Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sütlaç (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sütlaç (Gaziantep)

teflon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2006
Mesajlar: 46
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc6644
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2006
2,606 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

1 kg. süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
İsteğe göre tarçın

Pirinçler ayıklanıp yıkanır. 1 kilo süte 1 bardak su ile şeker katılır. Pirinçler yumuşayıp süt koyulaşıncaya kadar pişirilir (yaklaşık 1 saat). Hazırlanan sütlaç, küçük kaselere konulur, üzerleri tarçınla süslenir ve soğuması için bir tezgaha dizilir. Sütlaç soğuk soğuk servise sunulur.



Gaziantep Usulü Sütlaç

övez
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 03.12.2009
Mesajlar: 1
Şehir: gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc44200
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2009
14,093 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pirinç
1 litre süt
1 bardak su
1 bardak şeker

Öncelikle bir bardak su ve sütü derince bir kaba koyup kısık ateşte pişirelim. Daha sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri kaynamakta olan süte ilave edelim. Pirinçler iyice pişip kıvam alınca şekerini ilave edip ocaktan alıp kaselere dolduralım.


ML® Portakallı Sütlaç için tıklayın


SÜTLAÇ (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc86403
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2013
2,140 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.gaziantepmutfagi.org

5 bardak süt
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz

Tencerede sütü kaynatın.
Pirinci yıkayıp süzün ve sütün içine katın.
Orta hararette, süt hafif koyulaşıp pirinçler pişerek uzamaya başlayıncaya kadar kaynatın.
Sütlaç içine mercimek kadar tuz ve şekeri koyun ve 1-2 dakika daha pişirin.
Şekeri daha önce koyarsanız pirinçlerin sertleşmesine neden olur.
Sütlacı kâselere pay edin.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun, soğuk servis yapın.

Not: Sütlaç yaparken içine iki parça damla sakızını döverek ilâve edebilirsiniz. Sütlaç kısaca sütlü olarak da adlandırılır.


Sütlaç (Gaziantep)

anaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2017
Mesajlar: 32
Şehir: Paris
Kısa URL: https://ml.md/lc130729
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2017
941 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi

2 Kg süt
1 Küçük fincan pirinç
1 Yemek kaşığı gül şurubu

2 Kg. sütle birlikte yıkanmış pirinç uygun bir tencereye konur. Sık sık karıştırılarak pirinçler iyice açılıp özleşinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Üzerine gül şurubu ilave edilerek karıştırılıp ocaktan alınır. Hazırlanan sütlaç sıcak olarak servis edilecek kaplara yarıdan az fazla olacak şekilde paylaştırılır. Az ılıdıktan sonra yüzeylerini kaplayacak şekilde bir tepsi ile kapatılıp buzdolabına konur. Bir süre sonra tepsi yüzeyinde buharla oluşan su zerrecikleri silinip tekrar üzeri kapatılır.

Not: Sütlacın, 4-5 saat veya bir gün önceden hazırlanması tavsiye edilir.






Sütlaç (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Sütlaç (Gaziantep) 209,563 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort