|
Taboule (Lübnan) |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179530
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2024
59 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı Bulgur
2 demet Maydanoz
3 adet Domates
1 adet Soğan
1 adet Limonun Suyu
2,5 buçuk çorba kaşığı Zeytinyağı
Taze Nane
Tuz
Öncelikle bulguru suyunu çekene kadar haşlayın.
Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayın. Maydanozu, soğanı ve naneyi incecik kıyın. Bulgurla karıştırın. Tuzunu katın. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin. İyice harmanlayıp servis yapın.
|
Tabule (Lübnan) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176719
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2024
130 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr/
1 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı limon suyu
2-3 dal taze soğan (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı)
3-4 dal taze soğan
2 adet domates
Yarım salatalık
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
İnce bulguru geniş bir kaseye alın.
Üzerine sıcak suyu ekleyin ve üzerini örtüp bulgurların şişmesini bekleyin. Bu işlem genellikle 15-20 dakika sürer.
Domatesleri ve salatalığı küçük küçük doğrayın.
Taze soğanları ince dilimler halinde doğrayın.
Taze nane veya maydanozu ince kıyın.
Şişen bulgurları güzelce karıştırın.
Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz.
Doğradığınız sebzeleri ve taze nane/maydanozu bulgurların üzerine ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız tabuleyi buzdolabında bir süre dinlendirerek lezzetlerin iyice harmanlanmasını sağlayabilirsiniz.
Tabuleyi servis tabağına alın ve üzerini isteğe bağlı olarak taze nane veya maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
Tabule (Lübnan) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166132
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ince bulgur
Yarımşar demet maydanoz ve taze nane
1 tane domates
3 dal yeşil soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine sıcak su ilave edin. Kapağını kapatın ve yarım saat bekletin. Bulgurun yumuşamasını beklerken yeşillikleri doğrayın. Domatesi küçük olacak biçimde kesin. Bulgurun üzerine yeşillikleri, domatesi ve soğanı ilave edip, karıştırın. Son aşamada kalan tüm malzemeleri salataya ekleyin ve harmanlayın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.04.2023
|
Tabule Salatası (Lübnan) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164347
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet maydanoz
Bir avuç dereotu
Bir avuç taze nane
Yarım su bardağı ince bulgur
1 adet kapya biber
1 adet nar
4-5 kornişon turşu
Yarım su bardağı ceviz
Zeytinyağı
1 limon suyu ya da nar ekşisi
Tuz
Önce yarım bardak bulgur bir kabın içinde üzerini kaplayacak şekilde kaynar su ile ıslatılır. Suyun malzemenin üstüne çıkmamasına dikkat edin. Bulgurla su aynı hizada olsun. Üzerine bir bez örtülüp bir süre bu şekilde bulgurun şişmesi beklenir.
Bu arada büyükçe bir kaseye iyice yıkanmış maydanoz, dereotu ve nane doğranır. Kapya biber ve turşular küçük küçük kesilip eklenir.
1 tane nar soyulup, taneleri katılır. Ardından iri kırılmış yarım bardak ceviz ilave edilerek tüm malzemeler karıştırılır.
Daha sonra kabarmış bulgurumuz da salatamıza katılır, tekrar harmanlanır.
Bir bardağın içinde yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 limon suyu ( ya da nar ekşisi ) ve bir tatlı kaşığı tuz konup, çırpılır ve bu sos salatamızın her yanına dağılacak şekilde katılır.
|
Tabule (Lübnan) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160575
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arda Türkmen
200 gr ince bulgur
Bir dolu tutam Maydanoz
Bir dolu tutam Taze nane
Bir dolu tutam dereotu
2 avuç Ceviz içi
5-6 çorba kasığı iyi kalite Nar ekşisi
Süslemek için Nar taneleri
1 Limonun suyu
5-6 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kaynama derecesinde sıcak suyu ayrı bir kapta beklettiğiniz bulgurun hemen üzerine çıkacak kadar dökün. Üzerine bir bez örtüp şişmesini bekleyin.
Maydanoz, nane ve dereotunu incecik doğrayın.
Bütün malzemeyi karıştırın.
Nar ekşisi, limon, karabiber ve zeytinyağını da dökün. Ve tüm içeriği iyice harmanlayın
En üstünü nar taneleriyle süsleyin.
Not: Bu tarifin güzel olması için, tüm yeşilliklerinizin incecik kıyılması, ince bulgurun iyice şişmesi, ve kullandığınız nar eksisinin çok iyi kalite olması gerekir.
|
Tabule (Lübnan) |
|
insancıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc144876
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
1,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet maydanoz
1 demet taze nane
6 adet soğan
3 adet domates
1 çay bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay bardağı sıcak su
1 adet limon
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
İnce bulguru yıkayın ve cam bir kaba alın.
Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın.
Bulgurların şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Bu sırada maydanoz ve taze nane demetlerini güzelce yıkayın.
Taze naneyi saplarıyla birlikte ince ince doğrayıp taze soğanları kıyın.
Domatesleri yıkayın. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp dört eşit parçaya bölün.
Aldığınız domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın.
Şişip, yumuşayan bulgurla salata malzemelerini karıştırın.
Salatanın sosu için limonun suyunu sıkın.
Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta güzelce harmanlayıp salata kasesine dökün.
İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.
Dilerseniz nar ekşisi ilave etmek yerine salata süslemesinde nar taneleri kullanabilirsiniz.
|
Tabbule |
|
zorbey tunalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc134682
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2018
941 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 büyük demet maydanoz
3 adet taze domates orta boy
¼ fincan taze nane
¼ su bardağı ince bulgur
2 adet yeşil soğan
1 çorba kaşığı tuz
¼ yemek kaşığı yenibahar
¼ fincan limon suyu
¾ bardak zeytinyağı
Domateslerin kabukları soğyulup çok minik doğranır.
Maydanoz ve nane kıyılır.
Taze soğan kıyılır.
Bir kase içinde yeşillikler bulgur ve diğer malzemelerin hepsi karıştırılıp servis edilir.
|
Tabbule (Lübnan) |
|
devri alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc130945
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2018
1,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım soğan
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım domates
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Maydanoz, nane ve soğanı kıyıp, derin bir kaba alın. Sumak, yenibahar ve tuz ilave edip harmanlayın. Servis tabağına alıp, ortasına küp doğranmış domatesi yerleştirin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip servis yapın.
|
Tabaule (Lübnan) |
|
şeker tozu
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc110646
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
1,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
Maydanoz 2 demet
Domates 3 adet
Bulgur 1 çay bardağı
Kuru soğan 1 orta boy
Limon suyu A çay bardağı
Zeytinyağı 1 fincan
Taze nane 1/2 demet
Tuz Yeteri kadar
Bulgur suyu çekene kadar haşlanır ve daha fazla suyu kaldıysa
Sebzeler ince ince kıyılır ve bulgur ile karıştırılır.
Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile harmanlanır ve servis yapılır.
|
Tabulleh (Lübnan) |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67473
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2011
4,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
1 su bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
5 dal taze soğan
2 adet domates
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tutam kimyon
Varsa taze kişniş
1 adet büyükçe marul
Bir su bardağı ince bulguru yayvan bir tabağın içine yayın. Üzerini biraz geçecek kadar kaynar su dökün ve üzerini kapatın. Bulgur orada şişerken diğer tarafta tüm malzemeleri ince ince kıyıp bir karıştırma kâsesine doldurun. Şişen bulguru da içine döküp karıştırın. Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını da karıştırarak servis edin.
Not: Tabulleh, Lübnan mutfağının en sevilen mezemsi salatasıdır. Aslında bizim kısıra benzer ama lezzet olarak bizim kısır daha güzeldir. Ne var ki bizim kısır bir salata için biraz ağır gelebilir. Tabulleh lezzetli bir yardımcı yemek olarak sofrada yerini alabilir.
Fotoğraf "sosyal" tarafından gönderildi. 14.06.2020
|
Taboule (Lübnan) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51744
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
3,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ½ çay bardağı Bulgur
2 demet Maydanoz
3 adet Domates
1 adet Soğan
1 adet Limonun Suyu
2,5 çorba kaşığı Zeytinyağı
Taze Nane
Tuz
Öncelikle bulguru suyunu çekene kadar haşlayın.
Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayın. Maydanozu, soğanı ve naneyi incecik kıyın. Bulgurla karıştırın. Tuzunu katın. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin. İyice harmanlayıp servis yapın.
ML® Ful için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2022
|
Tabbouleh (Lübnan) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51738
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
7,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
1 demet ince kıyılmış maydanoz
10 sap doğranmış taze soğan
1 limonun suyu (isterseniz limonun kabuklarını da ince ince rendeleyerek sosuna katabilirsiniz.)
1 küçük demet doğranmış taze nane
2 büyük boy soyulmuş ve doğranmış salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber
Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su koyarak şişmesini sağlayın. Yeterince yumuşamadığını düşünüyorsanız bir miktar daha kaynar su ekleyip suyu çekmesini sağlayın.
Daha sonra bulgura doğranmış maydanoz, taze soğan, salatalık ve naneyi ilave edin.
Limon suyu ve kabuğu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak hazırladığınız sosu üzerine döküp tekrar karıştırın.
İsterseniz hemen ılık olarak, isterseniz de sosuyla biraz daha bekleyip lezzetinin artması için üzerini stretch film ile örterek 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra taze marul yaprakları ile birlikte servis yapın.
Not: Arzuya göre haşlanmış nohut, mısır taneleri ya da kuru fasulye de eklenebilir.
ML® Şam Kurabiyesi için tıklayın
|
Tabuleh |
|
pelteme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2009
Mesajlar: 85 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34856
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2009
3,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bulgur Salatası
300 gr ince bulgur
6 olgun domates
1 salatalık
1 soğan
1 demet maydanoz
6 yaprak taze nane
1 limonun suyu
1/2 lt su
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
tuz
biber
Bütün sebzeleri yıkayın, doğrayın. Bulguru kaynar suya yarım saat ıslatarak kabarmasını sağlayın. Domatesi ince dilimler halinde doğrayın. Soğan ve maydanozu kıyın. Şişmiş bulgurları süzgeçte süzün, elinizle iyice bastırarak su bırakmayın. Derin bir salatalık kasesine süzülmüş bulgur, domates, soğan, maydanoz, nane, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve biberi koyup iyice karın. Salatayı buzdolabına kaldırın, 1 saat sonra servise sunun.
ML® Mamuniyye için tıklayın
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 24.11.2021
|
Taboule (Lübnan) |
|
zekiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2006
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc6251
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006
3,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ½ çay bardağı Bulgur
2 demet Maydanoz
3 adet Domates
1 adet Soğan
1 adet Limonun Suyu
2,5 çorba kaşığı Zeytinyağı
Taze Nane
Tuz
Öncelikle bulguru suyunu çekene kadar haşlayın.
Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayın. Maydanozu, soğanı ve naneyi incecik kıyın. Bulgurla karıştırın. Tuzunu katın. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine
gezdirin. İyice harmanlayıp servis yapın.
ML® Taboule için tıklayın
Fotoğraf "abi" tarafından gönderildi. 31.10.2016
|
|