Sıvı yağınızı bir güzel teflon tavaya yayın sonra kısık ateşte kızarmasını bekleyin. Kızardıktan sonra sucukları özenle tavanıza yerleştirin ve kısık ateşte iyice kizarmasını bekleyin. Sucukların kızarması sonunda yumurtalarınızı atın ve kızartın. Ateşten kaldırdıktan sonra tuzunuzu ve pul biberinizi iyice yayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc135142
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
753 defa indirildi / yazdırıldı
Yağ
Yumurta
Sucuk
Tuz
Pul biber
İlk önce tavaya iki kaşık yağ koyuyoruz.
Yağ eridikten sonra sucuklarımızı, kıyılmış bir vazıyette tavaya atıyoruz.
Sucuklar pişesiye yumurtayı kırıyoruz.
Pişince tuz atıyoruz ve üzerıne pul biberi de atıyoruz ve servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc170497
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2023
131 defa indirildi / yazdırıldı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Tereyağı 0.1 Paket
Yumurta 2 Adet
Sucuk 0.5 Kilogram
Sucuğun zarı çıkarılır Sucuk istenilen kalınlıkta dilimlenir
Bir paket tereyağını açın ve küçük bir parçayı tavaya atın.Tavanın altını kısık ateşte açın.
Sucukların iki yüzü de pişmeye yakınken yumurtalar kırılır.
3 dakika içinde servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc178905
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı
Tereyağı sucukların rahatça yayılabileceği genişlikte bir tavaya konulur. Yağ eriyince zarı soyulmuş ve kibrit çöpü kalınlığında yuvarlak doğranan sucuklar tava zeminine dizilir. İki – üç dakika sonra sucukları ters çevrilip diğer taraf da pişirilir. Çok kurumamasına dikkat edilir. Yumurtalar aralıklı olarak sarıların bütünlüğü için tavaya yakın mesafeden sucukların üzerine kırılır. Kekik ve istenirse bir miktar tuz serpiştirilir. Tavanın ağzı kapatılarak yumurtaların beyazı pişip sarısı kayısı kıvamı olunca ateşten alınıp kahvaltılarda sıcak olarak yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc178906
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı
Yapışmaz yüzeyli tava kızdırılır. Bütün veya yarım ince daireler şeklinde doğranan sucuklar yeterli genişlikteki tavaya yerleştirilir. İki taraflı ikişer dakika pişirilir. Çukur bir kaba kırılan yumurtalar sucukların üzerine dökülür. Aralıklı olarak yumurtalar ve sucuklar karıştırılır. Yumurtalar pişince ocaktan alınır ve soğutmadan yenilir.