeniz yöresine ait çok kalın bir hamur yumağına dönüşmeyen, baklava kıvamında bir su böreği tarifidir.







Su Böreği (Giresun) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(2 adet Su Böreği (Giresun) 3,936 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort