|
|
Sütlü Aşure |
 |
pelink
Aşçı

Kayıt: 30.01.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc21008
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2008
7,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yarma
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
1 çay bardağı kuru üzüm
8 adet kuru incir
1 çay bardağı badem
10 adet kuru kayısı
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
Yarma, nohut, kurufasulye, iç badem ayrı ayrı haşlanır. Haşlanan yarmanın yarısına süt eklenir robottan geçirerek bulamaç haline getirilir. Aşurenin pişeceği tencereye, yarma ve bulamaç halinde ki yarma, şeker, su konur. Kaynamaya başlayınca üzüm, ince doğranmış kayısı, incir eklenir. Üzüm şişmeye başlayınca badem, nohut ve kuru fasulye katılır. 15 dakika daha kaynatılır. Kaselere konur. Üzerine arzu edilen yemiş ya da nar taneleri serpilebilir. Gülsuyu gezdirilebilir.
ML® Aşure için tıklayın
Fotoğraf "donanım" tarafından gönderildi. 14.10.2018
|
Sütlü Aşure |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166939
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2022
288 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
1 su bardağı pirinç
Fındık
Fıstık
Badem
Ceviz
Beyaz susam
Antepfıstığı ezilmiş
Hindistancevizi
Nar
1 kg süt
Tarçın
Şeker
İncir
Kayısı
Kuş üzümü
Çekirdeksiz üzüm
Nohut, fasulye, buğday, pirinci ayrı ayrı haşlayın. İnciri doğrayıp haşlayın, kayısıyı doğrayıp haşlayın. Bademi biraz haşlayıp, kabuklarını soyun. Üzümleri ayrı ayrı kaynatın ve bunları süzün. Haşladığınız buğday, fasulye, nohut, pirinci bir kapta su ile kaynatın. Özleşmeye başlayınca fındık, badem, fıstık, incir, kayısı, üzümleri ve susamı katın. Bir taşım kaynatın ve üzerine sütü ilave edin. En son şekeri kendi damak tadınıza uyacak şekilde katın, kaynatın. Özleşince kapatın, 20 dakika beklesin. Sonra kaplara alın ve üzerine cevizi robottan geçirip dökün. Antepfıstığı, tarçın ve hindistancevizinden azar azar serpin. En son nar taneleri ilave edin ve servise hazır edin.

|
Sütlü Aşure |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc170155
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2023
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Kaseleri hazırlamak için:
4 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 adet elma
Aşure için:
1 poşet Dr. Oetker Aşure
2 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 adet muz
Üst malzeme:
4 - 5 yemek kaşığı susam (kavrulmuş)
4 - 5 adet ceviz
1 çay bardağı ayıklanmış nar
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yufkalardan 20 cm çapında 16 adet daire kesin. Isıya dayanıklı 4 adet küçük kaseyi yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek sıralayın ve kaselerin dışlarını margarin ile iyice yağlayın. Yufkaların üzerine fırça yardımı ile süt sürün. Her kasenin üzerini üst üste dörder yufka ile kaplayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkardığınız yufkaları ters çevirin, 5 dakika sonra kaseleri çıkartın ve soğumaya bırakın.
Elmanın kabuğunu soyup, çekirdekli kısmını ayıklayın ve halka şeklinde kalın dilimleyin. Her yufkanın içine birer dilim elma yerleştirin.
Aşureyi 2 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. 20 dakika kaynatıp ocaktan alın, dilimlenmiş muzu ekleyin. 5-10 dakika soğutup yufkadan kaselere paylaştırın.
Soğutup susam, ceviz ve nar ile süsleyerek servis yapın.

|
|
Sütlü Aşure Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|