Kısa URL: https://ml.md/lc98621
Gönderme Tarihi: 30.May.2014
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
5 ADET PATATES
2 ADET SOĞAN
2 ADET BİBER
1 ADET DOMATES
3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER
Margarini koyduğunuz tencereye ince doğradığınız soğanları ilave edin. Rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin birlikte bir süre daha karıştırın. Kabuklarını soyarak küçük küçük doğradığınız domatesleri ve domatessalçasını katın ve kavurmaya devam edin. Patateslerin kabuğunu soyarak orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Doğradığınız patatesleri harca ekleyin ve daha önceden kaynattığınız suyu ilave edin. Suyu patates miktarına göre ayarlayın. Üzerini geçecek şekilde koyun ama pişme esnasında buharlaştıkça tekrar ilave edin. Tuz ve baharatlarını ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye ve kıvam k azanmaya bırakın. Patatesleri kontrol edin piştikten sonra altını kapatın ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc151647
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
2 kaşık biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Ardından patatesleri ve havuçları doğrayın.
Geniş bir tencereye yağı koyun ve kızdırın.
Soğanları kızdırdığınız yağda kavurun.
Ardından salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Doğradığınız patatesleri ve havuçları kavrulan soğanların içine atın.
Biraz karıştırdıktan sonra tuzu, pul biberi ve suyunu ekleyin.
Kaynayana kadar kapağını kapatın.
Patatesler de piştikten sonra servis edebilirsiniz.