|
Sütlaç |
|
pelikan
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18264
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007
16,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 I paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp suyu ekleyin ve pirinçler suyu çekinceye kadar pişirin.
Nişastayı 1 çay bardağı süte ezin. Kalan süt, tozşeker ve nişastalı sütü pirince ilave edip kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ve üzeri göz göz olunca ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve kâselere paylaştırın. Tarçınla süsleyip buzdolabında birkaç saat bekletin. Soğuk olarak servis edin.
|
Sütlaç |
|
mesai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35402
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2009
6,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı pirinç
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı vanilya
Öncelikle pirinci bir miktar suyla kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız pirince sütü ilave edip, kaynamaya başlayınca şekeri, yumurta sarısını ve vanilyayı da ekleyin. Arada bir karıştırarak 30 dakika kadar pişirin. Eğer kıvamına gelmemişse pirinç ununu suyla eriterek sütlaca ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
|
Sütlaç |
|
Koç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3170
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
4,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg süt
1 büyük çay fincanı dolusu pirinç
1 büyük çay fincanı toz şeker
Ayıklanmış, yıkanmış pirinç bol suda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1.5 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.
ML® Sütlaç için tıklayın
Fotoğraf "ironii" tarafından gönderildi. 17.12.2014
|
Sütlaç |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8172
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
3,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram süt
1 kaşık pirinç
1/2 bardak tozşeker
1/2 kaşık pirinç unu.
Bir kap içinde yarım kilo süte yarım bardak su katarak kaynatılır. Islanmış, temizlenmiş, pirinç sütle pişirilir. Şeker, yarım kaşık sulandırılmış pirinç unu katıp pişirilir. Kâselere bölünür. Soğuduktan sonra üzerine tarçın dökülür.
ML® Bağdat Sütlacı için tıklayın
|
Sütlaç |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19751
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
3,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
Seda Pastanesi Çukurambar
Malzemeler
1,5 litre süt
1 büyük çay fincanı pirinç
1 büyük çay fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı
Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç, iyice pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar bol suda haşlanır. Piştikten sonra süzülür. Süzülen pirince 1.5 litre süt, şeker ve nişasta ilave edilir. Orta harlı ateşte, koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak 20 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra küçük güveçlere ya da kaselere dökülür. Arzuya göre 180 derece ısıtılmış fırına konur, fırının ızgara bölümü açılır. Sütlaçlar fırının ızgara konumunda üst kısımları yanmaya yakın pişecek kadar kızartılır. Sütlaçların üzeri kızardıktan sonra isteğe göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.
|
Sütlaç |
|
Hakime
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2006
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7930
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
3,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 bardak süt
1,5 bardak su
1/2 bardak pirinç
2,5 bardak şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Pirinci ayıklayın, yıkayın. Üzerine 1 bardak su ilave edin, suyunu iyice çekinceye kadar haşlayın. Kaynayan pirince süt ilave edin, yarım saat kadar pişirdikten sonra şekerini koyun. 15 dakika şekeri kaynatın, yarım bardak suda nişastayı ezin, azar azar sütlaç kabına dökün ve karıştırın. Hazır olan sütlacı kaselere dağıtın ve soğuyunca servis yapın.
ML® Sultan Tacı için tıklayın
|
SÜTLAÇ |
|
kumbara
Aşçı
Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24026
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
3,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 kg süt
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
Yapılışı:
Pirinç ayıklayıp yıkanır. Tuz da ilave ederek sütle beraber çok ağır ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler piştikten sonra şeker ilave edilir. Biraz daha pişirilir. Ateşten indirilip, kaselere boşaltılır.
|
SÜTLAÇ |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19903
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007
3,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 lt. süt.
300 gr. şeker,
100 gr. pirinç,
1 yumurta sarısı,
1 kaşık un,
vanilya
Yapılışı:
1- Pirinci ayıklayıp yıkayınız.
2- Üzerini 4-5 parma geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatınız.
3- Pirinçler uzayınca ateşten alınız.
4- Suyunu süzüp süte karıştırınız.
5- Sütü ateşe koyup 1-2 taşım kaynayınca şekeri ilave ediniz.
6- Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- Pirinç ununu biraz su ile ezip sütlaca ilave ediniz (Sütlacın koyulaşması için).
8- Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız.
9- Yukardan dökerek birer kişilik kaselere koyunuz.
