Kısa URL: https://ml.md/lc151452
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
609 defa indirildi / yazdırıldı
6 tane yufka
1 bardak sıvı yağ
2 bardak süt
3 tane yumurta
İçi için:
1 kase beyaz peynir
Maydanoz
Büyük bir kabın içinde sütü ve sıvı yağı karıştırın. Fırın tepsisini hafif yağladıktan sonra ilk yufkayı serin. Ardından diğer yufkayı parçalara bölün ve her parçayı sütlü karışımına batırın ve ilk yufkanın üzerine serin. Üzerine iç harç için gerekli malzemeleri karıştırıp serpin. Ardından yine iki yufkayı parçalayıp karışıma batırıp serin. Sonra tekrar iç harç serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde serin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üstünü bir tepsiyle kapatın ki börek yumuşasın.
4 adet yufka
400 gram beyaz peynir (yumuşak, ufalanmış)
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı soda
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı susam ve çörekotu karışımı
1 yemek kaşığı tereyağı (börek için kullanılan kalıbı yağlamak için)
Bir karıştırma kabı alınıp süt, soda, yumurta ve sıvı yağı aktarılır ve karıştırılır.
Ayrı bir kaseye peynirleri ufalayıp kıyılmış maydanozları eklenip karıştırılır.
Kullanılacak kap yağlanır ve ardından susam-çörek otu karışımı kalıba serpiştirilir.
1 adet yufka kalıba orantılı bir şekilde yerleştirilir.
Diğer yufkalardan birisi dörde bölünüp hazırlanan sosa batırılır kalıbın içine yerleştirilir.
Üzerine peynirli karışımın yarısı koyulur.
Kalan yufkalardan birisi daha dörde bölünüp sosa batırıldıktan sonra peynirlerin üzerine yerleştirilir.
Geriye kalan peynirli karşım da yeniden koyup son yufkayı da dörde bölüp soslanarak yerleştirilir.
Kalıptan sarkan yufkalar içe doğru katlanıp böreğinizi tamamlanır
170 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Pişen böreği 15 dakika dinlendirip ters çevirerek kalıptan çıkardıktan sonra su böreği servis hazır hale gelir.
Kısa URL: https://ml.md/lc176965
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2024
252 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yumurta
250 gram beyaz peynir veya lor peyniri
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Bir kapta süt, su ve yumurtaları çırpın.
Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı tezgaha sererken bir kenarından tutarak diğer kenarına doğru genişletin. Sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
İkinci yufkayı üzerine serin ve bu yufkayı da yağlayın.
Üçüncü yufkayı serin ve üzerine hazırladığınız süt ve yumurta karışımından sürün.
İkiye katladığınız yufkayı tekrar açın ve içine beyaz peyniri ufalayarak serpin. Üzerine tekrar süt ve yumurta karışımından sürün.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve hafifçe kıvırarak güzelce şekil verin.
Hazırladığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Üzerlerine kalan süt ve yumurta karışımından sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen su böreğini dilimleyerek servis yapın. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.