Kısa URL: https://ml.md/lc107927
Gönderme Tarihi: 27.May.2015
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yumurtalarla şekeri mikserle köpürtün. İrmik hariç erimiş yağı ve kalan malzemeleri eleyip ekleyerek kek hamurunu elde edin. Kare borcam veya orta boy hafif yağlanmış bir tepsiye kek hamurunu boşaltın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kek fırında pişerken 2 bardak süt ve 1 bardak şekeri, şekerin eriyeceği ısıya gelene kadar bir tencerede ısıtın. Süt kaynar sıcaklığa gelmeyecek, sadece şekeri eritecek ısıda olması yeterli. Şeker eridikten sonra kalan 2 bardak sütü ekleyerek soğuk bir süt şerbeti elde edin. Gerekirse balkona:) veya buzdolabına koyabilirsiniz. Fırından çıkan sıcacık kekin üzerine şerbetin tamamını gezdirerek dökün. Kek bütün şerbeti hemen emecektir. Biraz ılıdıktan sonra krem şantiyi hazırlayarak üstünü krem şantiyle kaplayın.
En az 2 -3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc161628
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
190 defa indirildi / yazdırıldı
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
6 adet kedidili bisküvi
Bisküviyi ıslatmak için:
1 çay bardağı süt
Süslemek için:
1 adet mandalina
Çeyrek nar
Sütü bir tencereye alıp içine irmik, nişasta ve tozşeker katın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın. Kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Bisküvileri süte batırıp, çıkarın ve kare bir kabın içine dizin. Üzerine sütlü karışımı boşaltın ve spatula ile düzeltin. Mandalina ve nar ile süsleyip, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Dilimleyerek, soğuk servis yapın.