NOT: Bütün sütü tatlıların vanilyası tatlı ateşten alınınca konur. Sıcağın tesiriyle koku gitmemesi için.
|
SÜTLAÇ |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10903
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
3,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 litre süt «4 bardak»
80-100 gr. çorbalık pirinci bardak
250 gr. toz şeker «1 bardak»
20 gr. pirinç unu «dörtte bir fincan»
15 gr. nişasta «dörtte bir fincan»
2 bardak su «pirince»
Yarım bardak su «pirinç unu ve nişastaya»
1/2 kahve kaşığı tuz Tarçın
Yapılışı;
Ayıklanmış pirinç 2 bardak suda suyunu çekip de yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlanır. Bir tencereye süt ve bir kahve kaşığı tuz ile bu haşlanmış pirinçler konarak orta ateşte kaynamaya bırakılır. Bu esnada nişasta ve pirinç unu bir kaba konup üzerlerine yarım bardak kadar su sicim gibi akıtılarak ve karıştırılarak su içinde halledilir ve bu karışım kaynamakta olan pirinçli süte azar azar ve daimi karıştırmak suretiyle ilâve edilir. Bundan sonra 15 dakika kadar kaynatılır ve bu sırada şeker de konur. Sütlâç, düğün çorbası kıvamına gelince tencere ateşten alınarak, derhal hazırlanmış olan kâse veya kaplara tevzi edilir ve soğuduktan sonra arzu edilirse üzerine tarçm da ekilerek servis yapılır.
|
Sütlaç |
|
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc7036
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2006
3,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pirinçler ayıklanıp yıkanır. Su ve bir fiske tuz ile tencereye konup lapa gibi oluncaya kadar pişirilir. Üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir. Şekeri de konup, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ocaktan indirildikten sonra fırına konup demlendirilir. Kaselere boşaltılıp, üzerine tarçın dökerek soğuk servis yapılır.
ML® Kayısılı Dilim Sütlaç için tıklayın
|
Sütlaç |
|
cemsertel
Aşçı
Kayıt: 21.09.2007
Mesajlar: 10 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc17883
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2007
3,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gönül Demir
4 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
2 kahve fincanı pirinç,
2 çay bardağı şeker,
2 tatlı kaşığı nişasta
1\2 su bardağı süt,
1 paket vanilya.
Üzeri için: tarçın
Pirinçlerin üzerine suyu ekliyorum ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyorum. Sütü ve şekeri ekleyip birkaç dakika daha pişiriyorum. Yarım su bardağı sütün içinde nişastayı eziyorum ve tencereye ilave ediyorum. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyorum. Ateşten alıp vanilyayı ekliyorum ve kaselere boşaltıyorum. Soğuyunca üzerine tarçın serpiyorum. Afiyet olsun.
|
SÜTLAÇ |
|
Romeo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc23157
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2008
3,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg. süt
3/4 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Sütü ve tuzu ilâve edip, kısık ateşte pişirin. Pirinçler pişince şekeri ilâve edip, 5 dakika daha pişirin ve kâselere boşaltın.
|
SÜTLÂÇ |
|
sevim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21314
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
3,302 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. süt
1 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
Pirinci 2 su bardağı su ile bakır bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pirinç ununu biraz sütle eziniz. Sütle beraber pirince katınız.
Karıştırarak orta hararetli ısıda 10 dakika pişiriniz. Şekerini katıp 1-2 taşım kaynatarak sıcak olarak kâselere boşaltınız.
|
Sütlaç |
|
müjde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc17562
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
3,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı pirinç,
1,5 su bardağı su,
1,5 çorba kaşığı nişaşta,
5 su bardağı süt,
12 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
Yarım su bardağı pirinci ayıklayıp yıkayın. Tencereye koyun. Üzerine 1,5 su bardağı suyu ilave edin. Yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Bir buçuk çorba kaşığı nişastayı 1/4 su bardağı süt ile ezin. Kalan sütü ve ezilmiş nişastayı pirince ekleyin. Hep aynı yöne doğru karıştırarak 10 dakika pişirin.
Ocağı kapatın. Sütlaç biraz ılınınca şekeri ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Servis kaselerine boşaltın. Üzerini hindistancevizi ve tarçın ile süsleyin.
|
Sütlaç |
|
nabzet
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc24482
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
3,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 lt. süt
3 çay fincanı su
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı silme nişasta
2 çorba kaşığı silme pirinçunu
1,5 çay fincanı toz şeker
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra 2 çay fincanı suyla küçük bir kaba koyarak, ortadan az ısıda, suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Öte yanda, alüminyum olmayan bir sütlaç tenceresinde sütü kaynatın ve pişirdiğiniz pirinci kaynamakta olan süte boşaltarak kaynamaya bırakın.
Bu sırada, nişastayla pirinç ununu 1 çay fincanı suyla karıştırarak ezin.
Ezilmiş nişasta ve pirinçununu pirinçle kaynamakta olan süte karıştırarak katın ve karıştırmaya ara vermeden, koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Toz şekerini ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
Tek kişilik kaplara alın, çok çabuk soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Sütlacın üzerinin kaymak tutmasını istiyorsanız, soğuturken sütlaç kaselerinin üzerine düz bir tabak kapatın. Alüminyum tencereler sütlacın renginin kararmasına neden olur.
|
SÜTLAÇ |
|
neriman
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16725
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007
3,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı pirinç
1 Tutam tuz
4 Su bardağı süt
Yeteri kadar tarçın
3 Çorba kaşığı toz şeker
Sütü tencereye boşaltıp kaynamaya bırakın. Süt kaynayınca, önceden yıkayıp, ayıkladığınız pirinci süte ekleyin indireceğinize yakın şeker ve tuzu koyu kıvamına gelince ateşten indirin. Servis kâselerine bölün ve üstlerine tarçın serpin, soğuk olarak servis yapın.
|
Sütlaç |
|
posta
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc38528
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
3,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 litre süt
t 1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı fındık
3 portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı antepfıstığı
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nişasta
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatın. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştırın. Haşlanmış pirinç, fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın. Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.
|
Sütlaç |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36794
Gönderme Tarihi: 23.May.2009
3,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2000 gram süt (8 bardak)
300 gram toz şeker (1.1/4 bar.)
70 gram kırıklı pirinç (1 k. f.)
15 gram pirinç unu (1/4 k. f.)
15 gram nişasta (1/4 kah. fin.)
1.1/2 bardak su (pirince)
¾ bardak su (pirinç unu ve nişastaya)
1 kahve kaşığı tuz
Bir kaba taşları ayıklanmış 1 tepeleme dolu kahve fincanı pirinç ile 1.1/2 bardak su koyarak, haşlamalı ve kabı ateşten almalıdır. Sonra bir tencereye 2000 gram süt, 1 kahve kaşığı tuz ile haşlanmış olduğumuz pirinçleri koyarak pirinçli sütü kaynamaya bırakmalıdır. Sonra, içine nişasta ve pirinç unu katılmış süt, boza kıvamında bir koyuluk oluşuncaya kadar, durmadan karıştırmak lazımdır. ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
|
Sütlaç |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10722
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
3,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı süt
1+1/4 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı kırık pirinç
1/4 kahve fincanı pirinç unu
1/4 kahve fincanı nişasta
2,5 bardak su
1 kahve kaşığı tuz
Pirinç ayıklanır bir kahve fincanına tepeleme doldurulur, yıkanır, suyu iyice süzdürülür ve 1,5 bardak suyla birlikte bir tencereye konur orta ateşe oturtulur. Pirinç suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pirinç haşlanınca 8 su bardağı kaynar sütün içine boşaltılır. Pişmeye bırakılır. Diğer tarafta bir kapta 1/4 kahve fincanı pirinç unuyla 1/4 kahve fincanı nişasta karıştırılır. Sonra bu karışım tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılırken 3/4 bardak su azar azar akıtılır. Karışım bulamaç haline getirilir. Sonra bu sulu bulamaç kaynamakta olan sütün içine azar azar akıtılır, karışımı hızlı hızlı karıştırmaya devam edilir. 10 dakika kadar pişirilir, sonra içine tozşeker atılır. Karıştırılarak düğünçorbası kıvamına gelinceye kadar pirişilir. Sonra tencere ateşten indirilir. Kâse veya tabaklara boşaltılır bir kenarda soğumaya bırakılır. Sütlaç iyice soğuyunca üzerlerine tarçın serpilerek servis yapılır.
ML® Yanık için tıklayın
|
SÜTLAÇ |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75626
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
2,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1,5 litre süt
300 gram tozşeker
3 çorba kasığı kırık pirinç
1, 5 çorba kasığı nişasta
1, 5 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı su (Pirinçleri haşlamak için)
1 su bardağı su (Pirinç ununu ve nişastayı sulandırmak için)
50 gram margarin
1 çay kaşığı tuz
İlk iş olarak, sütü kaynatalım.
Pirinçleri yıkadıktan sonra, iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayalın
Sütü, tuzu ve haşladığımız pirinçleri bir tencereye koyup, kaynatalım.
Pirinç ununu ve nişastayı karıştırıp, sicim gibi akıttığımız 1 su bardağı su ile sulandıralım.
Hazırladığımız bu karışımı, kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş katıp, bir yandan da hızlıca karıştıralım.
8-10 dakika sonra tozşekeri ilave edip, boza kıvamına gelinceye kada pişirelim.
Ocaktan indirmeden margarini ilave edip, karıştıralım.
Kaselere boşaltıp soğuttuktan sonra, servis yapalım.
Not: İsteyenler, üzerini tarçın, çekilmiş antepfıstığı, badem veya fındık ile süsleyebilirler.
|
|