|
Su Böreği (hazır yufka) |
|
limontuzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2015
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc107818
Gönderme Tarihi: 23.May.2015
1,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Ayrıca 2 su bardağı su
Öncelikle yufkaları fırın kabının büyüklüğünde kesin. Sonra bir kabın içinde yağları yumurta ve yoğurdu karıştırın. Bu karışımı yufkaların aralarına sürüp tepsiye kat kat döşeyin, peynir ve maydanozu karıştırıp yufka katlarını yaparken de ara ara içine yerleştirip böreği hazırlayın. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişin. Fırından çıkan böreğin üzerine 2 su bardağı suyu döküp 5 dakika daha fırına verin.
|
Yufkadan Su Böreği |
|
yaz günü
Aşçı
Kayıt: 27.07.2015
Mesajlar: 15 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc110093
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2015
1,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
50 gram kaşar peyniri
Tencerenin dibini yağlayın. 1 yufkanın yarısını ayırın, kalan yufkaları parçalayıp bir kabın içine alın. İçine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanozu ekleyip tencereye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta, süt, su ve yağ karışımını koyun, yarım kalan yufkayı üzerine düz bir şekilde koyup kısık ateşte 10 dakika iki yüzünü de pişirin.
|
Hazır Yufkadan Su Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151452
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
597 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane yufka
1 bardak sıvı yağ
2 bardak süt
3 tane yumurta
İçi için:
1 kase beyaz peynir
Maydanoz
Büyük bir kabın içinde sütü ve sıvı yağı karıştırın. Fırın tepsisini hafif yağladıktan sonra ilk yufkayı serin. Ardından diğer yufkayı parçalara bölün ve her parçayı sütlü karışımına batırın ve ilk yufkanın üzerine serin. Üzerine iç harç için gerekli malzemeleri karıştırıp serpin. Ardından yine iki yufkayı parçalayıp karışıma batırıp serin. Sonra tekrar iç harç serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde serin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üstünü bir tepsiyle kapatın ki börek yumuşasın.
|
Su Böreği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157952
Gönderme Tarihi: 28.May.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet yufka
400 gram beyaz peynir (yumuşak, ufalanmış)
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı soda
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı susam ve çörekotu karışımı
1 yemek kaşığı tereyağı (börek için kullanılan kalıbı yağlamak için)
Bir karıştırma kabı alınıp süt, soda, yumurta ve sıvı yağı aktarılır ve karıştırılır.
Ayrı bir kaseye peynirleri ufalayıp kıyılmış maydanozları eklenip karıştırılır.
Kullanılacak kap yağlanır ve ardından susam-çörek otu karışımı kalıba serpiştirilir.
1 adet yufka kalıba orantılı bir şekilde yerleştirilir.
Diğer yufkalardan birisi dörde bölünüp hazırlanan sosa batırılır kalıbın içine yerleştirilir.
Üzerine peynirli karışımın yarısı koyulur.
Kalan yufkalardan birisi daha dörde bölünüp sosa batırıldıktan sonra peynirlerin üzerine yerleştirilir.
Geriye kalan peynirli karşım da yeniden koyup son yufkayı da dörde bölüp soslanarak yerleştirilir.
Kalıptan sarkan yufkalar içe doğru katlanıp böreğinizi tamamlanır
170 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Pişen böreği 15 dakika dinlendirip ters çevirerek kalıptan çıkardıktan sonra su böreği servis hazır hale gelir.
|
Su Böreği (Hazır Yufka) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176965
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2024
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yumurta
250 gram beyaz peynir veya lor peyniri
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Bir kapta süt, su ve yumurtaları çırpın.
Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı tezgaha sererken bir kenarından tutarak diğer kenarına doğru genişletin. Sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
İkinci yufkayı üzerine serin ve bu yufkayı da yağlayın.
Üçüncü yufkayı serin ve üzerine hazırladığınız süt ve yumurta karışımından sürün.
İkiye katladığınız yufkayı tekrar açın ve içine beyaz peyniri ufalayarak serpin. Üzerine tekrar süt ve yumurta karışımından sürün.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve hafifçe kıvırarak güzelce şekil verin.
Hazırladığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Üzerlerine kalan süt ve yumurta karışımından sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen su böreğini dilimleyerek servis yapın. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
|
|