|
Su Muhallebisi (Karabük) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86496
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2013
2,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
TC Karabük Valiliği
5 bardak su
3 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pirinç unu
Şeker
Pekmez
Gülsuyu
Ceviz
Fındık
Hindistan cevizi
Nişasta, pirinç unu, su ile karıştırılarak tatsız olarak pişirilir. Sonra muhallebi kıvamı alana kadar şekerle pişirin. Uygun servis tepsisine dökerek soğumasını bekleyin. Sonra baklava şeklinde kesin. Üzerine pekmez, gül suyu, ceviz veya fındık dökülerek servis edin.
|
Su Muhallebisi (Karabük) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51941
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pirinç unu ve nişasta tatsız olarak pişirilir. Muhallebi kıvamında az şekerle pişirilir. Tepsiye dökülerek soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilir. Üzerine sulandırılmış pekmezle gülsuyu dökülür.
|
SU MUHALLEBİSİ (Karabük) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51880
Gönderme Tarihi: 21.May.2010
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
(Arzu edildiği kadar) pirinç unu
(Arzu edildiği kadar) nişasta
Toz şeker
Pekmez
Gül suyu
Su
Su Muhallebi, bilirsiniz, hazırlanması çok kolay sanılan ama, hayli maharet isteyen, çok hafif, leziz bir tatlı. Malûm, kıvamı tutturmak meselesi...
İşe başlarken, pirinç unu ile nişastayı tatsız olarak pişirin. Sonra, muhallebi kıvamını alana kadar az şekerle pişirin. Muhallebiyi tepsinize döküp soğumasını bekleyin. Sonra, baklava şeklinde kesin. Üzerine sulandırılmış pekmez ve gülsuyu döküp ikram edin.
|
|