|
Simit |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179574
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2024
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
1,5 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı instant maya
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 - 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı pekmez
1 kase susam (kavrulmuş)
Derin bir kabın içerisine ılık su, maya ve şekeri koyun güzelce karıştırıp 5 dakika bekletin.
Karıştırma kabına unu ve tuzu koyup karıştırın ve mayalı karışımı üzerine dökün.
Mikser ile ya da elinizde yoğurun ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Ardından tezgaha alın ve bezelere ayırın.
Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın.
İkisini birbirine örgü biçimde sarın.
Ardından uçlarını birleştirin.
Suyla pekmezi karıştırarak açın.
Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırın.
Ardından susama bulayın.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın.
240 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25 dakika kadar pişirin.
|
Susamlı Simit |
|
delidolu
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2016
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119569
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2016
1,175 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz mahlep (eğer varsa)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
1 adet yumurtanın akı
3 yemek kaşığı susam
Öncelikle hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içinde; margarin, sıvıyağ ve sütle beraber yumurta sansını karıştıralım. Sonra da üzerine; toz şeker, eğer bulabilirseniz toz mahlep, tuz ve kabartma tozuyla beraber unu ekleyelim. Karışımı iyice yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım ve bir kenarda 20-25 dakika dinlendirelim. Daha sonra hamurdan ceviz içi büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzun çubuklar yapalım. Bu çubukların uçlarını birleştirerek simit şeklinde halkalar hazırîayalım. Her bir halkayı, önce yumurta akına batırıp, sonra da susama bulayalım. Yağlanmış ya da yağlı kağıt (fırın kağıdı) serilmiş tepsiye en az 1 cm aralıklarla simitlerimizi dizelim. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika, üzerleri altın sansı rengi oluncaya dek pişirelim. Soğuyunca tepsiden çıkarıp, servise sunalım.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.07.2024
|
Susamlı Simit |
|
dertli baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Batman |
Kısa URL: https://ml.md/lc118198
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2016
1,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Bol susam
Yumuşak margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce karıştırın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın ve kalıpla kesin. Bir tabağa yumurta akını başka bir tabağa bol susam koyun. Kalıpla kestiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına sonrada susama batırın. Yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede susamlar hafif kızarana kadar pişirin.
|
Susamlı Simit |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73740
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
2 adet yumurta akı
1 fincan sirke
Alabildiği kadar un
Tüm malzeme bir kapta yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. Hamur elde yuvarlanarak simit şekli verilir. Simitler önce yumurta akına sonra susama batırılarak hafif yağlanmış tepside 180 derece ısıyla kızarana kadar pişirilir.
|
Susamlı Simit |
|
zilha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70793
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket yumusak margarin
Sıvı yag
1 yumurta sarısı
2 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz seker
Susam haric tüm malzeme ile yumusak bir hamur yogurulup biraz dinlendirilir.cevizden biraz büyük parcalar koparılıp simit sekli verilir,önce yumurta akına sonra susama bulanan simitler tepsiye dizip fırınlanır.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024
|
Susamlı Simit |
|
çemberimde gül oya
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara-Beypazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc63838
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2011
2,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı susam
Kabın içine birmiktar un, kabartma tozu,mahlep, şeker ve tuzu karıştırın. Üzerine tereyağı, yoğurt ve zeytinyağını koyup yumurta sarısını içine katın. Sonra da hamur haline getirin. Cevizden büyük parçalar koparıp simit şekline getirin ve önce yumurta akına sonra susama bulayın. Tepsiye dizip 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
ML® Susamlı Simit için tıklayın
ML® Susamlı Simit (görsel)
|
Susamlı Simit |
|
Gültaze
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc63054
Gönderme Tarihi: 08.May.2011
2,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram un
75 gram tereyağı
1 kaşık susam
2 yumurta
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı karbonat
Tuz
1/2 kahve fincanı süt veya su
Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını havuz gibi açınız. Tereyağı, yumurta, tuz, şeker ve karbonat koyup 1/2 kahve fincanı süt veya su ilâvesiyle İyice ezerek yoğurunuz. Hamurun üzerine bez örterek, yirmi dakika dinlendiriniz. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp, her parçayı avuçla bastırıp yuvarlayınız. Kurşun kalem inceliğinde çubuklar yapıp, simit şekli verin. Yağladığınız tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz. Susam serpip orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz.
|
Susamlı Simit |
|
potpori
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2010
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc49292
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
2,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un (4 bardak)
Maya (7,5 gram)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Margarin (200 gram)
Yumurta (1 adet)
Şeker (1 tatlı kaşığı)
Su (4 çorba kaşığı)
Üzeri için:
Yumurta (1 adet, beyazı)
Su (1 bardak)
Susam (1 bardak)
Oval bir kaba 4 bardak un koyun. Üzerine 200 gram margarin, 7,5 gram maya, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 kahve kaşığı tuz ilave edin. Bu karışınım üzerine 4 çorba kaşığı su ekleyin ve 2-3 dakika karıştırın. Elde ettiğiniz sert hamuru bir tezgahın üzerine alın ve yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru uzunca bir rulo haline getirin ve 11 eşit parça halinde kesin. Elde ettiğiniz her bir küçük parçayı da elinizle yuvarlayarak uzun çubuklar şeklinde rulolar haline getirin ve hepsini yan yana dizin. Her iki kenarından fazlalıkları kesin ve bu şekilde elde ettiğiniz hamuru da daha önce yaptığınız gibi elinizle yuvarlayarak diğer 11 tanenin benzeri ufak rulo haline getirin.
Simitlerin üzerleri için ayn bir kaba 1 adet yumurta beyazı ve 1 bardak su koyun ve çırpın.
Önceden yapmış olduğunuz 12 adet ruloyu elinizin yardımıyla çember haline getirin. Her bir çemberi önce su Ve yumurta karışımına sonra 1 bardak susama batımı. Oluşturduğunuz susamlı halkaları birbirine değmeyecek şekilde önceden pişirme kağıdı koyduğunuz tepsiye dizin.
Tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 25 dakika pişirin ve servise hazır hale getirin.
|
Susamlı Simit |
|
PRO
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2009
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37411
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
2,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 bardak margarin,
1/4 bardak zeytinyağı
1 bardak yoğurt
Aldığı kadar un
Tuz
Bir yumurtayı, yoğurdu, yağları, bir kaba koyup iyice karıştırın. Karışıma aldığı kadar unu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Sonra 5-10 cm. boyunda çabuk haline getirerek simit şekli verin. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. Orta hararetli fırında 20-25 dakika pişirin.
ML® Cipsli Çörek için tıklayın
|
Susamlı Simit |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36891
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
2,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
250 gr. margarin
1 fincan zeytinyağı
1 yumurta sarısı
4 kaşık yoğurt
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yağı erit. İçine zeytinyağını, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu koy ve elle karıştır. Unu karıştır. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Hamura simit şekli ver. Önce yumurta akını sonra arkalı önlü susama batır. Orta hararetli fırında pişir.
ML® Susamlı Ekmek için tıklayın
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
|
Susamlı Simit |
|
zirkon
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23782
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
3,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un
1 yumurta
1 cay bardağı yoğurt
1 limon suyu veya 1 fincan sirke
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Susam
Bir kaba yoğurdu konmuş karbonat, sıvı yağ, su, yumurtanın sarısı, limon suyu, tuz konup karıştırılır. Un koyup yoğurun. Kıvamı elle şekil verebilecek gibi olmalıdır. Küçük parçalara ayırıp elle yuvarlayarak küçük simitçikler yapılır. Yumurta akına daha sonra da susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilip, kızgın fırına verilir.
ML® Biberli Çörek için tıklayın
|
Susamlı Simit |
|
NeclaK
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc17527
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007
2,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin,
1 çay bardağı su,
1 paket kabartma tozu,
yarım limon suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
aldığı kadar un,
1 su bardağı susam.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde uzatıp çubuk şekli verin. İki ucu yanyana getirip, elinizle halka alacak biçimde bükün, önce çırpılmış yumurtaya, sonra da susama batırın. Yağlanmış fırın tepsisine sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Servis yapın.
ML® Susamlı Paris Güzeli için tıklayın
|
Susamlı Simit |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7723
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
2,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 gr. margarin,
3 kaşık süt,
3 kaşık sıvıyağ,
1 yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı mahlep,
2 kaşık tozşeker,
tuz,
alabildiği kadar un
susam.
Hazırlanışı:
Yumuşak margarinle malzemeler hamur haline getirilir. Yumurtanın sarısı içine konur. Küçük küçük simitler yapılır. Yumurta akına ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.
ML® Susamlı Omlet için tıklayın
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
|
Susamlı Simit |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4656
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
4,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kasik seker
1 tatli kasigi tuz
1 yumurta sarisi
250 gr. margarin
1/2 limon suyu
1 çay kasigi kabartma tozu
1 çay kasigi soda
Malzemeler yumurta hariç bir kapta alabildigi kadar un ilavesi ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamur yumurta büyüklügünde parçalara ayrilir. Simitler yapilir. Üzerine yumurta aki sürülür. Susamla kaplanir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Orta hararetli firinda pisirilir.
ML® Susamlı Simit için tıklayın
ML® Susamlı Simit (görsel)
Fotoğraf "mahperi" tarafından gönderildi. 17.02.2015
|
|