2 adet yumurta
100 gram sucuk
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt ya da su
Tuz
Karabiber
Sucukları minik küpler halinde doğrayın.
Bir kapta yumurtaları iyice çırpın ve sucukları katarak karıştırın.
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün.
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun. Pişme tamamlanınca omleti tavadan ters çevirerek servis tabağına aktarın.
Üzerine dilerseniz biraz maydanoz yaprakları koyarak, güzel bir sunum gerçekleştirebilirsiniz.
|