|
Sucuklu Yumurta |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc1328
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2006
3,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. ince dilimlenmiş sucuk
1 kahve fincanı su
8 yumurta
Sucuk dilimlerini, yumurtaları da alacak genişlikte bir sahana yayıp suyu koyu bir kaç dakika kaynatın. Suyunu çekince yumurtaları kırın. Ağzı kapalı olarak 3-5 dakika pişirin.
ML® Sucuklu Yumurta için tıklayın
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3162
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
3,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
yumurta
sucuk
margarin
Eridiğinde tavanın yüzeyini kaplayacak kadar margarin tavada ısıtılır. Sucuk dilimleri ve yumurtalar yağ fazla kızmadan tavaya atılır. Yumurtalar arzu edilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın
|
Sucuklu Yumurta |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc4732
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
3,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 Adet yumurta
15 dilim sucuk
YAPILIŞI
Once margarin sahana konur ve hafif ateste isinirken sucuklar atilir. Margarinin erimesi ile yumurtalar kirilarak pismesi beklenir. Istege göre yumurta çirpilabilir. Yumurtanin akan kismi beyaz olana kadar beklenir. Servise sunulur.
ML® Sucuklu Nohut için tıklayın
|
Sucuklu Yumurta |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6766
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/2 halka sucuk
4 yumurta
2 çorba kasigi siviyag
1/2 çay kasigi tuz
Yapilisi:
1) Sucugun kabugunu soyarak ince dilimlere kesiniz. Büyükçe bir tavaya sucuk dilimlerini diziniz. 2 çorba kasigi sivi yag ilave edip hafif hararetli isida agzi kapali olarak 6-7 dakika pisiriniz. Yumurtalar için yuva açip her birine bir yumurta kiriniz. Üzerine biraz tuz serpip kapagini öterek aklar sertlesinceye kadar pisiriniz.
|
Sucuklu Yumurta |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7619
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
3,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6 yumurta,
2 kaşık tereyağı,
100 gram sucuk,
yarım kahve fincanı su,
bir tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Uygun büyüklükte bir tavada yağı eritelim. Sucukları enine ince ince doğrayıp, kuramayacak şekilde çok az kavuralım. Yarım fincan su ekleyip karıştıralım. Sucukların üzerine aralıklı olarak yumurtaları kırıp tuz serperek tavanın kapağını kapatalım. Yumurtaların üzeri beyazlaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan indirip sıcak servis yapalım.
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10176
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
12 tane yumurta
120 gr. tereyağı (6 çorba kaşığı)
200 gr. sucuk
3/4 kahve fincanı su
1/2 çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Yayvanca bir kaba yağ ile zarları çıkarılmış yuvarlak ve ince kesilmiş sucuklar konduktan sonra Jkl dakika sucukların her iki tarafını pişirmeli, daha sonra buna 3/4 kahve fincanı su katarak sucukların yumuşaması için 2 dakika daha pişirmelidir. Bu iş bittikten sonra, sucukların üzerlerine yumurtalar kırılmalı, tuz serpilmeli ve kabın kapağı kapatılarak yumurtaları hafif ateşte 3 - 4 dakika pişirmelidir.
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12494
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007
3,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
8 yumurta,
3 çorba kaşığı sadeyağ,
150 gram sucuk,
2 çorba kaşığı su,
1 tutam tuz.
Yapımı: Sucuğun zarını çıkardıktan sonra yumurtaları rahatça alacak büyüklükte bir sahana ince ince dilimleyip yaymalı. Sadeyağı da katıp sahanı kuvvetli bir ateşe oturtmalı ve sucukları karıştırarak dört dakika kadar iki yanlarını da kızartmalı. Sonra suyu katmalı, sahanın kapağını örtmeli ve sucukların hafifçe yumuşaması için bunları iki dakika kadar daha pişirmeli.
Bu sürenin sonunda sahanın ağzını açmalı, yumurtaları sucuk dilimlerinin üstüne kırmalı. Yumurtaları hafifçe tuzladıktan sonra yumurta akları pişinceye kadar sahanı ateşte tutmalı. Sonra ateşten alıp sofraya götürmeli ve servis yapmalı.
|
Sucuklu Yumurta |
|
selvinaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18101
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnce dilimlenmiş 10-15 dilim sucuğu 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş bir tavada kızartın. 2 yumurtayı kırıp çırpmadan ilave edin. Kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp 1 tutam tuz ve istediğiniz baharatla tatlandırın. Sıcak servis yapın.
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19075
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007
2,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
250 gr. sucuk,
1 kaşık yağ,
5 yumurta.
Yapılışı:
1- Yağı bir tavaya koyup içerisine kabukları soyulmuş, yarım cm. kalınlıkta dilimlere ayrılmış sucukları koyunuz.
2- Tavayı ateşin üzerine koyup 3-5 dakika sucukları kızartınız.
3- Sonra tavaya ara ara yumurtaları kırıp yağda yumurta gibi pişiriniz.
4- Ateşten alıp sıcakken servis yapınız.
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
nesrinateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20191
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kangal sucuk
4 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı tuz
Sucuğun kabuğunu soyarak ince dilimlere kesiniz. Büyükçe bir tavaya sucuk dilimlerini diziniz. 2 Çorba kaşığı sıvı yağ ilave edip hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak 6-7 dakika pişiriniz. Yumurtalar için yuva açıp her birine bir yumurta kırınız. Üzerine biraz tuz serpip kapağını örterek aklar sertleşinceye kadar pişiriniz.
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22645
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 adet yumurta
7-8 yuvarlak dilim sucuk
Tuz
Yapılışı:
Sucukları kendi yağlarıyla 2 tarafı da pişecek şekilde kızartın. Yumurtaları kırıp, dağıtmadan kısık ateşte, üstü kapalı olarak pişirin.
|
Sucuklu Yumurta |
|
hüseyin
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23945
Gönderme Tarihi: 20.May.2008
2,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 dilim sucuk
2 adet yumurta
Tuz, pul biber
Hiç yağ koymadan sucuk dilimleri tavaya dizilir, orta ateşe yerleştirilir. Şeffaflaşmaya başlayınca yumurtalar kırılır, dağıtılmaz. Üzerine tuz ve pul biber serpilir. Arzu edilen kıvamda pişirilir.
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
selim
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc52585
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010
2,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
Et sucuğunu ince yuvarlak doğrayıp kursağını çıkarınız. Sahana yeteri kadar tereyağı koyarak ateşte kızdırınız. Bu yağın içine doğranmış sucukları atarak 3, ençok 5 kez çevirip yumurta yuvaları açınız. Buraya taze yumurtaları kırmız. Üzerine tuz ve biber ekiniz. Yumurtaların hemen kavrulmaması için sahanın dört kenarından 1-2 damla su ilave ediniz. Hemen kapağını kapatıp, pişerken sık sık yoklaymız ve yumurtaların akının piştiğini görünce hemen ateşten indirip sofraya koyunuz.
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
şiar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56978
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010
2,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
Halka halka doğranmış sucukları yanmaz tavaya dizdikten sonra biraz pişirmeli sucuk kendi yağını salınca dilimleri çevirerek hemen üstüne yumurtaları kırmalı, istenilen oranda pişirip sıcak sıcak yemelidir.
|
SUCUKLU YUMURTA |
|
Anadolu Lezzeti
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58487
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2010
2,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
60 gram tereyağı (3 çorba kaşığı)
100 gram sucuk
Yarım kahve fincanı su
Tuz
Bir tava içerisine, yağı ve yuvarlak ince kesilmiş sucuğu koyarak karıştırmak suretiyle, sucukların her iki tarafını iki dakika kadar pişiriniz. Sonra buna yarım fincan suyu ilâve ederek, sucukların hafifçe yumuşaması için, iki dakika daha pişiriniz. Pişen sucukların üzerine yumurtaları kırdıktan sonra, hafif tuz serpip, üzerine kapak örterek, az hararetli ateşte üç - dört dakika pişiriniz ve servis yapınız.
|
Sucuklu Yumurta |
|
şen şakrak
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67770
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2011
2,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
8 dilimsucuk
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilimekmek
Çelik bir sahana tereyağını koyup üzerine dilimlenmiş sucukları ekleyin ve 2 dakika pişirin. Üzerine yumurtaları kırıp 2 dakika daha pişirin ve ekmeğe bana bana yiyin.
|
Sucuklu Yumurta |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70934
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011
2,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yumurta
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
300 gr sucuk (zarı soyulup, doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranııırç)
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, sucukları koyup arasıra çevirerek, 2 dakika pişiriniz. Domatesi ekleyip, arasıra karıştırarak 2-3 dakika. domatesler hafifçe suyunu çekene kadar pişiriniz. Suyu ekleyip, 2-3 dakika daha kaynatınız. Tavayı ateşten alınız.
Tavadaki malzemeyi küçük bir tepsiye aktarıp, bir kaşıkla tepside yumurtaları alacak büyüklükte 8 yuva yapınız. Yumurtaları yuvalara kırıp, orta ateşte 3-4 dakika pişirdikten sonra, tuz ve biberini serpip, tepsiyi ateşten alarak, servis ediniz.
|
Sucuklu Yumurta |
|
şen şakrak
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc72368
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2012
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstenilen kadar yağ
1 kangal sucuk
2 Adet yumurta
İstenilen kadar tuz, kekik
Önce istenilen kadar yağ koyulabilir.sonra sucuklar ince ince kesilir sonra tavaya sucuk koyulurbiraz kızartılır sucuk kızarırken 2 yumurayı tavanın içine dökün sonra hemen tuz koyun ve kekik koyun sonra pişirin tavadaki sucuklu yumurtayı havaya atıp tutun altı yanmasın.
|
Sucuklu Yumurta |
|
sakız ağacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc79107
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012
2,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim sucuk
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı su
4 adet yumurta
Tuz, karabiber
Sucuklu yumurta yapmanın da bazı kuralları vardır. Sucukların çok kurumaması için dilimleri tavaya yerleştirdikten sonra üzerine suyu dökün. Sucuklar suyu çekinceye kadar pişirin ve ardından tereyağını ekleyin. Kızarmaya başlayınca da yumurtaları kırın. Kapağını 2 dakika kadar kapatın ki yumurtaları çok pişmesin. Tuz, karabiber, hatta iki damla limon suyu damlatıp ikram edin.
|
Sucuklu Yumurta |
|
Alya A.
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc129921
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017
1,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1/4 kangal sucuk
2 adet yumurta
Su
Sucuklar halka halka doğranıp, tavaya dizilir.
Sucukların üzerini örtecek kadar su konulup, ocak yakılır.
Sucuklar suyunu çekerken, yumurtaların sarıları ile beyazları ayrılır.
Suyunu çeken sucukların iki tarafı biraz kızartılır.
Yumurtaların beyazları ilave edilip kapak kapatılır.
Pişmesine yakınken yumurtaların sarıları da ilave edilir.
Kısa bir süre daha pişirildikten sonra ocaktan alınıp, sıcak sıcak servis edilir.
|
|