Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Göğsü Tarifleri > Sütlaç (25 adet - 4,915,124 defa bakıldı)

Sütlaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sütlaç

Koç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc3170
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
4,140 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg süt
1 büyük çay fincanı dolusu pirinç
1 büyük çay fincanı toz şeker

Ayıklanmış, yıkanmış pirinç bol suda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1.5 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.


ML® Sütlaç için tıklayın



Fotoğraf "ironii" tarafından gönderildi. 17.12.2014


Sütlaç

revan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc39089
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009
2,302 defa indirildi / yazdırıldı




8 bardak süt
300 gr. toz şeker
1 kahve fincanı pirinç
1/4 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve kaşığı tuz
1/4 kahve fincanı nişasta
1,5 bardak su (pirinç için)
3/4 bardak su (pirinç unu ve nişastaya)

Önce pirinç ayıklanır ve bir kaba ölçülere göre bu pirinç ile su konularak ateşe oturtulur. Pirinç, suyunu çekip yumuşak oluncaya kadar haşlanır ve kap ateşten indirilir. Bundan sonra başka bir tencereye ölçülere göre süt, tuz ve haşlanan pirinçler konularak kaynatılır.
Bu sırada başka bir kap alınarak içersine pirinç unu ve nişasta konup sicim gibi su akıtılarak daima karıştırılmak suretiyle her ikisi suda halledilir. Bu iş bitince suda halledilen pirinç unu ve nişasta kaynamakta olan sütün içine sicim gibi akıtılır ve bir yandan da tencere karıştırılır. 10 dakika tencere ateş üzerinde karıştırılmak suretiyle kaynatılır ve süte toz şeker katılır, koyulaşıncaya kadar iyice karıştırılıp kaynatılır. Sonra tencere ateşten indirilir, sütlâç kâselere taksim edilir, soğuduktan sonra da fıstık ve tarçınla süslenerek servis yapılır.


ML® Portakallı Sütlaç için tıklayın



Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 17.08.2015


Sütlaç

aytaşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc58785
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
2,079 defa indirildi / yazdırıldı




2 litre süt
500 gr. toz şeker
100 gr. pirinç
1 kaşık pirinç unu veya un
1 yumurta
Vanilya.

Pirinç ayıklanır. Yıkanır. 3 - 4 bardak su ile ateşe konur. Pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Süte ilâve edilir. Biraz süt ile kaynatıldıktan sonra şeker konur. Biraz daha kaynatılır. Ayrı bir kapta bir yumurta sarısı ilâve edilir. Ateşten alınır. Vanilya atılır. Kâselere koyarken köpüklü olması için kepçe ile savrula savrula konur.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi 05.01.2017


Sütlaç

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97000
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,509 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg süt
1.5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2.5 su bardağı toz şeker
Süslemek için toz tarçın

1.5 çay bardağı pirinci yıkayınız.
1 litre su ile ateşe koyunuz.
Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişiriniz.
Soğuk sütü ekleyiniz.
1-2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyiniz.
Bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su veya soğuk süt ile eziniz.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyiniz (pirinç unu ılınmış olmalı).
Dilerseniz nohut büyüklüğünde damla sakızını ilave ederek sakızlı olarak da hazırlayabilirsiniz.
Pirinç ununu tencereye ilave ediniz, karıştırarak 10 dakika kadar pişiriniz.
2.5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırınız ve 1-2 taşım kaynatınız.
Sütlacı kaselere paylaştırınız.
Soğuyunca üzerlerine tarçın serpiniz.

Not: Sütlaç; eskilerde "sütlü aş" olarak bilinen ve çok tercih edilen bir tatlı çeşididir.


Fotoğraf "gülfiraz" tarafından gönderildi. 24.12.2019


Sütlaç

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111304
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2015
2,078 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. süt
2 çay bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta

Pirinç birkaç defa yıkanarak bir tencereye alınır.
Üzerine 1 su bardağı su eklenir, yumuşayana kadar pişirilir.
Üzerine süt ilave edilir. Kaynamaya başlayınca şekeri katılır, ara sıra karıştırılarak, bu şekilde bir süre kaynatılır.
Nişasta ayrı bir kapta biraz su ile eritilir, kaynayan sütlaca eklenir.
Bir süre kaynatılır, kıvama gelince kaselere bölüştürülür.



Sütlaç

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc111930
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2015
1,195 defa indirildi / yazdırıldı




Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği

Süt
Pirinç
Nişasta
Su
Tatlandırıcı

Pirinci ayıklayıp yıkayın. Az suda suyunu çekip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Nişastayı su ile ezin, çok az tuz ilave edip karıştırın. Kaynayan süte ezilmiş nişastayı yavaş yavaş ilave ederek karıştırın, pişirmeye devam edin. Haşlanmış pirinci ilave edin. Ocağı kapatın. Sütlaç ılınınca tatlandırıcıyı ilave edin. Soğuyunca kaselere boşaltıp servis yapın.


Fotoğraf "muhafız" tarafından gönderildi. 06.05.2020


Sütlaç

mutfak çırağı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc123692
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2017
1,146 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Haşlanmış pirinç – 130 gr
Şeker – 120 gr
Nişasta – 10 gr
Süt – 500 ml
Vanilya şekeri – 10 gr
Tarçın (ince)

Nişastayı sütle (100 ml) karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine pirinci koyun, süt dökün (400 ml) ve karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu SÜTLÜ TATLI/MAMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Kapağı kapatmadan sürekli karıştırarak pişirin. Çalışma modu bitmeden 5 dakika önce içine nişastalı sütü ekleyip karıştırın ve çalışma modu bitmeden 3 dakika önce şekeri ve vanilini ekleyip karıştırın. Kapağı kapatmadan çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır sütlaçı kaseye dökün ve soğuması için 6 saat buzdolabında bekletin. Üzerine tarçın serperek servis yapın.



Sütlaç

alagöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc140287
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
627 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 kg süt
200 gr. toz şeker
50 gr. pirinc haşlanmış
35 gr. nişasta
1 adet vanilya
Yarım yumurta sarısı
1 küçük parça damla sakizi

Süt şekerle birlikte kaynadıktan sonra nişasta vanilya yumurta sarısı olan karışımı kaynamış olan sütün içerisine döküyoruz. Daha önceden hazırlamış olduğumuz haşlanmış pirinci en son aşama olarak içerisine koyuyoruz ve kaynatıyoruz orantılı bir şekilde kaselere doldurup fırına veriyoruz ve soğuduktan sonra servise hazır.



Sütlaç

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144243
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2019
521 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

2 litre süt
1,5 su bardağı yıkanmış pilavlık pirinç
3 bardak şeker
Vanilya
Tarçın

Pirinci yıkayıp, sütle birlikte ezilene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pirinçler yumuşayıp ezilince, şekerin tamamını ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kaynayınca yarım paket vanilyayı ekleyin ve karıştırıp ateşten alın.
Sıcakken kaselere paylaştırın. Soğuyunca üstüne tarçın serpin.



Sütlaç

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145467
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2019
544 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı su
1 bardak şeker
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
Vanilya
Tarçın

Bir tencerede süt ve suyu kaynatın.
Sonra pirinçleri ve pirinç ununu ilave edin.
Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kıvam alınca ocaktan alıp kaselere doldurun.
Tarçınla süsleyin.



Sütlaç

beyaz yıldız
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150168
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 litre süt (Süt mutlaka soğuk olmalıdır)
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 çay bardağı pirinç
Fıstık (süslemek için)

İlk önce pirinçleri suyun içinde pişirerek şişmelerini sağlıyoruz.
Daha sonra içine sütü ekleyerek kaynatmaya başlıyoruz.
Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içinde karıştırıyoruz ve sütlacın içine döküyoruz.
Bu işlemden sonra hızlıca karıştırıyoruz ve tekrar kaynamasını bekliyoruz.
Son olarak içine şekeri ekliyoruz.
Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kâselerine alıyoruz.
Sütlaçları daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerini fıstıkla veya tarçınla süsleyebilirsiniz.



Sütlaç

ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151629
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
378 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
2 çay bardağı yıkanmış pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 su bardağı su

Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın ve bir tencereye koyun.
Üzerine 4 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
Kaynayınca altını kıs ve biraz daha pişirmeye devam et. Pişirirken ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Pirinçler yumuşayıp, suyunu çekince üzerine sütü de ilave edin ve yüksek ateşte kaynayıncaya kadara sık sık karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 20 dakika da kısık ateşte pişirin.
Daha sonra şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam et ve 5 dakika daha pişirin ve sonra ocaktan alın.
Pişen sütlaca vanilyayı da ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Hazır olan tatlıyı kaselere bölün ve ister soğuk ister sıcak tüketin.



Sütlaç

piano
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc152497
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
344 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Tarçın

Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin. Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.



Sütlaç

ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc156483
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
560 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker

Pirinçleri yıkayalım.
Süzdükten sonra pirinçleri kaynar su içinde ocakta pişirelim.
Suyunu çekince şeker ve sütü içerisine dökelim.
Şeker yok oluncaya kadar karıştıralım.
Yüksek ateşte dibi tutmasın diye arada sırada karıştırarak pişirme işlemine devam edelim.
Süt kaynayınca ateşin altını kısalım.
Süt ve pirinç koyulaşınca tatlımız olmuş demektir.
Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.



Sütlaç

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156572
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı




5 çay bardağı pirinç
1 litre soğuk süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 litre su
2 su bardağı toz şeker

Pirinç yıkanarak bir tencereye alınır.
Su ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir.
Suyu çektikten sonra süt eklenir, kaynamaya bırakılır.
Bu arada, pirinç unu bir bardak suyla karıştırılıp ezilir.
Tenceredeki sütten 1-2 kepçe alınarak pirinç ununa eklenir.
Karıştırılarak tekrar tencereye boşaltılır.
10 dakika kaynaması için bırakılır.
Toz şeker ilave edilerek karıştırılır.
Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra, tencere ocaktan alınır ve kaselere servis edilir.
Ilıyan sütlaç soğuması için buzdolabına konur.
Üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirilir.



Sütlaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160058
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı




7 su bardağı süt
1 su bardağı süt (pirinç için)
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
Dilerseniz küçük bir parça damla sakızı
Üzeri için:
Dilerseniz tarçın ya da fındık

Sütlacın en önemli noktası süttür. Süt, doğal ve organik olursa tadı da daha güzel olacaktır. Özellikle yağlı süt tercih edebilirsiniz. Sütü derin bir tencerede kaynatın. Kaynama noktası geldiğinde kısık ateşte biraz daha kaynatın. Eğer damla sakızı kullanıyorsanız sütün içine katın bu lezzet katacaktır.
Pirinçleri 1 bardak suyla yıkayıp süzün. Bu pirinçleri 1 bardak soğuk sütle tencereye koyun ve arada karıştırarak haşlayın. Süt kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Sonra 7 su bardağı sütü ilave edin.
Orta ateşte kaynayana kadar sık sık karıştırın. Kaynamaya yakın şekeri ilave edin. Ocağı kısın ve yine arada karıştırarak yarım saat pişirin.
Sonra servis kaselerine boşaltın ve soğuduktan sonra üstlerini bir tepsiyle kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin ve tarçınla servis yapabilirsiniz.



Sütlaç

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161029
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı




½ çay bardağı pirinç (3 yemek kaşığı) (40 g)
2 su bardağı sıcak su(400 ml)
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker(200 g)
2 yemek kaşığı (tepeleme)buğday nişastası
1 çay bardağı su (150 ml)

Sadece bir kez sudan geçirerek yıkadığınız pirinci tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu sırada ara ara nazikçe karıştırın.
Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin. Karıştırın ve süt kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısın, 8-10 dakika daha bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Ardından şekeri ekleyin, karıştırın. Tekrar kaynamasını bekleyin ve 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın.
Nişastayı eklemek için bir kabın içerisine alın, 1 çay bardağı suyla karıştırın ve aynı anda hem karıştırıp hem tencereye ekleyin. Azar azar dökerek eklerseniz topaklanma riskini de engellemiş olursunuz.
Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar pişirin. Bu sırada tekrar kaynayacak ve minik minik balonların yüzeye ulaştığını göreceksiniz, bunu gördükten sonra kısık ateşe alıp 1-2 dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın. Bu noktada sütlacın kıvamı akışkan bir boza kıvamında olmalıdır.
Sütlaç harcını bir kepçeyle kaselere dağıtın. Her kepçeden önce bir kez karıştırın ki bu sırada pirinçler en dibe çökmesin. Her kasede eşit miktarda pirinç olması için karıştırarak kepçeyle alın ve dökün.
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat, tercihen 1 akşam kadar bekletin ve servis etmeden önce buzdolabından çıkarıp 5 dakika bekletin, tarçın serperek servis edin.



Sütlaç

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164524
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 kilo süt yarım kilodan biraz az pirinç
2.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemek için;
Toz tarçın

Sütümüzü derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
Bir tencerede de pirincimizi yıkayıp tencereye alıp üstünü biraz aşacak kadar su koyup çekene kadar orta ateşte pişirelim.
Pişen pirinci kaynayan süte ilave edelim.
10 dk pişmeye bırakalım ardın dan şekerini ekleyelim.
Ardından vanilyayı ekleyelim.
Koyulaşınca da sütlaç kapatıp kaselere pay edelim.
Üstünü süsleyip servise hazır edelim.



Sütlaç

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167035
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı




½ litre süt
½ litre su
1 çay bardağı pirinç
½ çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Üzeri için;
Toz tarçın

Yarım litre suyu pirinçlerle birlikte tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Pirinçlerin yumuşamasını bekleyin. Ardından yarım litre sütü ilave edin. Ayrı bir kasede 1 su bardağı süt ile pirinç ununu seyreltin. Tencereden alacağınız karışımdan alarak pirinç ununu ılıştırın ve yavaş yavaş tencereye aktarın. Son olarak toz şekerini de ilave edin ve karıştırın. Koyulaşmaya başladığında sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis yapın.



Sütlaç

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170653
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.vestel.com.tr

600 ml süt
1 paket vanilin
400 ml su
2 pişirici blender ölçeği toz şeker
1 pişirici blender ölçeği pirinç

Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün. Suyu ve pirinçleri cam hazneye alın.
Sos yapma programını 30 dakikaya programlayarak çalıştırın.
15. dakikasında sütü, toz şekeri ve vanilini ekleyin.
Program tamamlandığında sütlaç hazırdır.







Sütlaç Tarifleri Tavuk Göğsü Tarifleri



(25 adet Sütlaç 4,915,124 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort