Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cezayir Yemekleri > Taboule (Lübnan) (12 adet - 297,939 defa bakıldı)

Taboule (Lübnan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Cezayir Yemekleri
Fas Yemekleri
Filistin Yemekleri
Irak Yemekleri
Lübnan Yemekleri
Mısır Yemekleri
Suriye Yemekleri
Tunus Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taboule (Lübnan)

zekiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2006
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc6251
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006
3,032 defa indirildi / yazdırıldı




1 ½ çay bardağı Bulgur
2 demet Maydanoz
3 adet Domates
1 adet Soğan
1 adet Limonun Suyu
2,5 çorba kaşığı Zeytinyağı
Taze Nane
Tuz

Öncelikle bulguru suyunu çekene kadar haşlayın.
Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayın. Maydanozu, soğanı ve naneyi incecik kıyın. Bulgurla karıştırın. Tuzunu katın. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine
gezdirin. İyice harmanlayıp servis yapın.


ML® Taboule için tıklayın



Fotoğraf "abi" tarafından gönderildi. 31.10.2016


Tabuleh

pelteme
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2009
Mesajlar: 85
Şehir: Nallıhan-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34856
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2009
3,505 defa indirildi / yazdırıldı




Bulgur Salatası

300 gr ince bulgur
6 olgun domates
1 salatalık
1 soğan
1 demet maydanoz
6 yaprak taze nane
1 limonun suyu
1/2 lt su
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
tuz
biber

Bütün sebzeleri yıkayın, doğrayın. Bulguru kaynar suya yarım saat ıslatarak kabarmasını sağlayın. Domatesi ince dilimler halinde doğrayın. Soğan ve maydanozu kıyın. Şişmiş bulgurları süzgeçte süzün, elinizle iyice bastırarak su bırakmayın. Derin bir salatalık kasesine süzülmüş bulgur, domates, soğan, maydanoz, nane, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve biberi koyup iyice karın. Salatayı buzdolabına kaldırın, 1 saat sonra servise sunun.


ML® Mamuniyye için tıklayın



Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 24.11.2021


Taboule (Lübnan)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc51744
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
3,173 defa indirildi / yazdırıldı




1 ½ çay bardağı Bulgur
2 demet Maydanoz
3 adet Domates
1 adet Soğan
1 adet Limonun Suyu
2,5 çorba kaşığı Zeytinyağı
Taze Nane
Tuz

Öncelikle bulguru suyunu çekene kadar haşlayın.
Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayın. Maydanozu, soğanı ve naneyi incecik kıyın. Bulgurla karıştırın. Tuzunu katın. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin. İyice harmanlayıp servis yapın.


ML® Ful için tıklayın



Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2022


Tabulleh (Lübnan)

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67473
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2011
4,490 defa indirildi / yazdırıldı




Özgür Şef

1 su bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
5 dal taze soğan
2 adet domates
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tutam kimyon
Varsa taze kişniş
1 adet büyükçe marul

Bir su bardağı ince bulguru yayvan bir tabağın içine yayın. Üzerini biraz geçecek kadar kaynar su dökün ve üzerini kapatın. Bulgur orada şişerken diğer tarafta tüm malzemeleri ince ince kıyıp bir karıştırma kâsesine doldurun. Şişen bulguru da içine döküp karıştırın. Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını da karıştırarak servis edin.

Not: Tabulleh, Lübnan mutfağının en sevilen mezemsi salatasıdır. Aslında bizim kısıra benzer ama lezzet olarak bizim kısır daha güzeldir. Ne var ki bizim kısır bir salata için biraz ağır gelebilir. Tabulleh lezzetli bir yardımcı yemek olarak sofrada yerini alabilir.


Fotoğraf "sosyal" tarafından gönderildi. 14.06.2020


Tabaule (Lübnan)

şeker tozu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2015
Mesajlar: 27
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc110646
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
1,750 defa indirildi / yazdırıldı




Maydanoz 2 demet
Domates 3 adet
Bulgur 1 çay bardağı
Kuru soğan 1 orta boy
Limon suyu A çay bardağı
Zeytinyağı 1 fincan
Taze nane 1/2 demet
Tuz Yeteri kadar

Bulgur suyu çekene kadar haşlanır ve daha fazla suyu kaldıysa
Sebzeler ince ince kıyılır ve bulgur ile karıştırılır.
Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile harmanlanır ve servis yapılır.



Tabbule (Lübnan)

devri alem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc130945
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2018
1,029 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım soğan
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım domates
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz

Maydanoz, nane ve soğanı kıyıp, derin bir kaba alın. Sumak, yenibahar ve tuz ilave edip harmanlayın. Servis tabağına alıp, ortasına küp doğranmış domatesi yerleştirin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip servis yapın.



Tabbule

zorbey tunalı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc134682
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2018
941 defa indirildi / yazdırıldı




2 büyük demet maydanoz
3 adet taze domates orta boy
¼ fincan taze nane
¼ su bardağı ince bulgur
2 adet yeşil soğan
1 çorba kaşığı tuz
¼ yemek kaşığı yenibahar
¼ fincan limon suyu
¾ bardak zeytinyağı

Domateslerin kabukları soğyulup çok minik doğranır.
Maydanoz ve nane kıyılır.
Taze soğan kıyılır.
Bir kase içinde yeşillikler bulgur ve diğer malzemelerin hepsi karıştırılıp servis edilir.



