Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Susamlı Simit (11 adet - 643,327 defa bakıldı)

Susamlı Simit


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Susamlı Simit

Baharat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124
Şehir: manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc4656
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
4,666 defa indirildi / yazdırıldı




3 kasik seker
1 tatli kasigi tuz
1 yumurta sarisi
250 gr. margarin
1/2 limon suyu
1 çay kasigi kabartma tozu
1 çay kasigi soda

Malzemeler yumurta hariç bir kapta alabildigi kadar un ilavesi ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamur yumurta büyüklügünde parçalara ayrilir. Simitler yapilir. Üzerine yumurta aki sürülür. Susamla kaplanir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Orta hararetli firinda pisirilir.


ML® Susamlı Simit için tıklayın

ML® Susamlı Simit (görsel)



Fotoğraf "mahperi" tarafından gönderildi. 17.02.2015


Susamlı Simit

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7723
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
2,900 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
250 gr. margarin,
3 kaşık süt,
3 kaşık sıvıyağ,
1 yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı mahlep,
2 kaşık tozşeker,
tuz,
alabildiği kadar un
susam.

Hazırlanışı:
Yumuşak margarinle malzemeler hamur haline getirilir. Yumurtanın sarısı içine konur. Küçük küçük simitler yapılır. Yumurta akına ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.


ML® Susamlı Omlet için tıklayın



Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020


Susamlı Simit

zirkon
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23782
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
3,442 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un
1 yumurta
1 cay bardağı yoğurt
1 limon suyu veya 1 fincan sirke
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Susam

Bir kaba yoğurdu konmuş karbonat, sıvı yağ, su, yumurtanın sarısı, limon suyu, tuz konup karıştırılır. Un koyup yoğurun. Kıvamı elle şekil verebilecek gibi olmalıdır. Küçük parçalara ayırıp elle yuvarlayarak küçük simitçikler yapılır. Yumurta akına daha sonra da susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilip, kızgın fırına verilir.


ML® Biberli Çörek için tıklayın




Susamlı Simit

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36891
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
2,705 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
250 gr. margarin
1 fincan zeytinyağı
1 yumurta sarısı
4 kaşık yoğurt
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yağı erit. İçine zeytinyağını, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu koy ve elle karıştır. Unu karıştır. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Hamura simit şekli ver. Önce yumurta akını sonra arkalı önlü susama batır. Orta hararetli fırında pişir.


ML® Susamlı Ekmek için tıklayın




Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020


Susamlı Simit

PRO
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2009
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc37411
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
2,835 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 bardak margarin,
1/4 bardak zeytinyağı
1 bardak yoğurt
Aldığı kadar un
Tuz

Bir yumurtayı, yoğurdu, yağları, bir kaba koyup iyice karıştırın. Karışıma aldığı kadar unu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Sonra 5-10 cm. boyunda çabuk haline getirerek simit şekli verin. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. Orta hararetli fırında 20-25 dakika pişirin.


ML® Cipsli Çörek için tıklayın




Susamlı Simit

Gültaze
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc63054
Gönderme Tarihi: 08.May.2011
2,614 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram un
75 gram tereyağı
1 kaşık susam
2 yumurta
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı karbonat
Tuz
1/2 kahve fincanı süt veya su

Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını havuz gibi açınız. Tereyağı, yumurta, tuz, şeker ve karbonat koyup 1/2 kahve fincanı süt veya su ilâvesiyle İyice ezerek yoğurunuz. Hamurun üzerine bez örterek, yirmi dakika dinlendiriniz. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp, her parçayı avuçla bastırıp yuvarlayınız. Kurşun kalem inceliğinde çubuklar yapıp, simit şekli verin. Yağladığınız tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz. Susam serpip orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz.



Susamlı Simit

zilha
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70793
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
2,245 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket yumusak margarin
Sıvı yag
1 yumurta sarısı
2 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz seker

Susam haric tüm malzeme ile yumusak bir hamur yogurulup biraz dinlendirilir.cevizden biraz büyük parcalar koparılıp simit sekli verilir,önce yumurta akına sonra susama bulanan simitler tepsiye dizip fırınlanır.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024


Susamlı Simit

aybike
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
Kısa URL: https://ml.md/lc73740
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
2,087 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
2 adet yumurta akı
1 fincan sirke
Alabildiği kadar un

Tüm malzeme bir kapta yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. Hamur elde yuvarlanarak simit şekli verilir. Simitler önce yumurta akına sonra susama batırılarak hafif yağlanmış tepside 180 derece ısıyla kızarana kadar pişirilir.



Susamlı Simit

dertli baba
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Batman
Kısa URL: https://ml.md/lc118198
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2016
1,477 defa indirildi / yazdırıldı




Pelin Yanık

1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Bol susam

Yumuşak margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce karıştırın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın ve kalıpla kesin. Bir tabağa yumurta akını başka bir tabağa bol susam koyun. Kalıpla kestiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına sonrada susama batırın. Yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede susamlar hafif kızarana kadar pişirin.



Susamlı Simit

delidolu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2016
Mesajlar: 26
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc119569
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2016
1,169 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz mahlep (eğer varsa)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
1 adet yumurtanın akı
3 yemek kaşığı susam

Öncelikle hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içinde; margarin, sıvıyağ ve sütle beraber yumurta sansını karıştıralım. Sonra da üzerine; toz şeker, eğer bulabilirseniz toz mahlep, tuz ve kabartma tozuyla beraber unu ekleyelim. Karışımı iyice yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım ve bir kenarda 20-25 dakika dinlendirelim. Daha sonra hamurdan ceviz içi büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzun çubuklar yapalım. Bu çubukların uçlarını birleştirerek simit şeklinde halkalar hazırîayalım. Her bir halkayı, önce yumurta akına batırıp, sonra da susama bulayalım. Yağlanmış ya da yağlı kağıt (fırın kağıdı) serilmiş tepsiye en az 1 cm aralıklarla simitlerimizi dizelim. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika, üzerleri altın sansı rengi oluncaya dek pişirelim. Soğuyunca tepsiden çıkarıp, servise sunalım.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.07.2024


Simit

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179574
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2024
182 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

1,5 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı instant maya
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 - 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı pekmez
1 kase susam (kavrulmuş)

Derin bir kabın içerisine ılık su, maya ve şekeri koyun güzelce karıştırıp 5 dakika bekletin.
Karıştırma kabına unu ve tuzu koyup karıştırın ve mayalı karışımı üzerine dökün.
Mikser ile ya da elinizde yoğurun ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Ardından tezgaha alın ve bezelere ayırın.
Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın.
İkisini birbirine örgü biçimde sarın.
Ardından uçlarını birleştirin.
Suyla pekmezi karıştırarak açın.
Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırın.
Ardından susama bulayın.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın.
240 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25 dakika kadar pişirin.







Susamlı Simit Tarifleri Açma Tarifleri



(11 adet Susamlı Simit 643,327 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort