Soğanları küçük küçük doğrayın.
Ardından patatesleri ve havuçları doğrayın.
Geniş bir tencereye yağı koyun ve kızdırın.
Soğanları kızdırdığınız yağda kavurun.
Ardından salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Doğradığınız patatesleri ve havuçları kavrulan soğanların içine atın.
Biraz karıştırdıktan sonra tuzu, pul biberi ve suyunu ekleyin.
Kaynayana kadar kapağını kapatın.
Patatesler de piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc98621
Gönderme Tarihi: 30.May.2014
1,662 defa indirildi / yazdırıldı
5 ADET PATATES
2 ADET SOĞAN
2 ADET BİBER
1 ADET DOMATES
3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER
Margarini koyduğunuz tencereye ince doğradığınız soğanları ilave edin. Rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin birlikte bir süre daha karıştırın. Kabuklarını soyarak küçük küçük doğradığınız domatesleri ve domates salçasını katın ve kavurmaya devam edin. Patateslerin kabuğunu soyarak orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Doğradığınız patatesleri harca ekleyin ve daha önceden kaynattığınız suyu ilave edin. Suyu patates miktarına göre ayarlayın. Üzerini geçecek şekilde koyun ama pişme esnasında buharlaştıkça tekrar ilave edin. Tuz ve baharatlarını ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye ve kıvam k azanmaya bırakın. Patatesleri kontrol edin piştikten sonra altını kapatın ve servis yapın.