Tabule (Lübnan)

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144876
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
1,075 defa indirildi / yazdırıldı




2 demet maydanoz
1 demet taze nane
6 adet soğan
3 adet domates
1 çay bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay bardağı sıcak su
1 adet limon
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi

İnce bulguru yıkayın ve cam bir kaba alın.
Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın.
Bulgurların şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Bu sırada maydanoz ve taze nane demetlerini güzelce yıkayın.
Taze naneyi saplarıyla birlikte ince ince doğrayıp taze soğanları kıyın.
Domatesleri yıkayın. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp dört eşit parçaya bölün.
Aldığınız domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın.
Şişip, yumuşayan bulgurla salata malzemelerini karıştırın.
Salatanın sosu için limonun suyunu sıkın.
Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta güzelce harmanlayıp salata kasesine dökün.
İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.
Dilerseniz nar ekşisi ilave etmek yerine salata süslemesinde nar taneleri kullanabilirsiniz.



Tabule (Lübnan)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160575
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı




Arda Türkmen

200 gr ince bulgur
Bir dolu tutam Maydanoz
Bir dolu tutam Taze nane
Bir dolu tutam dereotu
2 avuç Ceviz içi
5-6 çorba kasığı iyi kalite Nar ekşisi
Süslemek için Nar taneleri
1 Limonun suyu
5-6 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Kaynama derecesinde sıcak suyu ayrı bir kapta beklettiğiniz bulgurun hemen üzerine çıkacak kadar dökün. Üzerine bir bez örtüp şişmesini bekleyin.
Maydanoz, nane ve dereotunu incecik doğrayın.
Bütün malzemeyi karıştırın.
Nar ekşisi, limon, karabiber ve zeytinyağını da dökün. Ve tüm içeriği iyice harmanlayın
En üstünü nar taneleriyle süsleyin.

Not: Bu tarifin güzel olması için, tüm yeşilliklerinizin incecik kıyılması, ince bulgurun iyice şişmesi, ve kullandığınız nar eksisinin çok iyi kalite olması gerekir.



Tabule Salatası (Lübnan)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164347
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
352 defa indirildi / yazdırıldı




2 demet maydanoz
Bir avuç dereotu
Bir avuç taze nane
Yarım su bardağı ince bulgur
1 adet kapya biber
1 adet nar
4-5 kornişon turşu
Yarım su bardağı ceviz
Zeytinyağı
1 limon suyu ya da nar ekşisi
Tuz

Önce yarım bardak bulgur bir kabın içinde üzerini kaplayacak şekilde kaynar su ile ıslatılır. Suyun malzemenin üstüne çıkmamasına dikkat edin. Bulgurla su aynı hizada olsun. Üzerine bir bez örtülüp bir süre bu şekilde bulgurun şişmesi beklenir.
Bu arada büyükçe bir kaseye iyice yıkanmış maydanoz, dereotu ve nane doğranır. Kapya biber ve turşular küçük küçük kesilip eklenir.
1 tane nar soyulup, taneleri katılır. Ardından iri kırılmış yarım bardak ceviz ilave edilerek tüm malzemeler karıştırılır.
Daha sonra kabarmış bulgurumuz da salatamıza katılır, tekrar harmanlanır.
Bir bardağın içinde yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 limon suyu ( ya da nar ekşisi ) ve bir tatlı kaşığı tuz konup, çırpılır ve bu sos salatamızın her yanına dağılacak şekilde katılır.



Tabule (Lübnan)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166132
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ince bulgur
Yarımşar demet maydanoz ve taze nane
1 tane domates
3 dal yeşil soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz

Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine sıcak su ilave edin. Kapağını kapatın ve yarım saat bekletin. Bulgurun yumuşamasını beklerken yeşillikleri doğrayın. Domatesi küçük olacak biçimde kesin. Bulgurun üzerine yeşillikleri, domatesi ve soğanı ilave edip, karıştırın. Son aşamada kalan tüm malzemeleri salataya ekleyin ve harmanlayın.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.04.2023


Tabule (Lübnan)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176719
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2024
130 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr/

1 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı limon suyu
2-3 dal taze soğan (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı)
3-4 dal taze soğan
2 adet domates
Yarım salatalık
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

İnce bulguru geniş bir kaseye alın.
Üzerine sıcak suyu ekleyin ve üzerini örtüp bulgurların şişmesini bekleyin. Bu işlem genellikle 15-20 dakika sürer.
Domatesleri ve salatalığı küçük küçük doğrayın.
Taze soğanları ince dilimler halinde doğrayın.
Taze nane veya maydanozu ince kıyın.
Şişen bulgurları güzelce karıştırın.
Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz.
Doğradığınız sebzeleri ve taze nane/maydanozu bulgurların üzerine ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız tabuleyi buzdolabında bir süre dinlendirerek lezzetlerin iyice harmanlanmasını sağlayabilirsiniz.
Tabuleyi servis tabağına alın ve üzerini isteğe bağlı olarak taze nane veya maydanozla süsleyerek servis yapın.







Taboule (Lübnan) Tarifleri Cezayir Yemekleri



(12 adet Taboule (Lübnan) 297,939 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort