|
Sütlaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171663
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
tam yağlı 1 lt süt
1,5 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Üzeri için
1 yemek kaşığı toz fıstık
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Pirinci yıkayın. Ama çok fazla değil. Çok fazla yıkarsanız nişastasını akıtmış olursunuz o zaman kıvamda sorun yaşarsınız.
Yıkanmış pirinci suyla haşlayın. Çok yumşak olmalı. Bir kasede süt koyun pirinç ununu ve nişastayı koyup kaşıkla ezerek eritin.
Yumşayan suyunu çekmekte olan pirincin içine süt ve şeker koyup karıştırarak kaynatmaya başlayın.
Nişasta ve pirinç ununu erittiğiniz kasedeki sütü de ekleyin ve karıştırarak kaynatmaya devam edin. Hafif yoğunlaşan tencerenin altını kapatın.
Altına kapatılan tencerenin içine vanilya ekleyip karıştırın. Kaselere pay edin. Servis etmeden önce fıstık ve hindistancevizi ile süsleyin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
|
Sütlaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171983
Gönderme Tarihi: 11.May.2023
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım litre süt
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya tozu
Bir tencerenin içine sütü ve suyu koyun.
Kaynadığı esnada buğday nişastası ve pirinçleri ekleyin.
Durmadan karıştırın.
O sırada içerisine şekeri, vanilyayı da ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırın. Birbirine yapışmadan pişmesini sağlar.
Pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatıp hepsini kaselere doldurun.
Kaseleri buzdolabına yerleştirin.
Dilerseniz tarçın ve hindistancevizi ile servis yapın.
|
Sütlaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173289
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 litre su
2 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 ila 2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler için 1,5 bardak tercih edilebiliyor)
1 su bardağı süt
Tarçın
Sütlaç tarifinin yapılabilmesi için öncelikle pirinç yıkanır ve su ile ateşe koyulur.
Pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır. Devamında soğuk süt eklenir.
Sonra 1-2 kere karıştırılır ve kaynaması beklenir.
Bekleme esnasında bir kasede pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile ezilir.
Tencerede kaynayan sütten 1-2 kepçe alınır ve kaseye ilave edilir (pirinç unu ılınmış olmalı).
Devamında pirinç unu tencereye eklenir ve ara sıra karıştırılarak ortalama 10 dakika kadar pişirilir.
Sonra toz şeker eklenerek karıştırılır ve 1-2 taşım kaynatılır.
Sütlaç kaselere paylaştırılır.
Hazırlanan sütlü tatlı soğuduktan sonra tercihe bağlı olarak üzerine tarçın eklenerek de servis edilebilir.
|
Sütlaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175118
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2023
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç.
2 litre su ve 1 litre süt.
3 yemek kaşığı pirinç unu.
Tarçın.
1 su bardağı süt.
1,5-2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler 1,5 bardak da ekleyebilirler).
Öncelikle pirinç yıkanır ve su ile beraber ateşe koyulur.
Ardından pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır ve soğuk süt eklenir.
1-2 kere karıştırılır ve kaynaması için beklenir.
Bekleme süresi esnasında 1 kasede pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile birlikte ezilir.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alınır ve kaseye ilave edilir (pirinç ununun ılınmış olması gerekir).
Ardından pirinç unu tencereye eklenir ve ara sıra karıştırılarak ortalama 10 dakika pişirilir.
Sonra toz şeker eklenir ve karıştırılır (1-2 taşım kaynatılır).
Devamında elde edilen sütlü tatlı kaselere pay edilir ve soğuduktan sonra tercihe bağlı olarak tarçın eklenerek servis edilir.
|
Sütlaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175211
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
Tarçın (üzeri için)
Pirinci bir süzgece alın ve bol suyla iyice yıkayın. Ardından süzgeçte süzülmesi için bekletin.
Tencereye yıkanmış pirinci ve sütü ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürebilir. Arada karıştırmayı unutmayın, pirinçler tencereye yapışmamalı.
Pirinçler yumuşadıktan sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin. Şeker tamamen eridikten sonra vanilya özütünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Sütlaç kıvamını isterseniz daha koyu yapmak için pirinç ununu biraz suda eritin ve tencereye ekleyin. Karıştırarak kaynamaya devam edin. Pirinç unu kullanmadan da sütlaç kıvamını alabilirsiniz, bu tamamen tercihinize bağlıdır.
Sütlaç koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Servis yapacağınız kaselere veya kuplara paylaştırın. Sütlaçlar oda sıcaklığına geldiğinde üzerlerine tarçın serpin.
Sütlaçları oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerini süsleyebilirsiniz. Örneğin, dövülmüş fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.
|
|